19

Старо куче

преди 5 години

Ами създайте си ги и им плащайте! Защо го търсите това от държавата?

18

Анонимен

преди 5 години

Професия "данъчен измамник" и "кредитен милионер" също трябва да се включат. Сега тормозят от НАП и разни банки хората.

17

А сега де

преди 5 години

И когато Премиерина вече не царува,Ментор или Ментраджия ще го търсим!?

16

Анонимен

преди 5 години

Забравихме професия "престъпник"... и професия "измамник". Много ще са актуални днес.

15

Анонимен

преди 5 години

Не, трябва да се въведе професия "протеже", "син на шефа", "майка на шефа". Също професия "мутра", "фитнес маниак", професия "наркоман". Много подобни идеи има. Всички трябва да се включат.

14

Контрактор

преди 5 години

Направо страхотно!3-*** работника(3 в 1) и се почва-(ментор,застъпник,отстъпник,престъпник,медиатор,уринаTор,прокламатор,декламатор)!!Всичките магистри(2000 лв.заплатка) А тримата бачкери с 600 лв. и се чудят на кого да изпълняват нарежданията!Чакай да съкращават администрация!!

13

селянин

преди 5 години

АМИ КАТО СИ ГИ ИСКА БИЗНЕСА , НЕКА СИ ГИ ВЗЕМЕ ОТ ПЕНСИОНИРАНИТЕ МЛАДИ ЧИНОВНИЦИ , КОИТО РАБОТЯТ НА ЩАТ В МВР, МО, И т.н. И ДА ДАВАТ НЯКОЙ ЛЕВ КАКТО В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР. НЕ ПО 600лева а по 600 евра както е в държавния за служител в силово министерство с 20 годишен стаж. "УТРЕ"КОГАТО се пенсионираме тези от държавния сектор ще получават 800лева пенсия а тези от бизнеса 250 лева. ПУ, ПУ, ПУ еничарска ***.

12

Анонимен

преди 5 години

Държавата крепи бизнеса с пари. АИК е изцяло на издръжка от държавата.Народът няма подкрепа от държавата, но бизнесът е на държавна издръжка.КОМУНИЗЪМ!

11

Анонимен

преди 5 години

Ментор, застъпник - много сложно го казват. За да е ясно - майстор, калфа, чирак.

10

АИК чака от държават

преди 5 години

Менторите и застъпниците ще са зависими от броя на новоназначените. Това значи, че менторите и застъпниците ще генерират текучество, за да не останат без работа.Всяка фирма и сега може да си избере ментор от дългогодишните работници. АИК защо иска това от държавата? Пак пари ли ще искат Велев и Гела? Пак насърчаване ли ще искат? Дърти комунисти са Велев и Гела. Чакат от държавата.

9

www

преди 5 години

А ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ИСКА САМО ЕДНО - ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ....

8

Анонимен

преди 5 години

Кой е тоя бизнес, който идка излишни хора?Тия да ги разправят на бабата, дето мятя пари от балкона.

7

аз-ът

преди 5 години

Реално в много места по страната интервюто за професионалист минава по следния начин:-Съгласен ли сте да работите за 500 лева /някъде и по-малко/- Ми да!- Назначен сте!

6

Анонимен

преди 5 години

Не сме съгласни ние да работим, а някои други да получават заплати на наш гръб. Кой ще изкарва заплатите на тия ментори и застъпници? За какво е "човешки ресурси", който извършва подбор на кадрите. Стават 3 хрантутници.Пари за реално работещите няма, пък ментори и застъпници ще храним.Държавата за какво отпуска пари за безплатни курсове и обучения към Бюрото по труда?За какво са техникумите?

5

°°®°°

преди 5 години

И за какво са им ?- да им дават 600-700 лв- да ги тормозят психически и да се държат с тях като роби- да им обещават по-висока заплата,но всеки месец да се оправдават,че е криза - да им повтарят,че за тяхното място чакат поне 10 човека - да спретнат интрига и да се скарат с работника,след като той каже,че ще напуска

4

Анонимен

преди 5 години

Професии ментор и застъпник? Менторството и застъпничеството не могат да бъдат отделни професии, менторски и застъпнически функции се съвместяват с основната работа, която менторът/застъпникът изпълняват, тъй като става дума за напътствие и съвети в хода на работа. Как например ще имаш човек, чиято работа е менторство, ако той не работи в същата област, в която работи подопечният му? Недомислена е тая работа.

3

Греек

преди 5 години

Едно време по запознатите и натрупали опит в работата се именоваха като Наставници. Откриха топлата вода на капитализма.

2

аз-ът

преди 5 години

Нищо подобно няма. Заради алчност и лошо отношение работодателите прогониха качествения персонал от БГ. Реално в момента схемата им е да вземат млади хора, които да се учат на място. За което мога само да аплодирам. Обаче... Реално младите КАДЪРНИ хора също не им се работи за стотинки. И вземат млади НЕКАДЪРНИЦИ, които връзват като воденичен камъкм на шията на останалите да ги "обучават". Да де ама първо никой не е длъжен, занаят се краде и второ - ти дори да имаш желание като виждаш че е ***?!

1

Анонимен

преди 5 години

Така наречения бизнес защо не ходи да се надбягва на някъде?!?!? Да си намерят кадърни хора и да ги назначават за ментори, застъпници или каквито намерят за добре. Защо трябва да занимават другите с проблеми които те могат да си ги решат???