21

Инженер

преди 5 години

Съгласно закона, при преустройство на паметници на културата, може да се изтърбуши цялата сграда отвътре, стига да се запази фасадата. Това и са направили. Само че, са пропуснали да я укрепят. Без укрепващото действие на вътрешните стени и подовите греди високата 7-8 метра стара тухлена стена е станала нестабилна и естествено е паднала.

20

Anon

преди 5 години

Щом сградата е паднала- има виновни. Този съд ако не намери виновните - не си е свършил работата. Да се уволняват съдиите/ прокурорите и другите нефункциониращи калинки и други да идват. Или най- добре да ги аутсорснеме от Германия. Или САЩ. И по Скайп. И всичко ще си дойде на мястото нула време. Мечти нЕкакви...

19

Анонимен

преди 5 години

Няма виновни . .... Както и се очакваше . ..... доказано Невинни след необходимото задължително заплащане .Ама пък какви здрави офиси или магазини ще бъдат построени на мястото на падналата геройски сграда .

18

Анонимен

преди 5 години

хареса ми как се говори "те носещите стени били много тънки и не пречело да се махне"абсолютно винаги, със закон доказано, от математици - последната капка прелива чашата, не първата.Та и тук, всеки маха маха маха, ама то не пречело, е резултатът е на лице.

17

Анонимен

преди 5 години

До ВасилевПитай Иван Костов. Може нещо да те светни за хората от обкръжението си. Провери кой е инвеститора. Па тогава намесвай Бойко.

16

Сградата

преди 5 години

издържала няколко земетресения и бомбандировки се оказа неправилно построена за новите си собственици

15

Анонимен

преди 5 години

Имаше една много пречеща колона по средата на магзанина, който беше там преди 1989 година. Собственикът очевидно я е махнал, защото много пречеше за магазина и резултатът е срутване на цялата сграда. Само дето как да се докаже, след като набързо заметоха следите.

14

Анонимен

преди 5 години

С такива изоставени никому ненужни. паметници на глупостта е пълно в центъра на София, цяло чудо е че няма повече такива тежки инциденти.

13

Съдията

преди 5 години

Абе вие да не очаквахте да осъдим някого?

12

Тъп та вдлъбнат!

преди 5 години

Нещо не разбрах!Хем налице е тройна експертиза, според която сградата е била неподдържана и в окаяно състояние, с погрешно проектирана и построена южна стена, без доказателства за рязане на колони и т.н., а същевременно баш съдът констатира, че сградата не е била огледана, а останките не били заснети от експерти на място.Ти да видиш и загадка!Ама тя не е в някое небесно тяло, а в ударното изнасяне и изхвърляне на срутеното преди отговорните институции да се наканят и да свършат работата

11

ne6tasnici

преди 5 години

Сградата паднала чак когато работниците са си тръгнали.hahaha to ako be6e padnala, dokato sa tam, nqma6e da se vodi tozi cirk!

10

Анонимен

преди 5 години

боже от 2006 го влачат, чак до сега ли това??? какви некадърници и безотговорници.

9

Василев

преди 5 години

През 2006г. Мутрата-Бухалка не беше ли кмет на София, а Цвъки Цвък не отговаряше ли за сигурността в София???Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!

8

Тинев

преди 5 години

Парата е играла пак, паратааааааааааааа!А това, че две млади момичета вече ги няма ................ ПАРАТААААААААА не мирише ....... нали, г-н *ъдия?

7

Анонимен

преди 5 години

Съдът уж трябва да е справедлив, но като гледам какви въшки всемат решения по делата..

6

Анонимен

преди 5 години

Ами пожелаваме на госпожата да се разхожда смело между такива сгради с бутнати тънки стени и поизрязани подпори, щим няма виновно поведение.

5

Момо

преди 5 години

"Причината за срутването остава загадка, защото след инцидента сградата не е била огледана, а останките не били заснети от експерти на място, посочва съдът."А?! Яяяя... Кой е спал? Отговорност няма ли да се търси за това?

4

В БГ

преди 5 години

както винаги сме наобратно. Ако някой направи нещо хубаво в имота си го глобяват, а ако нищо не прави и остави сградата да се срути всичко е точно. По ЕС ги глобяват ако не се грижат за имота си.

3

Анонимен

преди 5 години

Ами значи всичко е точно.Виновни няма.Да се успокоят близките на загиналите. Терминал 1, 2, 3, 4 и 88!Евакуация на малкото останали живи и читави хора!

2

ШибиРиби

преди 5 години

Софийски паметник на културата погрешно проектиран от кореняк софеанец (1914г.)Търсете отговорните лица!