115

Машалла!

преди 5 години

Значи може да му крещиш, да го мачкаш душевно и да му травмираш психиката докато е живо, но не може да му забиеш два шамара, които след ден ще е забравило. Аферим, пишман-психолози!

114

Анонимен

преди 5 години

Първо,нека.спрем.насилието.Във.училищата.а.след.товаДа.мислим?

113

До 111

преди 5 години

Ни си прав Николай.

112

Анонимен

преди 5 години

Как да имаш дете като си беден. Аз нямам работа и никой работодател не ме изка. Па камоли деца да направя. Тази система е объркана. Кандидатствам на всякъде никой не ми обръща внимание. Помощ.

111

Този закон

преди 5 години

ще е все едно да лекуваш инфекция с ампутация. Първо трябва да се подобри живота на родителите, за да не са стресирани, бедни и свръхнатоварени. После да се подобри живота на децата - да не са стресирани, изнеревени и свръхнатоварени и да имат много възможности да реализират творческия си потнециал и физическата си енергия пък после ако това не помогне - забранявайте.

110

Анонимен

преди 5 години

Това ще вкара ли много жени в затвора, защото предимно те прилагат насилие срещу деца. Едва ли за тях не важат закони, нали са майки и имат имунитет, целта е да се постави всеки мъж под чехъл и да бъде поставен под пълен контрол на бабата, като роб. Ако не слуша се задейства конвенцията и му се отнема всичко. Така че създавайте смело семейства и раждайте деца.

109

Анонимен

преди 5 години

До ОхобохНяма как да научиш детето да се глези, ако не го глезиш. А това няма нищо, ама нищо общо със шамари и пр. Нещо повече. Педагогоческата практика доказва, че много често шамаросването върви с компенсаторно глезене. Съверете си акълите и мислете в 21-ви век, а не в 19-ти.

108

Анонимен

преди 5 години

всяко дете е различно и трябва конкретен подход,ако слуша и чува какво му се говори,шамари не са нужни,но има и тарикатчета,които веднага ще ти се качат на главата ако няма физически респект,дори и граница нямат и стават все по лоши

107

do 108

преди 5 години

Действията, които описвате, са били предхождани от многократни други неприемливи форми на поведение от страна на родителите. И детето протестира, както може. Правете нещо добро и творческо нещо с него, дайте му възможност да разгърне въображението си на място, къде резултатът може да бъде показан на трети лица и да получи одобрение отвън.

106

Анонимен

преди 5 години

Никакви шамари. Ако ще и да се изходи на килима по средата на хола, ако ще и да яде пясък, ако ще и да бие другите деца.... абе каквото ще да прави. Утре ако убие - прегръдка и целувка, никакво наказание. :)) Еваларка джендерастчета.

105

Анонимен

преди 5 години

Трябва да се дава правото на децата, когато те наистина са с по-разумно мнение или имат полезна идея, трябва да бъдат питани за преценка, за да могат да претеглят аргументи, а не да им се сервират необосновани заповеди. Ще ви се повиши авторитетът, ако оценявате всеки по достойнство. Децата имат сетива за правдата. Ако им налагате вредни за тях действия, послушанието ще е до време.

104

50

преди 5 години

Всеки шамар на детето е автошамар на родителя.Няма на света нито единчовек възпитан с бой.Възпитанието е сложен процес , ние в тази област още носим белезите наварварството.Не бива да смесваме изискването с шамара.То е твърдо ,безкомпромисно и последователно спазване на определено поведение и дейност.В двете страни трябва да се изясни кой какви цели преследва , за да изберем адекватните действия.

103

Анонимен

преди 5 години

Детето, което е отказва да яде една седмица, има някакъв душевен проблем. С шамар само ще му покажете, че и родителите му са чужди.

102

Охобохо

преди 5 години

до 102Става въпрос за деца а не за възрастни.Не е начин на мислене,а приземяване.Ако от малко го научиш детето да се глези,да се мисли за единствено и да си мисли,че от него зависи дали слънцето ще изгрее,после получава много лоши уроци от връстниците си в детската и училището.Иначе си прав само при условие,че цял живот детето ще стои до теб и няма да се вижда с връстници,няма да общува с други хора когато порастне и няма да има собствен живот.

101

Анонимен

преди 5 години

До ОхобохоTо много възрастни проявяват инат. По тази логика трябва постоянно да си бием взаимно шамари. Коеот май почна да става. Логична последица. Начин на мислене - какво да правиш?

100

Охобохо

преди 5 години

В определени случаи си трябва шамар и това е когато детето прояви инат, и демонстрира опит за превъзходство пред родителя.

99

Анонимен

преди 5 години

До 89Дори само и заплахата за шамар е насилие. Ако поне малко сте учили психиатрия, щяхте да знаете, че насилието и сексуалността имат единен център. В статия едно момиче описва преживяното наказание като най-близко до изнасилване. Засрамете се от начина си на мислене, ориенталци!

98

Анонимен

преди 5 години

Тук едни явно бъркат пошляпването веднъж в годината с побоища всеки ден. ***, какво да ги правиш...

97

До 94 и 95

преди 5 години

За яденето при децата. По някаква причина отсъствахме с жена ми и оставихме децата на бабата и дядото. След една седмица като се върнахме, се оказа, че едното дете нищо не е яло през цялото време, а другото по принцип си ядеше и то много и с него нямаше проблем с яденето. После отказваха да взимат неядящото дете, което наистина си беше много трудно за хранене - само аз се справях. Не знам дали ако с едно издърпване на ухото, детето хапне нещо, не е по-добре, от това да гладува една седмица.

96

Анонимен

преди 5 години

До 87Кой изобщо е казал, че не трябва да се наказва. Ако някой е убил жена или дете, най-вероятно (доказано) е бил жертва на сурови телесни посегателства. Ти май бъркаш наказание с отмъщение. Сериозна грешка погледнато от всякъде. И това прекрасно обяснява популярното мнение. Общо взето колкото по неуко е едно семейство, толкова повече се прилагат такива "възпитателни" мерки. В ромските семейства са ежедневие, но не само.