20

Тинев

преди 5 години

Винаги съм ТВЪРДЯЛ, че църквата е рай за ***КАТЕГОРИЧНО!

19

Анонимен

преди 5 години

Каквото и да се опитват да противопоставят на Православието, тези жалки слуги масоните, никога няма да успеят. Те са жалки и за това, че 90 процента от тях си нямат хабер защо изобщо са масони, защо са приели ритуала и на кого са слуги всъщност. За тях е по-важно да им напълнят копанята и да льочат без да задават въпроси и да търсят отновори. Куклата е кукла, кукловода е кукловод, но общо взето и при кукловоди и при слуги, картинката е еднакво жалка...

18

Анонимен

преди 5 години

Ортодокс, означава оригинален. Православието е чистата и оригинална вяра, непробиваема и непотдаваща се на разни сектантски модернизми и икуменизми. България е православна страна и винаги ще остане такава. Истинската вяра в Бога е Православието. Без Православие, няма вяра. Нашият Господ Бог е Иисус Христос.

17

Анонимен

преди 5 години

Всяко нещо извън Православието, е сектантство.

16

Анонимен

преди 5 години

Всичко което се отклони дори и с една милиардна от Православието е секта. Всичко!

15

Анонимен

преди 5 години

Католишки му работи. Православието е истинското, същинското Християнство. Това е истинската вяра в Христа.

14

Анонимен

преди 5 години

Не можеш да станеш поп в православието ако не си женен..Няма такова нещо.

13

Анонимен

преди 5 години

Не можеш да станеш поп в православието ако не си женен. Не можеш да служиш в църква и да работиш с миряни ако нямаш попадия. Предполагам причините са ясни. Няма известни случаи на педофилия в православната църква. Няма и на *** деформации. Е, някоя и друга мома може да е изгоряла, но това е продължение на брачния живот. Калугер ми смига мамо... ;)

12

Анонимен

преди 5 години

Православната църква гледа на католицизма като на секта. Католиците са се отцепили от православието. В православието за да добиеш сан трябва да си женен, което в общия случай изключва възможността да си *** или нещофил.Не съм сигурен дали не можеш да имаш сан само в манастир акон не си женен. Но тогава си от така наречените черни духовници - без светски живот и без контакти със светския мир. Там е възможно да има различни отклонения, но от това не страда никой.

11

Анонимен

преди 5 години

дали да живеят като монаси, т.е. в безбрачие или да служат като свещеници, след като се оженят..Не ги вдяваш нещата с целибата(ха, какво ли е това). В православието ако първо станеш свещеник не можеш да се ожениш, но ако си се оженил преди това можеш. Епископ не можеш да си ако си женен, следователно и патриарх не можеш.

10

4

преди 5 години

Нека да се знае следното: причината за масовите повсеместни сексуални извращения, на свещениците от т.нар. "Католическа" църква е само една. Забраната да се женят. За разлика от православните свещеници, които могат да изберат - дали да живеят като монаси, т.е. в безбрачие или да служат като свещеници, след като се оженят. Това отклонение от правилата при т.нар. "Католическа" църква е от над 1000 години. При нас свещениците са само 800 души, останалите духовници са монаси, т.нар. безбрачие.

9

Анонимен

преди 5 години

Разликата между католицизма и празнославието е, че като се изпразни празнославецът трябва да благодари на малчугана, а при католицизма е обратното. И католикос и празноглавецът трябва преди и след да прочетат по една молитва.

8

Анонимен

преди 5 години

А у православието поповете го раздават гангстери с бмв-та и ланци. Сигурно и тук налитат на деца ама не се рови за това.

7

Анонимен

преди 5 години

До Анонимно 15Абе нали дъвки кво ти дреме

6

†баба Гуси†

преди 5 години

Рукоположиха ли казах? Разменете местата на първата и третата буква и ще започнете да придобивате представа. Веднъж се става дякон ей. Хаха

5

†баба Гуси†

преди 5 години

Чада мои да ви открехна ли как ме "рукоположиха" за дякон?

4

Анонимен

преди 5 години

Култът към младенеца е сакрален и основополагащ за сатанинската секта християнство.

3

Анонимен

преди 5 години

А нещо за поп Киро?

2

Анонимен

преди 5 години

България е предимно Православна страна и е много унизително за Православните да четът и слушат как Ватикана се нарича,,Светия престол"!За журналистите може и ,да е ,,Светия престол",но догматите на ПЦ го разкриват като еретическа ***!

1

Анонимен

преди 5 години

По какво се различават Франсис и Микрон:- По възрастовия таргет!