49

Анонимен

преди 4 години

Франция е със статут на победителка и в двете световни войни, а от бюргерите не остана камък върху камък. Хихихи! Неуспялото проектче на бисмарк от 70-те на 19 век загубило всички войни, нация от бежанци и пенсионере с грозен и безполезен език говорен само в село Лихтенщайн. Винаги са завиждали на Франция и са се опитвали да се доказват защото знаят, че Франция е люлка на световната цивилизация и майка на съвременния свят, включително и на джърманиту. Vive la France! Най-великата страна!

48

men

преди 5 години

интересно защо след като елзас и лотарингия са откраднати до ден днешен местните дето не са от подсахарска африка говорят на немски. *** много приказват ама им липсва голямата картинка нещо. жидаците са организатори на всички войни от време оно. да не говорим че онова *** чърчил е унижен като за светно от българите ПСВ и за това толкова ни е мразил петофила нйеден. сръпите и гъртаците ги видехме, скоро всичко там ще е албания. халал да им е.

47

аз

преди 5 години

До АнонименНа германците (поне на повечето от тях) не им пука за тези глупости. Все пак - нека уточним: Калининград е Източна Прусия (основно), а това, което Полша получава като компенсация, е района на Гданск (немско име: Данциг).

46

Анонимен

преди 5 години

Елзас и Лорен са френски, Калининград е руски, Източна Прусия е Полска, Австрия и Чехия са независими, свикнаха ли немските лицемери и подгласящите им васали?

45

Анонимен

преди 5 години

До юбералесЗатова и ще си останете най-бедната и смачкана държава в ЕС, загубила всички войни и заобиколена от собствени територии. В Кавала само на море и обратно!

44

юбералес

преди 5 години

До АнонименПСВ започна от ''руското куче на балканите'' -Сърбия. Или по-точно от неговия стопанин. Българите винаги са били и ще бъдем с Германия, затова днес можем да ходим до Беломорието и да си купуваме евтини имоти там.

43

Анонимен

преди 5 години

А да, кой е виновен че Бай ***-умника се съюзява с държава тръгнала да воюва срещу всички останали велики сили? Кой е виновен, че *** тръгват на война срещу страната която само 36г. по-рано ги освобождава??? Малoумниците не заслужазат съчувствие! Който е тръгнал с немци добро не е видял! Ревете сега за Беломорието, сами се самозаклахте.

42

Анонимен

преди 5 години

Колко лесно е да се оправдаваш с другите за Хитлер! Човек който е издигнал собствения ти народ! Два пъти, на избори! Казвате, че Хитлер е дошъл заради ПСВ. Ами кой започна ПСВ? Германците! Хуните за три пъти в рамките на 70г. нападат Франция и водят Европа до разруха и милиони жертви! Да си гледат работата, Елзас и Лорейн са френски, Калининград е руски, Източна Прусия е Полска! Точка! И ако хуните пак тръгнат да нападат Европа, Полша и Франция ще си имат обща граница!

41

Анонимен

преди 5 години

Елзас и Лорейн са френски, свикнаха ли немските лицемери!

40

Анонимен

преди 5 години

До бгЕлзас и Лотарингия са откраднати от Франция след франко-пруската война от 1871г. Тези територии са били френски много преди да съществува Германия! През ПСВ Германия напада Франция. Естествено, че след войната Франция ще си ги върне. Франция дава най-много жертви от Западните държави. Битките се водят по нейните земи. И до днес има огромни райони където е забранено да се ходи или отглежда земеделие защото има стотици хиляди тонове неексплодирали бомби и химикали от биологично оръжие.

39

бг

преди 5 години

Историята опровергава твърдението ,че края на ПСВ носи мир ,тъй като този мир е несправедлив -отнемат Елзас и Лотарингия на Германците ,а от нас вземат западните покрайнини , Македония и излаза ни на Бяло море.Над 300 хиляди бежанци от тези територии приема България ,а хиляди други са избити или подложени на асимилация от сърби и гърци .И всичко това заради високомерието и алчността на французи и англичани.Това е истинската причина за появата на Хитлер.

38

Анонимен

преди 5 години

Видях снимките от това събитие и ми се струва че меркел е по убава от жената на макрон? Ужас тоя кога ще излезе от гардероба?

37

Анонимен

преди 5 години

Кaто е хубаво миналото и страдаме от носталгия по миналото, защо вървим напред, а не назад. Напред там няма нищо, освен повече бюрокрация и гей-паради.

36

Василев

преди 5 години

Слава на Русия и Владимир Путин!

35

Факт!

преди 5 години

Лицемерни ла.на немски Елзас и Лотарингия са френски.Точка!Свиквате ли да ви се.ем у устенцата тепърва ще свиквате.!

34

Анонимен

преди 5 години

Проблема на Хитлер не е че е нападнал СССР, а че се е взел за голям тактик. От стратегическа гледна точка битката за Сталинград е най безмислената за немците. Също така от страх някои от генералите му са го подвели. Гьоринг го е лъгал за броя на самолетите.

33

бай ганю

преди 5 години

какви вагони инфраструктури,и инжинерство са имали преди 100 год а ние сме деляли още къшей хляб и сланина на полето със вол и каруца и сме си фантазирали да заминем за америка както във филма господин за един ден

32

V

преди 5 години

Хитлер не е подозирал че Сталин ще го напада .Армията на СССР е била на другия край на държавата .Хитлер е имал над 10 000 танка макар и по слаби .Руснаците дават много жертви защото Сталин допуска грешка.Заради грешки на Хитлер пък Германия губи войната.Най много грешки правят Хитлер и Сталин а не генералите.Всъщност ВСВ не е за ресурси ,а за пазари.Война за влияние като студената война и еврогейския ,,съюз,,Това също е борба за влияние над нас по простите народи ;)

31

Анонимен

преди 5 години

33, Хитлер е имал нужда от ресурси и от жизнено пространство, затова напада СССР. Освен това е подозирал, че Сталин ще го нападне. Хитлер допуска грешка като не слуша генералите си. Войниците стигат пред Москва през декември на -40 градуса без зимни облекла, което води до поражение. След тази битка САЩ започват да снабдяват съветите. Да, Германия губи войната, но дава 5 милиона убити, докато Руснаците дават 5 пъти по толкова. Източна Европа можеше да изглежда по друг начин..

30

Анонимен

преди 5 години

А днес няма ссср а русия е по нарязана и от брес литовскара и капитулация Факт