24

Елтон Мъскинов

преди 5 години

До Анонимен 28Сигурно си *** в семейството ти . "Празни тръби" ..... хахаха .Я, пак ? Това са не ЕДИН а 9 / ДЕВЕТ / двигателя + резервоари и още куп електроника . Ето ти сайта на Фалкон 9 за да ти светне . Ако ,както предполагам сричаш дори родния си език накарай някой да ти преведе написаното на сайта или поне разгледай картинките .Дано се ограмотиш . И спри да гледаш детски филмчета и да ги препоръчваш навсякъде . https://spacex/falcon9

23

космос

преди 5 години

Пълни простотии. Да "кацнеш" една празна кофа е детска игра. Да изпратиш космически кораб 2000 пъти в космоса както прави Русия със Союз не само не е игра, ами е реалната история на космическите полети. Отдавна експерти и не само руски са направили внимателни анализи и изчисления за това какъв смисъл има какво да се връща при полет, за това и никой не си прави труда да повтаря глупостите на хамериканската "частна" фирма спейсх. Долна реклама насочена към необразованите които кълват като шарани.

22

Елтон Мъскинов

преди 5 години

И докато сега е комично, само помислете каква трагедия ще е когато Спейс Х започне да превозва ХОРА и Мъск им каже - Няма страшно. Първата степен дето ще ви изстреля в космоса е като нова . Има-няма десетина пъти е ползвана . Само . ...... и там онова тиксо на корпуса близо до заварките да не ви притеснява много. Айде, много ви здраве и приятен полет.

21

Елтон Мъскинов

преди 5 години

Какви ли не циркове се разиграват за да се привлекат инвеститори и да се поддържа заблудата. Дано някой да се замисли . От ЦЯЛАТА ракета остава САМО първата степен . Другото се прави наново . А тази първа степен , вероятно не се приземява в пълна изправност. КОЛКО ЛИ И СТРУВА ЦЯЛОСТНАТА ПРОВЕРКА И ПРОФИЛАКТИКА ПРЕДИ ПОВТОРНОТО ИЗПОЛЗВАНЕ ? А подмяната на дефектиралите модули ? А цената на платформата за прибирането и транспортирането на тази първа степен до космодрума ? А след 6-8 старта?

20

Анонимен

преди 5 години

Тук е пълно с руски ***. Естествено, че е по-евтино да преизползваш ракета, отколкото да създаваш нов всеки път. Спестеното е между 30 и 50 процента от цената. Образовайте се:https://en.m.wikipedia.org/wiki/SpaceX_reusable_launch_system_development_program

19

КосмУнафт

преди 5 години

Докато едни пишат история , други , отново, качват космонавти до МКС . Разликата между Мечти и Реалност .

18

Дивергент

преди 5 години

Кое използват повторно? Корпуса? Двигателя? Фирмата? Или само зареждат гориво? Болидите във F1, също се използват многократно. Сменят само двигателя, гумите и изнесени част. Въпроса е колко струва и целта оправдава ли средствата? А междувременно астронавтите отново летят със Съюз, пилотирана от космонавти.

17

Анонимен

преди 5 години

Спейс Екс е избрана от НАСА и получава субсидия в размер на $278 милиона, за да разработи безпилотна система за доставка на товари до МКС

16

Austin Powers

преди 5 години

Elon Musk открадна бизнеса на много хора но най-потърпевши са Роскосмос. До една ще открадне още като започне да транспортира и хора до МКС. Хубавото е, че реинвестира печалбите във мечтата му да отиде на Марс а не във скъпи яхти и имоти.

15

Анонимен

преди 5 години

Ако ракетата която стреляш се връща към теб някой нещо е сбъркал ама много яко.

14

Анонимен

преди 5 години

Прословутите руски двигатели отидоха в канала.

13

Анонимен

преди 5 години

"Повторното използване на ракети е специална характеристика на SpaceX и успехът на концепцията вече се счита за доказан." успех не се мери само от повторното излитане и кацане. Совалките също излитаха и кацаха многократно, но концепцията им се доказа като икономически неизгодна.

12

До Кво от тва

преди 5 години

Много си oгрaничeн.

11

Анонимен

преди 5 години

До 10Аха, а кой освен Мъск прави ракети, които след изпращане на товара се връщат и кацат вертикално върху клатеща се баржа в морето?

10

Кво от тва

преди 5 години

Кво стана с мъски нали щеше да ходи на Марс ? То всека по развита от Бг държава изстрелва сателите ама нали е американска на мъск та трябва да пишат по вестниците.

9

Анонимен

преди 5 години

Остава само да разберем колко долари са изхарчени за тези изтрелвания и ще лъсне истината за ,,успеха "на SpaceX!Ще нещо от рода на совалките!

8

Анонимен

преди 5 години

Мда... също като със стелт.Беше безсмислица, но и те, и китайците, се напъват да направят стелт.

7

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен - Преди 3 години другарят Рогозин тръбеше мантрата, че многократното използване на един и същ бустер е икономически необосновано...и т.н.т.За българите е известно, че най-хубавото им нещо е "вторият акъл", т.е. "първият акъл" обикновено е поф, грешка, пропуск. Този другар, Рогозин, сякаш има нещо българско, щото и при него явно е дошъл "вторият акъл"! То е така, като виждаш какво правят другите!

6

Анонимен

преди 5 години

До 3Рекордът се състои в това, че една и съща ракета се преизползва три пъти, а не в броя на изстреляните сателити.

5

Анонимен

преди 5 години

Хейтърите, къде сте? "Тревоманчето" Илон Мъск отново ви показа как се прави.