77

Избегал

преди 5 години

Според мен, обещетението за майчинство през втората година трябва да бъде обвързано с осигурителния доход на майката, както е през първата година, така професия ,,майка,, изпълнявана от определен етнос няма да се облаже от евентуално повишение, а ще получат средства майките, които наистина са работели.

76

Анонимен

преди 5 години

Ахааа, начи да внасям чинно всички осигуровки (в които влиза и майчинството, което по право ми се полага) в държавната хазна, *** да не излизам в майчинство. И с парите ми какво ще се случи?

75

Анонимен

преди 5 години

Ъъъъъ и кой ще гледа бебето през тва време, щом е по-добре майката да е на работа? Или трябва да плаща на бавачка половината пари, които ще изкара работейки и накрая пак ще е със същите 300 лева.

74

Някой

преди 5 години

"Става дума за децата, майчинството и семейството. Представете си самотна майка - с 380 лева ще купи дрешки и храна, и тя какво ще прави?Какво семейство от един родител в този случай БЕЗ БАЩА?! Защо е самотна майка, наистина, хм?! Много често жените си просят да бъдат захвърлени като парцали с гнусното си отношение към мъжете.Друг момент за самотна майка... Ходила да се праска по дискотеките с този и онзи, посл дори не знае кой е бащата на детето! За такива само дрянова сопа!

73

Анонимен

преди 5 години

Защо Бате Гойко не казва къде живее, а само твърди някакви неща относно някаква неизвестна държава? Как да му вярва човек?

72

Анонимен

преди 5 години

най добре без държава(парламентселскостопански) работата за 500-1300 чисто не като новините 1300 =900 не решават нищо от 2011 до 2018нг какво направихте нищо !Казвате заплата бруто пенсиите и т.н 8 лева на час дори няма господа селскостапански минимума за европа на 4ас 8 евро =6.80 чисти .както и бонус при гражданска -75% ОТ ОСНОВНА ЦЕНА И +150% А НЕ 400 ВСИЧКО В БГ Е ЗЛЕ ПОДЪРЖАН ТРАВЕСТИТ КАТО ПАРЛАМЕНТА ПО ВРЕМЕТО НА бкп ЛЪЖИ НАРОДА ОГРАБВАВАЙ ЗА ЛИЧНА ПОЛЗА !!!

71

До 75

преди 5 години

Демокрацията и тези пари взе и не мисли да ги връща под никаква форма. То като със здравните вноски. Даваш ги на държавата, а после плащаш и прегледа, и лечението. Ако изобщо се доредиш до лекар под страх от уволнение.

70

73

преди 5 години

Исках да кажа - Върнете МИ ергенския данък! С лихвите! И членския внос в Партията!

69

Бате Гойко

преди 5 години

69"Навсякъде са някакви символични от порядъка на няколко (под 10) процента от минималната заплата."Това не е вярно.

68

Анонимен

преди 5 години

Върнете ергенския данък!

67

Евала

преди 5 години

65 каза им го значи държавата взима от всяка подчертавам ОТ ВСЯКА заплата удръжки за майчинство ама като дойде време да дава се стиска като бабичка рентиерка и вади от глупави по глупави доводи.Така стана и с удръжките за безработица можеш да ползваш 12 месеца обезщетение но само ако имаш 15 години стаж след 2001.А какво се случи с парите от данъците ми преди това никой да не пита.Кога взимате сте бързи ама кога давате 1000 условия.А троловете вият на умряло срещу майките на увредени деца.

66

Анонимен

преди 5 години

В нито една държава по света (с изключение на петролните) парите за детски не стигат за отглеждане на дете. Навсякъде са някакви символични от порядъка на няколко (под 10) процента от минималната заплата.

65

мак

преди 5 години

Скъперници. Не се раждат много деца, освен това отпускът по майчинство не е вечен и жените така или иначе ще се върнат на работа. Защо да не им увеличите парите, да им е по-лесно финансово, да са по-спокойни, нали за мъничко детенце е най-добре да е с мама, нека тя да го гледа, а не бездушна институция.

64

До 63

преди 5 години

Държавата ми прибира осигуровки за майчинство. Като родя, мое право е да НЕ ми ги Краде държавата, а да си ги получа обратно. Не държавата плаща майчинство. Това са МОИ пари. Аз съвестно ги плащам всеки месец за тази цел на същата тази държава, на която и е много гот като ги прибира, а после не иска да изпълни ангажимента, заради който ги прибира. Така че мое право е да съм недоволна от политиката на грабеж от МОЯ джоб.

63

До 61

преди 5 години

Колко ти платиха? И ще ти стигне ли един ден като имаш бебе, да го изхраниш. Или ще се сетиш, че си сгрешил с позицията, ама ще е късно. Троловете това ги чака. Щото си тук, теб 380 лв, с които само памперси не може да му купиш, бъдещо безработна жена, щото заради бебето ще я уволнят и ти ще ревеш повече от бебето си. Гарантирано от този, дето ти плаща да тролиш.

62

Анонимен

преди 5 години

Раждането е лично решение и Държавата не те е карала насила.Защо после насилваш Държавата да ти гледа децата ?!

61

До 51

преди 5 години

Абсолютно си прав!Всички са мързеливи и чакат Държавата, сиреч данъците на народа, да ги изхранват тях и децата им.

60

Анонимен

преди 5 години

Вие нормални ли сте?Какво обезщетение?За какво ги обезщетяваме, да не ги кара някой насила да раждат?

59

Анонимен

преди 5 години

Нека дадат по 10000 лв месечно на всяка майка с болно дете, супер!А кой ще плати всичко това - народа със своите данъци.Така ще има по-малко за пенсии, строежи, образование, болници ...Нали това искаме всички :)))

58

Анонимен

преди 5 години

Ах тези български майки от мързел раждат.А римляните от трудолюлие:)Така е ,никакви пари за българките,а после никога не ги наемайте на работа защото имат деца.Явно бг държава си е самодостатъчна в лицето на партийните членове и техния електорат