102

MCMXLVIII

преди 5 години

Не е така, хора, абсурдно е! По телевизията дават хора, отишли на протест, да скандират "Българи - юнаци", какви искания са това? Протест на магистралата в 17ч. следобяд, когато активните хора все още работят и са заети. Тогава протестиращите са 99% безделници по анцузи, които пият бира и се оплакват от стандарта си на живот. 'Айде стига вече!

101

* До Пешо

преди 5 години

И като я пометеш какво ще стане, имаш ли идея какво да правиш после? Каква система искаш? Французите не са толкова хаотични - те искат по-големи данъци за богатите, а българите не искат никакви данъци и много пари за недъгавите...Ако имаш нещо конкретно предвид, защо досега не сте го обявили, ти и останалите, които знаете какво искате. Това са дълбоки неща - как да бъде усторено едно общество, за да е добре за всички! Защо не споделиш, може би ще ви последват и други? Или знаете само "сиситемата ни убива" дайте ни дайте ни дайте ни....

100

Аз ли не знам

преди 5 години

Изходи се неоформено Близнашки .Отново

99

Анонимен

преди 5 години

Проф. Близнашки се заглежда по женски дупета, човещинка де.

98

Анонимен

преди 5 години

Във Франция повечето хора не са така масово прости като у нас! Разликата се усеща.

97

Пешо

преди 5 години

Поради факта , че системата убива тотално българския народ/ в пълния смисъл/ , нужное по примера на Франция да се вдигнем всички и да пометем цялата пасмина . Те си правят сметка да управляват во веки веков , ама - йок, няма да стане тяхната.

96

*

преди 5 години

Хората са по-грамотни не толкова егоцентрични, това казва сподер мен този професор. Например, едно от исканията е - ПРОТИВ намаляването на "ДАНЪК ЛУКС" ! Макрон иска да намали данъка върху луксозните стоки и французите са бесни на това - те искат богатите да допринасят повече за хазната! Българинът никога не мисли в такива категории и няма да протестира за нещо подобно.. той даже си иска плоския данък и не му пука че, милионерите минават тънко.

95

До Мирослав 84 и 96

преди 5 години

Миро, напълно съм съгласен, че западна Европа не е "рая на земята" и съм сигурен, че никъде няма лесно. Но все пак като е толкова зле у Франсето що не се прибереш в Българския рай ами ни обясняваш от там колко е трудно, а пък тука колко сме добре. Все още не съм видял френска момиче с висше образование да мие чинии в някой ресторант в София или по морето или пък да обгрижва някоя българска пенсионерка срещу квартира и храна и хилядина евра месечно. Твоите коментари ми отиват към тролене!!!!

94

Анонимен

преди 5 години

Ама аз имам ясно искане - децата на другарите партизани вън от България. С тях може да пратим и българите от мypгав произход.

93

Анонимен

преди 5 години

Къде са тия 128 отговора, на мен ми се представят само 96 !? Е това му се казва господин редактор Цензура.....

92

batevale

преди 5 години

Държава , която се опитва да връзва бюджет чрез увеличение на данъци, такси, санкции и глоби е бедна държава . При липсата на ясни национални приоритети в държавната дейност ,сме осъдени да търпим личните виждания за живота на всяка партийна групировка ,дошла на власт.....Сервилни пред чуждите и нагли пред своите .Какво произвеждаме?Къде го продаваме?Какво печелим?....Почти НИЩО !

91

Мирослав

преди 5 години

До 94 : Защо заблуждавате хората не мога да разбера? Осигуровки+Плосък данък са около 22-23%. Във Франция за двама души под 400? за храна не може да паднеш! Говоря само за пазаруване и готвене, не за хапване навън! Айде стига моля ви се с митовете и легендите от едно време! Знаеш ли колко са наемите? Ами данъка за телевизия и радио? Ами застраховките на коли, жилища, лична ГО? Ами допълнитешните здравни осигуровки? Западна Европа не е рая на земята!

90

batevale

преди 5 години

Каква формулировка на искания му е необходима на Близнашки ?! Та хората просто искат да живеят по-добре .Той къде живее ,че до сега не го е разбрал ? Ако няма представа ,че става дума за липсващи национални приоритети по производство ,износ,социална политика на държавно ниво и без оглед коя политическа групировка управлява -- да не се показва и да коментира.....!

89

до 93

преди 5 години

До АнонименНапълно грешно. Осигуровките при нас идват между 27 и 31 % - горе долу. Да не говорим за другите данъци. А за храната мога да ти потвърдя, че цените са сходни с нашите или малко завишени, но в евро. Само дето заплатата е в пъти повече. Единственото което е в пъти по-високо са недвижимите имоти.

88

Анонимен

преди 5 години

До 86 и 90 : Да, в България плащаме 10% плосък данък всеки месец. Само, че плосък данък + осигуровки които плаща работника са около 22-23%, а във Франция само осигуровките са толкова на месец, отделно плащаш данък върху доходи! Виждате ли къде е разликата? Да не говоря за цената на услугите, храната... Ако в България ви се струва скъпо, във Франция е 10 пъти по-скъпо! 250гр хляб струва 1-1.50?...

87

разликата

преди 5 години

При бай диктатор е така бре ши.шко хората са изплашени и стреснати от въоръжените милиции ЦвЦв,а в Франция полицаите казват нищо не можем да направим защото протестиращите си имат права а тук нямат тук има милиция на режима при това в най бедната държава сети ли се защо шишко и какво не е наред!?

86

В България от 1974г

преди 5 години

До Мирослав 84: Миро - В България също всичко се вдига: ток, вода, гориво, хляб, данъци и т.н. Също така ако не знаеш да Ти кажа, че в България се плаща данък върху заплатата всеки месец от както се помня, а не от 2019 год. Искам да Ти обясня още,че у нас е също - "веднъж плащаш осигуровки, втори път плащаш данък върху доходите" - ВСЕКИ БОЖИ МЕСЕЦ. И всичко това върху доходи от по 300 - 400 евро. Явно си по запознат с френското данъчно облагане отколкото с Българското.

85

до 87

преди 5 години

Протестирали за по-високи доходи?!? Ти осъзнаваш ли колко е смешно това? Ако ставаше така целият свят щеше да протестира постоянно! По-голяма глупост не бях чувал. Аз не протестирам, че не мога да си платя сметките а искам корумпираните мърльовци да почнат да влизат по затворите. Да, ама не! Смъкнаха горивото с 20ст. и айде всеки доволен и все нищо не е станало. Овце!

84

Анонимен

преди 5 години

Да попитам....как се чете?Близнашки....или....лизашки??????

83

Анонимен

преди 5 години

Исканията са същите. Френските работници не могат да си плащат сметките. И там протестират за по-високи доходи.