11

Анонимен

преди 5 години

Другият вариант е хакване на реален магазин на друг и пълненето му с допълнителна несъществуваща стока, докато не се усети. Типично е за Amazon Marketplace. На клиента се предлага връзка по имейл и плащане извън системата на Амазон. Има и хакване на реални сайтове и добавяне на магазин с несъществуваща стока, която няма нищо общо с темата на сайта.

10

Анонимен

преди 5 години

Ами то и един не-кух сайт като ЕМАГ,оказа се не го лови закона за защита на потребителите... Регистриран в Букурещ а собствениците са в ЮАР... При спор с тях КЗП вдига безпомощно ръце и те препраща към европейски потребителски център...

9

Анонимен

преди 5 години

Дървото отново е решило да отчита дейност. Как ще стане измамата, ако се поръча с наложен платеж?---Много просто, като този начин на плащане не се предлага от сайта. Предлагат се, както казах, обикновено кредитна карта и паричен превод. Другото, което не се предлага, е PayPal, който има опция за връщане на парите при измама.

8

Анонимен

преди 5 години

що предопреждавате вместо да ги фанете бе ?---В случая вината не е тяхна, измамниците са в други държави (например често Нигерия). Дано повече хора да се вслушат в предупрежденията.

7

House M.D.

преди 5 години

Дървото отново е решило да отчита дейност. Как ще стане измамата, ако се поръча с наложен платеж?

6

:)

преди 5 години

*** е невероятен играч. *** си мисли, че е възможно да купи нещо, което струва 1000 евро за 200 лева. Не за друго, а защото много ги разбира нещата. Естествено, *** за пореден път е брутално прецакан и реве, че ИнтернетУ не става.

5

Анонимен

преди 5 години

1. Обикновено е ползван гугъл преводач, сайтът е пълен с грешки. 2. Горе, където е адресът, няма катинарче. 3. Страницата с условията на договора е копирана мостра, в която дори името на магазина може да не е въведено. 4. Всичката стока е налична във всички размери. 5. Приема се плащане само с кредитна карта, Уестърн Юнион и подобни, без Пейпал и други услуги, връщащи парите при измама. 6. Impressum липсва или сраницата е празна, може да има и несъществуваща фирма. 7. И т.н.

4

demos

преди 5 години

"банкови сметки в Китай и други континенти..." увеличи се броят на континентите...

3

Анонимен

преди 5 години

До първия коментар. Така трябва да се прави и е най правилно, но като знаем колко са умни повечето българи и познай ;)

2

ПОБДГ

преди 5 години

Има и едно кухо правителство.

1

и аз

преди 5 години

Затова пък аз 3 или 4 месеца си набелязвам, това от което имам нужда и периодично следя цените в няколко отбрани от мен вериги. И когато дойде УЖ черния петък гледам къде и дали има намаления