27

Анонимен

преди 5 години

След като продажната цена на имота е астрономически хиляди на квадратен метър, редно е и данъчната оценка да е толкова. Не може да искаш да продаваш и купуваш имоти скъпо, пък данъчната оценка, върху която плащаш данъци, да си остава смешна на фона на пазарната цена. Иначе просто следва да се купува/продава на данъчна оценка.

26

Аз

преди 5 години

Това скубане не се търпи вече. Що не вземем да ги изринем до крак тия шопари и да се приключва. То бива бива ама тия не се наядоха бе.

25

Смях в залата

преди 5 години

Това водело до силно подценяване на налозите, включително и такса Смет. Не виждам какво общо има, колко струва имота и от това да зависи такса Смет?Чист рекет.

24

Златко

преди 5 години

Панелките при нормална експлоатация и поддръжка имат ресурс 100 години и повече. Но малко са такива поддържани панелни сгради. При земетръс са по устойчиви панелките от новото строителство. Голяма завист ги тресе някои , че българите са 80+ % собственици на жилища и земи.

23

Стар предприемач

преди 5 години

За мен е неясно защо при продажба за данъка не се взема задължително данъчната оценка, а се взема продажната цена ако е по-висока. Значи ако си купя апартамент с ново обзавеждане - мебели, бяла техника и други неща - то ще трябва да платя данък сгради върху всичко! Що за чудо е това? Та нали затова има данъчна оценка, да се знае колко струва сградата, а не хората да плащат данък сгради на хладилника.

22

РОСЕН

преди 5 години

До Анонимен: А , ЗА ХАВРИ ДЕТО НЯМА ТОК , ВОДА ,ПЪТ ЗА ВЛИЗАНЕ И ТИ ВЗЕМАТ ДАНЪК И ТАКСА СМЕТ , КАКВО ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕШ,ОТВОРКО ? ХОРА СЕ ПАЛИХА И ИЗГОРЯХА В ЦЕНТЪРА НА ВАРНА И ЕДНО ОТ ИСКАНИЯТА ИМ БЕШЕ ТОЧНО ТОВА ,НО ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ В МИНИСТЕРСТВА И ОБЩИНИ ХИЧ НЕ ИМ ПУКА.

21

Kyp1954

преди 5 години

Тесла след тесла. Отпада 50% облекчение за основно жилище. При продажба на имота плащаш върху продажната цена, а не върху данъчната оценка, ГО, ВТОРА задължителна здравна о т.н. Горанов, да пукнеш дано! И Мента Стоянов заедно с теб. Досега гласувах за ГЕРБ. НИКОГА ПОВЕЧЕ,!

20

House M.D.

преди 5 години

Не знаех, че за обсъждането има отделно народно събрание.Трябва ли да декларирам островите си?

19

до Златко

преди 5 години

Само преките данъци върху автомобилите са ти два. В горивото са ти калкулирани още два, (но там поне плащаш колкото ползваш).

18

Аз

преди 5 години

Когато една държава НЯМА производство, тя живее от данъци, такси и глоби!Как иначе ще изхранваме огромната мързелива администрация и депутатите-пионки..... те папкат яко!Обещанията на ГЕРБ и т.н.ОП, че няма да пипат данъците се оказаха измама, както и много други обещания...ДА ВИ е ЧЕСТИТО и МИСЛЕТЕ.... когато ви лъжат!

17

Янко

преди 5 години

Драги съграждани ,евро фондовете свършват ,открадохме каквото може в тая държава ,сега е ред на вашите жилища и 20годишни таратайки ...съобщение от пресцентъра на гроб

16

mazen

преди 5 години

Няма такива рекетьори... Гласувайте пак за тях.

15

Златко

преди 5 години

Защо върху МПС-то се стоварват два данъка за едно и също нещо - данък МПС и ГО ? И въпреки всичко колите продължават да се увеличават ?

14

От друг Анонимен

преди 5 години

До АнонименЯ обясни как се е увеличила стойността на дадено жилище ? Ако до блок строен през комунизма се построи друг и там продават за 500 евра квадрата то значи ли че блока строен през комунизма също може да претендира за 500 евра на квадрат ? Освен това всеки имот подлежи на отценка. Така две съседни жилища в един блок също може да имат разлина цена ако в едното има подобрения а другото е във вид такъв какъвто е бил още когато е въведен в ескплоатация с леки козметични промени

13

Анонимен

преди 5 години

Проблема, че данъците ни са заради притежание на имущество, а не заради потребление. И празен да стои апартамента (за инвестиция), се плаща данък смет. И на газ да е колата и да се ползва само 2 пъти в годината вместо линейка, за да се отиде до болницата в близък град - данъка е висок, заради старата кола, която няма Евро 6. Принципа е да се взема не от който трябва (генерира ***, шофира неразумно и т.н.), а от който може (има собственост). Това не са данъци, а рекет! И после-защо в чужбина?

12

daa

преди 5 години

Аз доколкото си спомням,големият проблем беше за продавачите на превозни средства- ако купувача "забрави" да регистрира колата на свое име в КАТ, тя продължава да е на името на продавача. Така гърците искат талон от КАТ и не признават общини,нотариуси и т.н. Затова защо не се пише или коментира,а само за това как общините щели да си вземат полагаемото, а продавачите на ПС,кой ще им гарантира да нямат проблеми с комшиите???

11

Туск

преди 5 години

Ще почнем лесно да ги заобикаляме тия простотии. Ще ги регистрираме на името на фирми. Така поне няма да плащам 20 % ДДС за неква кола.

10

Мнение - допълнение

преди 5 години

Нали като не си платиш ГО и ти се прекратява служебно регистрацията...

9

Мнение

преди 5 години

Във връзка с екологичната категория при новия данък на автомобилите искам да попитам, ако не си караш колата и служебно ти прекратят регистрацията - ще се дължи ли този данък, защото не е редно да плащаш за замърсяване без да шофираш?

8

Анонимен

преди 5 години

Няма да платя нито лев данъци на тази мутренска държава.