18

Чичо Тони

преди 5 години

До @k.14. Разбира се, че има "трима" неутрални IT специалисти и проблема не е дали са трима или 99% от всичките. Тя поръчката ще се възложи не на неутралните а на "правилните". А иначе ако ти лично не си в състояние да напишеш софтуер, който да манипулира данните значи си много далече от това да си що годе "добър софтуерист".

17

@ к.14

преди 5 години

До Чичо Тони: Пишеш: "... а от другата ЦИК (РИК, СИК) и един софтуерист (подходящо стимулиран), от които зависи резултата БЕЗ СЛЕДА ОТ МАНИПОЛАЦИЯТА." Първо, уверих се, че хал хабер си нямаш от КСТ и Приложни програми, Второ: дори и образованието ти е ниско: манипОлация.Не смятай, че в тази държава няма ИТ специалисти, които са неутрални и някой от трима души на смяна с паралелни постове ще се реши да хакне данните. Това да не са Боко, Цуци, Цвета и "танкистите" с фадромите на Житенски и Трейси?

16

iceblast88

преди 5 години

30г. вече харчим милиони за електронно правителство и електронно гласуване. С това темпо пра пра пра внуците ни може и да го доживеят. Какво му е толкова сложното? Да застане Бай Тиквонии Тъпироговедарски и да си признае един пък като хората - че цялата му партия са отбор некадърни и тотално безполезни екскременти и да се махат най накрая!!! Или да си признае - електронно гласуване няма да има - защото тогава и 1% за субсидията няма да съберат!!! 1 път да каже истината тази лъжлива биомаса!!!

15

iceblast88

преди 5 години

Ей голяма мъка това електронно правителство и електронно гласуване! Дайте да пратим Бай Тиквонии Олигофренясалия да си разходи кухата тиква до Зимбабве заедно с Цвъчко и Свинетзила и да видят как едни АФРИКАНЦИ са направили ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО!!! В 21 век нашите държавни институции още са в праисторията!!! ДОКОГА ЩЕ СМЕ ПО НАЗАД И ОТ АФРИКА??? НАЛИ МИНИСТЪРКА НА ЕЛЕКТРОННИТЕ ВЪПРОСИ ИМАМЕ, НАЛИ СМЕ В ЕВРОПА??? Да го вкарват вече това електронно гласуване и правителство и да се свършва вече!

14

Чичо Тони

преди 5 години

До Гошо и Flex. Разликата м/у електронното (on-line) банкиране и гласуване е от луната до земята. От едната страна имаш банка, която полага всички възможни усилия да те защити и където проверяваш (контролираш) с/ката си, която е лична, а от другата ЦИК (РИК, СИК) и един софтуерист (подходящо стимулирн), от които зависи резултата БЕЗ СЛЕДА ОТ МАНИПОЛАЦИЯТА. Няма проблем да не знаеш, проблем е когат незнаеш да не питаш тези, които знаят.

13

Анонимен

преди 5 години

Комисарката по цифровите технологии да хвърля оставка и да се прибира на село, щом у нас с едно машинно гласуване не можем да се справим! Ала, бала - супер компютри (компоти)! Онзи Цецовия "специалист" с отвертката явно няма да смогне на толкова машини, докато с чувалите става лесно!

12

тт

преди 5 години

Съкровената мечта на управляващата клика е машинно и дистанционно гласуване да не се въведат.Защо?По-трудно се правят маймунджалъците.За сигурност не ми се говори,тъпо е.Електронно плащаме,превеждаме пари и няма проблем,а с гласуването ще има,хайде де.Да не говорим,че с електронно гласуване ще гласуват и емигрантите в чужбина(болка на управляващите,един няма да пусне глас за тях).По лесно е с 2 кюфтета да купиш несретниците на махалата и да събереш нужното.

11

Гошо

преди 5 години

До VТи разбираш ли поне малко от банкови операции, а те всички са електронни? Електронното гласуване представлява опростен вариант на банковите транзакции. Питай своите познати в САЩ, ВБр, Дойчланд те как заплащат заявени по Интернет стоки и дали досега са фалирали. И престанете да говорите глупости: някой ще реши да хакне данните за гласуването в BG, освен ордата на Цуци физкултурника, бивш подсъдим?! Стига глупости, излагате се!

