35

Супер!

преди 5 години

Ха сега да видим наново как се купуват/придобиват едни апартаменти? Така лекичко и даже почти наистина да покажем реалната им обща стойност към момента на придобиване и дали доходите събрани за закупуване са придобити законно, чрез полаганият през годините труд? Нека закона да е за всички. До преди години, обикновенните хора можеха за целият си трудов стаж да закупят едно жилище и един автомобил, да изучат също децата си.

34

Анонимен

преди 5 години

Така е навсякъде по развития свят, в Европа и Америка. Затова там богатите карат очукани коли и се обличат със стари дрехи. А в слаборазвитите страни дори крадците демонстрират, колко много коли могат да си купят. Да докажели, че бил откраднал парите или е рекетирал някого. Да го били осъдели. Откраднатото било неприкосновена частна собственост.

33

преди 5 години

По вашата логика, ако дойде ислямска държава да строи АЕЦ Белене, то ДЪРЖАВАТА/СЪДА трябва да докаже, че парите не са "чисти", а не да изискваме инвеститора да докаже произхода на парите и да докаже добрите си намерения?Или на митницата внасяш стока, без да имаш документи за нея и без фактури - митницата трябва да докаже, че е крадена или ТИ трябва да докажеш произхода на стоката СИ???А СЕГА ДА ВИДЯ СИЛАТА НА *** БГ

32

0/2=0.5

преди 5 години

тука сте натворили научна фантастика - простичко е!Имаш пари - доказваш произхода им или ти ги взимат.Спират те с колата и нямаш документи за собственост, също в КАТ няма данни ти да си спобственика - ТРЯБВА ТИ да докажеш, че колата е товя, а не държавата да доказва, че не е твоя :)Всичко друго са глупости на *** и хора с първосигнално мислене, без да сте се поинтересували :)

31

Мафия

преди 5 години

Герб и Бсп и Патриотите са всъщност едно и също нещо. Трябва ново начало.

30

Анонимен

преди 5 години

До тук стигнахме след 10 години управление от елементарни частици.Тикви, Барни Ръбъли, калинки, Цветанки с особена форма на главата, гешевци и всякаква друга изм.ет.O С Т А В К А

29

пенсионер

преди 5 години

Горките съдии!Сега като няма кой да им пълни гушите,как ще издържат студенти в чужбина,как ще карат хубави коли,как ще живеят в палати с тези заплати от 1000-2000лв.?Досега бяха добре,''топлата''връзка адвокат-съдия работеше.Сега вече няма кой да плати за да отърват паричките.Винаги ми е звучало глупаво,че си''невинен до доказване на противното'' защото в България винаги се доказва че мошеника,измамника,крадеца е..невинен,защото има пари да си плати!

28

Дзивко

преди 5 години

Тоя закон си е чиста бухалка и няма да е само на хартия, както си мислят някои.., ето ви пример, вие имате среден бизнес в провинцията със стотина работници, почват да ви разследват по тоя закон и леко ви намекват как да ориентирате работниците да гласуват на изборите..., щото той съда може и да каже че сте чист ама комисията по корупция вика не

27

Блага вест

преди 5 години

Тези изменения са супер и нека президентът ги подпише, защото след някой и друг месец трябва да се конфискува имуществото на сега управляващите! Апартаметите на ЦВ и Горанчето, иматите на ББ и още знайни и незнайни управляващи! Супер е ! палачинката като се обърне, нещата ще си дойдат на място!

26

dmx

преди 5 години

Имането от рекет, приватизация и еврофондове трябва да се конфискува, тук давност не е текла, обективно погледнато.

25

Пашата

преди 5 години

Да закрият съдилищата защо ни е щом ще е така, само разходи 🇧🇬!

24

Анонимен

преди 5 години

Ами държавният чувал се изтупа.Сега ще се тупа чувала на неудобните.

23

иванов

преди 5 години

преди 75 години му викаха национализация

22

Анонимен

преди 5 години

Жаблянов е прав.

21

Хм

преди 5 години

Или не е обяснена добре същността на закона,или той е дефектен.При оправдателна присъда могат да бъдат конфискувани САМО пари за които няма ДОКАЗАН произход!Тоест може да няма доказано престъпление,но парите да са нечисти.В САЩ и другаде ще ги конфискуват,та пушек се вдига!Обаче у нас е една голяма галимация....

20

Анонимен

преди 5 години

Ние сме във фаза на те(управляващите) срещу народа,вече се е стигнало до там,че или ние(народа) или те!Минаха всякакви граници и извършват тотален геноцид над народа,гласуват и престъпни закони!

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 16Може ли да ми обясниш как съдия ще осъди колегата си за незаконни доходи. Това никога няма да стане .

18

Анонимен

преди 5 години

В Русия, която тук толкова хора плюят, ВСЕКИ човек може да се обърне към конституционния съд и правата на хората са много по-добре защитени. По време на някакво съдебно дело ако една от страните се обърне към този съд делото се прекратява до произнасянето му. Ще твърдите ли пак,че у нас е демокрлация, а в Русия диктатура?

17

Анонимен

преди 5 години

До мак 11 Ами точно за съдиите се прави това. Те са на държавна заплата , а някои от тях имат хотели . Кажи ми как става този фокус.

16

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 12Много просто , защото със заплата от 1 000 лв. има скъпа кола , голям апартамент и огромна вила общо на стойност 500 000 лв. Е как така става тази работа .