71

Анонимен

преди 5 години

Поляците нали казаха стане ли Северен поток и Турски поток то тогава Русия почва война с Украйна !Русия ще изпусне ли България ще направи грешка по добре без потоци в България а туризъм!

70

akfkr;ek

преди 5 години

До АнонименИма. Излиза се на улицата като франсузите. Втори начин на изборите няма да се гласува за основните партии.

69

Анонимен

преди 5 години

Пълна глупост е тоя "поток". Инвестираме 2 милярда а после ще чакаме руснаци да плащат такси и данъци. Колкото Лукойл плаща.Потока е много изгоден но за Путин който иска да заобиколи братска Украйна.

68

Анонимен

преди 5 години

е как предимства, нали Тиквата обесняваше че било неизгодно и го превърна от Български в турски !

67

Анонимен

преди 5 години

задава се Израелски поток с много газ България трябва да се насочи предимно от там а Руско -Турския не на всяка цена и само при изключителна оферта

66

Анонимен

преди 5 години

От транзитната такса бихме очаквали около 200 млн. лв. годишно. Ха ха!Путрин клекна!Ще получаваме пари без да сме дали една стотинка, а той искаше да платим 4,5 милиарда за изграждането на Южен поток на наша територия!

65

(-_-)

преди 5 години

До ЮАР-а не знам от къде черпиш тая информация за собствеността на тръбата и земята, но ми се струва, че грешиш. Абе, я си гледай ЮАР-а и не пускай фейк идеи..

64

Пешо

преди 5 години

Това се нарича монополизъм и е в разрез със всякаква пазарна логика! Ако не съм прав ме опровергайте, но с факти, а не с измишльотини.Трето: Чу се, че руснаците дори поискали и собственост върху земята на газопровода! Е това го няма никъде по света!Четвърто: Газопроводът ще носи ли на България полза при договаряне на цената на газта? Пълна неяснота и мрак!Е при толкова неизвестни как някой може да твърди, че е бил много изгоден за България???

63

Пешо

преди 5 години

Спирането на Южен поток било грешка! И това се повтаря и повтаря и...с очакване да стане истина! Първо: каква беше цената на Южен поток??? Точен отговор няма и до ден днешен! Би трябвало да се покаже договорът, но странно никой не го публикува, така че свободни съчинения по темата колкото щеш!Второ: Щеше ли по тази тръба да се допуска транспортиране на газ от друг източник? Това е важно условие на ЕС в наша полза позволяващо конкуренция на цените. Доколкото съм запознат -НЕ!

62

Анонимен

преди 5 години

"Параметрите на Южен поток биха били по-добри като транзитни възможности."Съвсем малко по-добри. Само с 600 милиона лева повече.

61

бай вълчо от хисаря

преди 5 години

Няма ден в който да не се проклина южен поток и русия от видните ни политици и всякакви шамани. Сега почнаха да пророкуват колко пари ще снася русия като транзитни такси от турски поток.Пасти да ядат Нане и Вуте когато се надлъгват.Затова избори и да ги изпратим при Иванчева.На по-личните килии с южно изложение.

60

Анонимен

преди 5 години

Ако е Турция поиска транзитна такса за турската част на трасето кво става и кой ще го плата, ние мое да искаме транцитна такса само за нашето трасе. А ква ще е цената на газта? Бай *** изтърва келепира - Южен поток, сега ще сърбаме шкембе чорбата с лютите чушки.

59

Анонимен

преди 5 години

няма ли съд за тия дето причиниха толкова загуби със спирането на енергийните проекти

58

Waffen SS

преди 5 години

Нека всички се успокоят.През България тЪрба няма да има и не предвижда.България вече беше енергиен център на балканите,но ние сръчно предадохме та дейност на Турция.Така,че от енергиен център,под заповедите на "нашите "приятели се превърнахме в непредсказуем и незначителен краен потребител.Така,че хъбчето /бойкова мечта/ няма да се състои.Не ние ще преразпределяме газ към съседите,а ще купуваме от тях.Но има и добра новина,тъй като нямаме никаква индустрия освен шиенето на *** ,то и газ няма да ни трябва-много

57

Анонимен

преди 5 години

"Спирането на Южен поток беше грешка от гледна точка на инфраструктурата на евентуални ползи за България и предвид това, че щяхме да запазим позицията си за център на транспортирането на газ"--------------------Значи днес спирането е грешка, а през 2014 г. беше велика победа срещу опитите на Русия да ни пороби енергийно? Можете ли да приемете една национално отговорна позиция или сте като пиян и заспал на капрата файтонджия - накъдето го понесат конете и той натам иска и натам завива.

56

от ЮАР

преди 5 години

До (-_-)Колкото дивиденди носи Лукойл или Белене на България, толкова щеше да носи и Южен Поток, само че, Газпром щеше да е собственик не само на тръбата, но и на земята върху която е положена, оттам, зелени човечета, провокации и пр. Не, мерси - нищо Руско не бива да влиза в България, загубите от всяка връзка с Русия са ОГРОМНИ, простират се на голяма величина и са много, ама много дълговременни!

55

от ЮАР

преди 5 години

Първо Лукойл да вземат да плащат дължимите данъци, чак тогава може да се мисли за възможно получаването на каквито и да било пари от Руски фирми и дейности. Засега, от 30 години насам, всичко Руско в България е ПЪЛНА ЗАГУБА за България с нулева полезна стойност.

54

(-_-)

преди 5 години

Че продажни и некадърни политици прецакаха всички големи проекти, които щяха да носят дивидент на България вече стана ясно и на сляпоглухонемите, ама се чудех дали някой не желае да ми направи една тръбичка за добро утро:)

53

от ЮАР

преди 5 години

Поредният фейк-нюз кьор-фишек. Зависимостта от Русия или каквото и да било Руско само увеличава мизерията в България. Сега целта е да се натовари данъкоплатеца с едни два милиарда, които ще потънат в касите на червената мутро-милиционерска олигархия и партии, както и да се плати редовният данък Русия, също като КТБ и Белене. Няма да има нито Турски поток през България, нито някакви хъбчета. Ако въобще има, няма да е с Газпром. Америка каза - никакво увеличение на газовите доставки от Русия!

52

Този

преди 5 години

Ако прочетем днешен гръцки вестник,разбираме,че и те не са се отказали от тръбата и имат преговори с руснаците..Слава богу.Не казвайте "хоп" ,преди да сте скочили...