47

Анонимен

преди 5 години

Най-добре е с духалка-ако се навие де!

46

Ехееее

преди 5 години

Е как така заплатата отишла, нали в държавата на Трътльото от Банкя всичко е на шест......без десет?

45

селчо

преди 5 години

Майка ми бедна пенсионерка се отоплява комбинирано. В кухнята с климатик, в хола печка на дърва. Миналата зима и гостувах. В кухнята неприятно ти духа във врата, досадно жужи, та трабва да се надвикваш и като оставиш хляб на масата за 5 мин. става на сухар. Спах две нощи в хола. През 2 - 3 часа трябва да ставаш да слагаш дърва. Стане горешо и после студ. Като се прибрах 10 дни храчих сажди. Добре, че като завърших останах в София и след няколко години успях да си купя апартамент с парно.

44

анонимен

преди 5 години

Отоплявам се на ток. 2016 година, декември месец климатиците не съм ги спирал. 2017 година, декември месец беше топъл и въобще не съм пускал отопление. Накрая двете сметки бяха еднакви. Така че какви разходи ще имате зависи от доставчика на електроенергия.

43

Анонимен

преди 5 години

Само българин може да се грее с климатик.Но парното е най свястното отопление което е имало тук,само че тя се гаври 30 г топлофикация

42

до 44

преди 5 години

Има нови технологии. Т.н. пасивни къщи - перфектно термоизолирани. Термопомпи, фотоволтарични панели и т.н. т. Бяла работа. Дай Боже на всекиму да може да си ги позволи.

41

Анонимен

преди 5 години

Истината е в собствен енергоисточник. Преди 15 години инвестирах 10 000 лв. и нямам никакви грижи. Лятото хлад зимата жега. Независим съм от монополистите които се чудят какъв по дебел да ви наб.утат. След време и внуците и правнуците ми ще са доволни от това в което съм им оставил. Инвестирайте сега за да сте независими от мутрите. Колкото повече народ се откъснете от токажиите и порнажиите толкова по добре за вас и за бъдещите ви наследници.

40

до 42

преди 5 години

Тъща ми, вдовица живее в боксониера 35 кв.м. ново строителство, без ТЕЦ. Няма климатик. Готви на газ, само фурната е на ток. Лятото сметката и за ток гони 100 лв.Като задуха северняка, та я отвее в къщи и така цяла зима. Ако знаех какво има да патя щях да си взема жена, чиято майка има парно.

39

Анонимен

преди 5 години

Отоплявам апартамент сам на последен етаж- 160 квадрата. Ново строителство. Имам общо 4 климатика, 2 бойлера и камина. Камината предимно за уют- горя екобрикети дървени, за да не замърсявам въздуха и то от време на време. Сметка за ток над 200-250лв. не съм имал никога, а климатиците и бойлерите не спират. Пролет и есен сметката ми за ток е 60лв.. Лятото- 80, защото работят нон стоп на охлаждане. Който каквото иска да си говори- сметките и фактите са ми пред очите. На мен така ми е изгодно.

38

сф

преди 5 години

До КлиматикаНищо не топлиш с климатика. Като го спреш мигом става клинч. Дядо като се нагняди с боб повече топли.А парното нито бръмчи, нидо дух.а. Оставям винтилите на 2 или 3 и цяла зима топлина и уют. А, и жена ми като измие чиниите не чакам 3 часа да сткопли бойлера, че да си хвърля едно бързо душче за 15 минути, защото 80 литра за толкова стигат...

37

Вуте

преди 5 години

До КлиматикаМного е евтино с климатик особено ако сградата е топлофицирана и съседите са паралии и си плащат парното!

36

Анонимен

преди 5 години

как на какво? На изхвърлена дървения от улиците и отработено масло от автосервизите!

35

Климатика

преди 5 години

Я въведете "такса сградна инсталация" за тока, който ми харчи климатика / и респективно топля съседите, че трябва да ми покриват част от сметките за ток/ и тогава ми говорете за най-евтиното отопление.

34

до 36

преди 5 години

май, като си глупав.

33

Петко от Фоджа

преди 5 години

Като си беден ,всичко е скъпо!

32

Ко? Не!

преди 5 години

Ко било, какво бил изкривил 27 ?! Че 25% от българите с имот в България са в чужбина? И са РЕКЕТИРАНИ от парнолюбците, да им плащат част от техните сметки за парно. Това ли е изкривяване?

31

до 28

преди 5 години

Ако това е вярно, то означава, че зимъска мръзнеш и се къпеш веднъж в месеца за 5 минути. А у нас зимата е поне 22 градуса в цялото жилище и се чипкаме в банята трима души когато и по колкото си искаме. Нали се сещаш, не чакам да стопли бойлера...нямам бойлер. А иначе радиатора за парно е на практика вечен, а духалката наречена климатик рано или късно се сдухва...

30

Анонимен

преди 5 години

Корни не знам, ама Ореха като дойде веднага свали цената на тока.

29

до 27

преди 5 години

Изкривяваш нещата умишлено и тенденциозно. Топлофикация подава топлина до абонатната станция.(до тази точка) и там се разпределя между обитателите. - или се отказват групово, или си плащат топлинната енергия. Ако има цели блокове отишли на работа в чужбина, естествено ще си подадат молба за спиране. Иначе е говорене на безсмилици като твоето.

28

Анонимен

преди 5 години

Единственият начин е да свалим ГЕРБ.