10

1

преди 5 години

а вода имат ли, къде пикаят

9

Анонимен

преди 5 години

Баси и българската ДЖУРНАЛИСТИКА в действие....

8

AC/DC

преди 5 години

Може и на газен фенер, за какво им е постоянен ток?

7

Анонимен

преди 5 години

Тридесет години след Соца. Някой път има, някой път няма. И сега е така. С тази разлика , че тогава нямаше банани , а сега има. И тогава АЕЦ Козлодуй беше още на руснаците сега е наш /без горивото/

6

AC//DС

преди 5 години

Стандарта за променлив ток в бг се изразява в това, че понякога има ток, а понякога няма. Напрежението също варира в широки граници.Единствената постоянна компонента е постоянно увеличаващата се цена.

5

Анонимен

преди 5 години

Не им се сърдете на авторите и/или редакторите. Не са се сетили как да изразят драмата , постоянно е в смисъл на непрекъсваемо ел-захранване, а не постоянен ток, както се бъзикате, защото знаете! Истината е, че масово не се знае. Знанията за тока, масово се свеждат до "опасните" контакти, бойлер и да не пипаме метал.

4

Влади

преди 5 години

Господи, слез и си прибери вересиите, най-вече като неграмотни български редактори и журналисти!!! Аптеки с постоянен ток! Може, в Америка до 90-те години, захранвани от Едисоновата ел. мрежа. Сега устройствата си имат адаптери от променлив на постоянен.Що за неграмотно заглавие! Айде, трийте неграмотни некадърници!

3

Елтехник

преди 5 години

Значи е дошъл момента да се гласува закон: Във всяка аптека да се монтира изправител и да преобразува променливият ток в постоянен!

2

Анонимен

преди 5 години

В БГ едва ли има аптека със постоянен ток, че и във целият свят.

1

Пешо

преди 5 години

Те ако имаха постоянен ток щеше да е по интересно... Промелив е тока в контактите :D