21

Анонимен

преди 5 години

Зависи от предназначението за геноцид да

20

Георгиева

преди 5 години

Смятам,че приоритетите на бюджета и изобщо на финансите в България са на принципа:"Каруцата пред коня". Винаги се слага като приоритет здравеопазването,а не трябва да е така.НА ПРИОРИТЕТНО МЯСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВИ РАБОТЕЩАТА ИКОНОМИКА.Това ще регулира останалите проблеми - с демографската криза,със създаване на СТАБИЛНИ СЕМЕЙСТВА,образованието и др.Здравеопазването в този си вид само генерира наливане на пари,в ИЗЛИШНИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ,които смея да твърдя,че не са по-различни от държавните.

19

AZ

преди 5 години

До Анонимен 22-------------------------------------Като са ниски заплатите нямаме право да ламтим за германско здравеопазване.Длъжни сме да се лекуваме по български с всичките "екстри"-закъснели линейки,липсващи и демотивирани лекари и зачестяващи смъртни случаи поради това.

18

Анонимен

преди 5 години

До 16 МелничаряКофато заплатите тук са като германските нямам против да плащам и германски вноски.

17

Анонимен

преди 5 години

НЕДаже не съм чела статията и нямам идея какви са доводите в нея.

16

гражданин

преди 5 години

Единственото правилно решение е закриване на тази безумна администрация, наречена НЗОК. Да обяват колко човека работят в нея, колко лекари, уж специалисти там имат фалшиви практики, за да не загубят права. И колко от бюджета е за заплати на тези нищоправци.

15

ИВАНОВА

преди 5 години

ЗДРАВООПАЗВАНЕТО Е ПОД НУЛАТА /КРАДАТ И ТОЧАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО /УНИЖАВАТ ХОРАТА , ЕКСКУРЗИЯ СЛЕД ЕКСКУРЗИЯ, КАСАПАТ ПОДРЕД ЗА ДА ВЗИМАТ ПЪТЕКИТЕ И ВСЕ НЯМАТ ., А СА С ПО ДЕСЕТ ЖИЛИЩА И ХОДЯТ КАТО КЛОШАРИ МИЛИТЕ ..ИДВАТ БЕЗ АПАРАТУРА БЪРЗА ПОМОЩ ,НЯМАТ КИСЛОРОД ,ПРАЗНИ ЧАНТИ ,НО ЛИСТА ЗА ПЪТЕКИТЕ РАЗВЯВАТ..ДРУГО ХРАНА , БАЗА ДА НЕ ГОВОРИМ , А ОТНОШЕНИЕ - ВСЕ ЕДНО ВКЪЩИ СИ МУ ВЛЕЗНАЛ..ПРЕСТЪПНИЦИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ ,НАЙ -ГОЛЕМИТЕ

14

Аспарух

преди 5 години

Въпросът трябва да е.Адекватни ли са политиците ни? НЕ

13

Мелничарят

преди 5 години

До До мелничаряТук съм напълно съгласен с теб.

12

Мелничарят

преди 5 години

До АнонименКогато здравните вноски станат колкото германските, тогава можеш да искаш същото качество!

11

Анонимен

преди 5 години

Адекватно ли е здравеопазването в България?За умирачка става!

10

Анонимен

преди 5 години

Плащаме си като малoумни и получаваме едно голямо нищо - поне в моя случай.Като ми трябва здравна помощ, винаги се е налагало да ползвам частна такава. Въпроса ми е - защо тогава да плащам задължителна здравна?!? Изключително излъган се чувствам от системата! И не само защото плащам, а не ползвам, а защото плащам и дори тези които ползват - тънат в мизерия и некомпетентни доктори.

9

Анонимен

преди 5 години

Кой ще приема бюджета на Здравната каса? Мутрите от застрахователния бизнес? Някой бонус-малус, болните ще плащат много, а здравите ще плащат малко. 70 процента за застрахователя, 30 процента за неговите частни болници. Ще има пари и за тези няколко лобисти на мафията, които редовно се появяват да заработват парите. Но българският народ трябва да е много глупав, за да се хване на въдицата на спашчовците и другите двама-трима лобисти от същия безмозъчен порядък.

8

Анонимен

преди 5 години

И за какво влязохме в ес? За по висок стандарт? За безплатно здравеопазване? За социална политика? За по високи пенсии? Всичко това го имат на запад след като грабят от Тук! За това ни приеха. Демографския срив и разбитата икономика и милионите човешки съдби и 500 г. Да плащат няма да ги изплатят.

7

До мелничаря

преди 5 години

Проблема е, че тези с над 300 лв. здравна вноска всеки месец /защото има и такава/ получават точно толкова услуги колкото и тези с 16.80 лв. вноска на месец, освен ако не си доплатят, разбира се.... затова първите прогресивно ще намаляват. НЗОК е паразитна структура. Трябва парите да влизат в поименна сметка, като се отделят 2-3% за спешната помощ, и всеки си разполага с каквото е натрупал; и доплаща, когато се налага. За семействата сметката да е обща.

6

Анонимен

преди 5 години

До МелничарятНас германското не ни интересува.Когато заплатите ни станат като германското, тогава ще сравняваш българско с германско или английско.

5

Анонимен

преди 5 години

Адекватно то aмчъмъ

4

Анонимен

преди 5 години

Здравеопазването не е адекватно. И образованието не е адекватно, и социалната политика, и политиката на доходи, и социалната сфера, и енергетиката, и частния сектор...

3

До 1

преди 5 години

Ако взимаш 3000 лв, въобще не е 15ина евро на месец

2

Anonimen

преди 5 години

12-15 евро само за безработните, работещите и по 70 лв могат да стигнат, плюс непрекъснати доплащания за зъболекар и лекарства.при операция - хилядарки са, за сърдечна иперация на баща ми - дарение 8000 лв един път, 7000 за втора операция, 4000 смяна на става, прегледите и изследванията въобще не ги смятам. убийствено е просто, затова си мрем като мухи