140

iceblast88

преди 5 години

От къде си мислите, че идват високите заплати в Европа? От робски труд! При продажна цена на готово изделие 100 евро=7 за труд в България, 30 за материали, 1 евро транспорт и останалите 62 евро се разделят за фирмата и заплати на нищо неправилите евро работници. Това е проблема! Че в Европа нашия труд го оценяват на ниво едно кафе, а целия остатък отива за изкуствено високи заплати в Европа (ние очевидно не сме част от нея).

139

Анонимен

преди 5 години

До всички коментиращи - крушката си има опашка: Докато от така наречените големи брандове дават цена за изработка, кроене, опаковка, конци и тн. на изделие между 5 и 10 евро ще е така. Дават ти цена за целия труд на 20+ човека по едно изделие колкото струва един сандвич в тяхната родина. Ама както има троен стандарт в горивата, храната, така има и в заплащането на труда. Защо нашите евродупедати не питат как може за една и съща работа в Германия да дават по 4 евро, а за българката 0,05 евро цент

138

Българин

преди 5 години

Точен анализ на икономиката в България/ не само в шивашката индустрия/! Така е като политици и ръководителите на синдикатите през годините на "демокрация" са изявени ДУПЕЛИЗЦИ на капиталистите-комунисти!

137

Савата

преди 5 години

Идва Видов ден.До 3 години мишките ще умрат от глад и работодателите робовладелци ще се изнесат в Камбоджа.Абе ,робовладелци,добре платеният работник носи повече печалба.

136

ФАКТ

преди 5 години

Много ТОЧНО описание на положението във България,самата ИСТИНА !!! Във България НЯМА ИНСТИТУЦИИ,които да обърнат внимание,как се работи в такива фирми !!! Дано,най-после ЕВРОПЕЙСКИ комисии да се заемат с ликвидирането на такива робски фирми и робски труд !!!! И не само това,ами и да НАКАЖАТ и ОСЪДЯТ ВИНОВНИТЕ за ПРОГОНВАНЕТО на милиони българи от страната!!!!

135

Анонимен

преди 5 години

500 г. Робство + 70 г. Комунизъм и див капитализъм наистина са си казали думата в генетиката. Битието определя съзнанието.

134

Anonim

преди 5 години

нещата в голяма част пак опират до слаба държава - извънредното работно време например - официално е до 17, 00, 17,05 Инспекция по труда е в предприятието и ги разкатава от проверки. правят го 3 пъти и на четвъртия всички са на портала 17,00 - шефът им пръв ще ги изгони

133

софиянец

преди 5 години

тия фирмитая индустрия в БГ се движи от ТУРЦИ.А те както знаем са мародери.

132

TT

преди 5 години

Къде е Кирчо Свинаров т.е. Домусчеив да обясни че не трябва да има протести защото това пречело на бизнеса???

131

Анонимен

преди 5 години

До козата или коча - все тая - и аз правя от 20 години бизнес и не само в бг и ще ти кажа че такива ниски фирмени данъци няма никъде по света, така че не ти е държавата проблема а бизнес модела най вероятно. Предполагам че няма да издържи на продължаващото вдигане на стандарта в бг и тогава сигурно пак ще плямпаш по форумите колко е зле бг то - на крива ракета и космоса и е крив!

130

Анонимен

преди 5 години

До коза мостра Предател *** си в Новата Родина и си прави бизнес, колко искаш .. Не те искаме от предатели нямаме нужда.

129

коза мостра

преди 5 години

До 137 всъщност в развитите държави отваряш фирма със 100-200 долара така че да стартираш фирма е доста скъпо в бг. Освен това като е толкова лесно защо тези шивачки не си спестят 1000 евра и не си отворят фирма? Много плямпаш ама си личи че никога не си правил бизнес.смотльо от 22 години правя бизнес но едни са условията в *** а други в европейска държава. Вярно плащам данъци,но виждам къде отиват те, ав *** потъват в джобовете на изродените капиталисти

128

Анонимен

преди 5 години

Не партийците а вие негодници , крадци като ромите , с какво сте по-различни от ромите , и социализма ви бе пишман - балкански шуробаджанашки.. Не партийците , а целия народ крадеше .. и то крадеше неща които не му трябват и може да не му потрябват въобще , крадене в името на спорта.

127

Анонимен

преди 5 години

Лошо беше! Пари взимаха тъпите и партийците, нямаше стимул за хората да бъдат преприемчиви и всички бяхме крепостни селяни. Заводите бълваха некачествени *** и отрови. Краха на системата беше епичен! Не ме мъчно за соца!

126

Анонимен

преди 5 години

До Pilot Такива провалиха социализма - слагачи мързеливи , ходеха на работа на крадат , а шивачките селянки ходеха на работа да си почиват , защото във вкъщи на село ги чакаха да оседлаят мотиката...

125

Pilot

преди 5 години

И какво сега, било лошо при социализма а ? Нямахме армия ли , заводи ли, здравеопазване и образование и всичко това безплатно !!! Нямаше пустеещи земи и бъркащи по кофите баби и дедовци , имаше за есички и то не малко за времето тогава ! Хората живееха достойно и нацията се развиваше . Икономиката нй беше съизмерима на другите соц страни , а сега имаме шепа олигарси със замъци по света и население наполовина ! Ами седете си дома и рупайте туршия !

124

Анонимен

преди 5 години

До 137 всъщност в развитите държави отваряш фирма със 100-200 долара така че да стартираш фирма е доста скъпо в бг. Освен това като е толкова лесно защо тези шивачки не си спестят 1000 евра и не си отворят фирма? Много плямпаш ама си личи че никога не си правил бизнес.

123

Анонимен

преди 5 години

Предатели родината не е *** ,, а от вас нищо не става , вие сте срам за предците.Още ли има будали да работят шивачки , още ли мъже да пускат жените да работят шивачки.. Будали до будали , работят за мишки пари и цял ден търкат билетчета..И от децата ви нищо не става , всяка година има свободни места във Физическия факултет .. За сметка на това децата мързеливи и будали като вас учат икономика и психология - лъженауки..

122

Анонимен

преди 5 години

Всичко е въпрос на търсене и предлагане. Статията е глупава защото сама поставя факта за текучеството т.е. че хората които могат просто сменят професията и мястото. Освен това не ми става ясно дали статията защитава или отхвърля факта че тази индустрия просто ще умре ако в българия продължават да се вдигат заплатите - дотогава тя е даже полезна защото поне осигурява доходи на нискоквалифицирана част от населението - ако тези шивачки бяха програмисти например щяха да дойдат в София на по 2-3к...

121

Анонимен

преди 5 години

Проблема в България е че хората не знаят че нищо не знаят !