10

Flex

преди 5 години

Няма проблем машинното да е защитено, казвам го като човек занимаващ се с платежни терминали. Съвсем лесно се прави така, че и създателя да не може да го разбие, трябва си и независим контрол при правенето разбира се. И устройствата са сравнително евтини, и ще се спре с маймунджалъците завинаги, но... като малко запознат - не е това целта...

9

Гошо

преди 5 години

Това са номера на ГЕРБ. За кой път повтарям, че електронното гласуване, което представлява опростен вариант на електронните банкови транзакции, при употребата на електронни подписи, а такива отдавна се използват и не представлява проблем човек да се сдобие с такъв, гарантират достоверност на гласуването. За хакерски акции: на никой няма да му хрумне да хакне изборните резултати на тази обрулена от Господ страна. Само Цуци и сие могат да сторят това, но следват дълги години затвор

8

Бойко завинаги......

преди 5 години

В началото влизаха в избирателните комисии и криеха чували.В посолството на САЩ намериха чували дето въобще не бяха броени.После натрупаха пари и започнаха да купуват и манипулират вота.Сега е лесно.Всички държавни служители и техните семейства,които ние хрантутим плюс част от махалите им стигат да спечелят.Половината българи не гласуват,останалите се разпределят между ГЕРБ БСП ДПС и други малки формирования.

7

V

преди 5 години

Машинното гласуване отдавна трябваше да се въведе.Злоупотребите ще спрат.А при изравнените възможности на партиите злоупотребите могат да манипулират дори национален вот.За сега не се е случвало но в бъдеще ще има малки разлики в брой гласове и тогава може да стане огромен проблем.А гласуване по интернет за сега не е възможно да се защити освен това има и морален проблем .Трябва да има изискване за престоя в друга страна.За да гласуват българи чиито живот е зависим от тия политици ,а не дето дъг

6

Дядо Мони

преди 5 години

Това с камерите е много добра идея. Да ги пуснат след като приключи деня и да са онлайн. Биг брадър му е майката в Бантустана. Въпреки, че на Цецо милицията ще ги подмени после бюлетините, поне ще им е много по-трудно.

5

House M.D.

преди 5 години

Колега Чичо Тони, Вие изчерпателно темата, но нашите гласове са по-малко от останалите.

4

ГЕЙБ не искат

преди 5 години

На последните избори ГЕРБ е победил във всички големи ромски махали. До една! Ромите ще изпитат затруднение с машинното гласуване, а ГЕРБ разчита на тях, на Калинките в администрацията и на работниците във фирмите от бръча си (пример вчерашните циркове на "строителите"). Никой друг не гласува за Шайката вече. ГЕРБ няма да допуснат машинно гласуване, още по-малко гласуване по Интернет.

3

Чичо Тони

преди 5 години

Естествено, че фокусите няма да спрат, просто ще остане само един фокусник - този който пише софтуера или който му плаща. Това, което може и е крайно време да спре е хора, които халхабер си нямат как функционира една такава машина и как изглежда един софтуер, да се изкават по темата и да създават настроения и лъжливи очаквания. А що се отнася до бройката - тези които настояват за 1500 да ги платят от джоба си защото аз не искам да плащам за глупостите им.

2

:)

преди 5 години

Колкото по-трудно го направят, толкова по-добре. Човек, който не може да се оправи с една проста задача, няма право да дава мнение за управлението на страната. Ако ли не - ще си ви управлява Тиквата докато не се сплуе и умре.

1

ГЕРБЕР

преди 5 години

НЕ ! НИЕ ПАК ВИНАГИ ЩЕ ПЕЧЕЛИМ !!! Румбеца Радев го "пуснахме" да победи на Президентските , за да не кажат , че има нещо нагласено. Пък и нас , тази Държавна институция , не ни интересува особено. Тя е повече за пред медиите и хората. Нас ни интересуват Институциите , с повече "ЕВРО ПРОЕКТИ". Там се ... "УСВОЯВА"... идеално !!! НИЕ НЕ КРАДЕМ ! НИЕ ПРОСТО СИ ... ВЗИМАМЕ !!!!!