32

Анонимен

преди 5 години

Хайне, изгорен през 1933г. заедно със свои колеги??? Хора, оправете стилистиката и логиката на писанията си! Предполагам, искате да кажете, че творбите му са били изгорени. Хайне е починал 1856г. Той е писател на 19в.

31

Анонимен

преди 5 години

До поетесаЗащо не се опитате да прочетете текста още виднъж. Там е написано и се надявам да ви стане ясно.

30

бб форевер

преди 5 години

Наш Бойко бяга от книгите като дявол от тамян и пак е Генерал,министър-председател,много добър художник,доктор по психология,инжинер, пожарникар и още много,много(има ограничение на символите в тук) така че не ми я хвалете тая твърда тоалетна хартия.

29

поетеса

преди 5 години

Е как са изгорили Хайне през 1933, след като е живял през 19 век?!

28

Връл червен комунист

преди 5 години

В монархофашистка България на националния предател борис населението дори не е можело да чете и пише.. Тук там до 3то отделение. Хората са били толкова бедни че не са могли да изучат децата са. Прости за да са войници и работници.. Със светлото 50летие на комунизма идва просвета наука и просперитет във всички сфери на общесвения живот на НРБ!!!!!

27

Кифладжията

преди 5 години

Хайне е германец с еврейски произход... СТОП!!! Абе, вие на кифладжията кифли ли ще продавате, а?Хитлер е горил книгите на идеолозите на комунизма и днешните ви господари.Там пише как ще бъде поробен белия човек, за възходството на евреите и тяхната банкова система. Отворете си очите и кажете с ръка на сърцето, че не сте бели роби!!!

26

Активист на БКП

преди 5 години

СДС изгориха ,, Фашизмът,, на $ельо $елев,но БКП никога няма да изгори томовете на мъдреца Тодор Живков !

25

Стою

преди 5 години

Не изгаря това , което не гори. Какъвто и да е стремежа да се унищожи писателския талант , той е неуспешен.Хитлер , макар голям стратег, е бил и си остава най-големия срам за човечеството.Неговата хегемония за арийската раса с голям размах беше срината от Меркел.

24

noFreeman

преди 5 години

ей че хеврейска реклама... само те гонени, само те умните... а в същност са най-дол-ните твя-ри, избили 100 милиона народ със своите игрички

23

bai_jordan

преди 5 години

"Който не гради, трябва да изгаря. Това правило е старо, като света, и като младежката престъпност." 451градуса по фаренхайт

22

Анонимен

преди 5 години

А бе много неточности в тази статия. Ако отворите уикипедия, ще видите, че е роден на 13 декември, 1797 и е починал на 17 февруари 1856. От написаното става ясно, че е изгорен той самия, а не книгите му. Тс тс тс...

21

Рускиня до 11

преди 5 години

Козма прутков, Гоголь ,Толстой и достоевски. Бяха изгорени в първите дни на Майдана. Поне тези заглавия ги видяха мои роднини, които живеят в Киев. Нали знаеш ,че украинци смятат Гоголь за "москалски" писател. А той е невероятно описва украинска природа , с огромна любов

20

Анонимен

преди 5 години

За Хайнрих Хайне разбрахме, ами този на снимката не разбрахме кой е...

19

Анонимен

преди 5 години

след горенето на книги и всички последващи събития идва по лошото комунизма

18

Анонимен

преди 5 години

Грешно е това с горенето на книги. Вече не ги горят. Вече ги пренаписват. Политически коректно ги пренаписват. Това е по - лошо и от горене.

17

Мислещ

преди 5 години

И двете са еврейски патент...

16

рей бред

преди 5 години

451 по Фаренхайт(температурата на самозапалване на хартията). 911 е американския 112.

15

Анонимен

преди 5 години

"...и то по-обясними причини."И това в статия за книги?Майко мила, дори елементарната грамотност изчезна в Тиквостан!

14

Заглавие

преди 5 години

Който е чел Рей Бредбъри 911 по Фаренайт ще се сети! За другите четете докато не са изгорен/ли!(

13

Анонимен

преди 5 години

За антируски изказвания вече щезавеждаме дела . Искаш ли да сипродадеш къщата за да платишглобата ?