63

Христо Иванов

преди 5 години

... да си измисляме всякакви времена - лятно, зимно, ако щете - пролетно, есенно, а защо не както предлага един участник във форума - да променяме времето не с един час, а с половин за да бъдели доволни и двата лагера. Но ако сме решили да оправяме нещата, дайте да не я забатачваме още повече! Има едно стандартно часово време, което ползваме от столетия и то се нарича "АСТРОНОМИЧЕСКО ВРЕМЕ"!! Всеки има право да избере едното или другото, аз лично предпочитам да вървя по утъпкани пътеки.

62

Христо Иванов

преди 5 години

До 1979 година си я карахме на едно единствено време - АСТРОНОМИЧЕСКОТО. Децата пак си ходеха на училище (даже се и прибираха живи и здрави), всичко си функционираше в рамките на нормалното - електроснабдяване, водоснабдяване, съобщения, здравеопазване... През 79-та въведоха някакво измислено лятно време, а астрономическото се сдоби с крайно унизителното - "зимно часово време". Драги сънародници, Земята и Слънцето се въртят и без нашата пряка намеса, ако искаме можем... (продължава)

61

Станински

преди 5 години

До Злобен Абсолютно точен ! Подкрепям мнението ти ! Човешкият организъм в продължение на хилядолетия се е нагаждал към астрономическото време и напълно естествено е ,отклоненията да него да му влияят зле ! Затова и науката препоръчва да се мине към нормалното време, без да сменяме часовете !

60

Махленска клюкарка

преди 5 години

Ако е да си веете ....по чужбина, не се оплаквате от смяната. Природата, та природата. Кой решава, че пладне е в 12? И в природата не е дадено да се гледа тв, да се носят очила и обувки, но го правите. Ако те заболи зъб защо променяте курса на природата лекувайки го?Нали за това говорим-да използваме науката за удобство. Ако е по-удобно, нека се редуват зимно и лятно. Защо е задължително да е едно?

59

Анонимен

преди 5 години

Астрономичното време, не някакво измислено

58

Анонимен

преди 5 години

Зимното!!!

57

Снежана Вучева

преди 5 години

Природата е една за всички ! Предпочитам астрономичното часово време !Нека престанем да обръщаме всичко в полза на бизнес интереси !

56

АННА

преди 5 години

НА ХОРАТА НЕ ИМ Е ЯСНО , ТУ НАПРЕД , ТУ НАЗАД......СЕГА ПРОСТО НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕМЕСТВАМЕ ЧАСОВНИЦИТЕ.....

55

АННА

преди 5 години

До Анонименз и м н о т о !

54

Боби

преди 5 години

Сега - при ЛЯТНОТО време (през юни, юли, август) сутрин се съмва в 4 часа!!!, а вечер се стъмва към 22:30, примерно... Ако останем на ЗИМНО (астрономическо), през ЛЯТОТО ще се съмва в 3 часа!!!, а ще се стъмва към 21:30...!!! Гадно...През зимата през най-късите дни при ЗИМНО (астрономическо) време се съмва към 8ч. и се стъмва към 16:30, ако останем на ЛЯТНО време - през ЗИМАТА ще се съмва в 9ч. и ще се стъмва към 17:30... Приемливо...Извод - по-добре е да останем на ЛЯТНО време... :)

53

Въобще не ми пука

преди 5 години

Моят часовник ще е настроен на астрономическо време. Аз ще си живея по него. И без друго работата ми предполага да се съобразявам с няколко различни времена. Вие се движете по каквото искате.

52

иванчо

преди 5 години

До ЗлобенА този час спрямо земята и слънцето кой го определя - ОХО-БОХО . А същите тези деца вечер как ще играят и карат колела по тъмно. Само 2 месеца ще се събуждаш по тъмно ,а през цялата година ще ти е светло вечер.Защо не си размърдате малко промитите мозъци?

51

ЛЯТНО ВРЕМЕ

преди 5 години

ЛЯТНО ВРЕМЕ !!!

50

VT

преди 5 години

По зимно време децата ще се прибират по тъмно от училище, така че лятно време с две ръце. То е по-удачно за България.

49

ЛЯТНО ВРЕМЕ

преди 5 години

ЛЯТНО ВРЕМЕ ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕЛЯТНО ВРЕМЕ ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕЛЯТНО ВРЕМЕ ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕЛЯТНО ВРЕМЕ ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕЛЯТНО ВРЕМЕ ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕ

48

Злобен

преди 5 години

Цялата тази дискусия е напълно излишна. Чета по-горе мненията на елементарни и изключително неуки хора. Положението на земята спрямо слънцето определя часа. Всички други промени на часа са направени от човека и са фалшиви и неверни. Така нареченото лятно часово време ако е през зимата , ще се съмва в 8 часа. Децата трябва да стават в ранни зори за градина или за училище , и няма да са адекватни поне 2,3 часа. Има само едно часово време и то е астрономическото-реалното или така нареченото зимно

47

Анонимен

преди 5 години

Смятам че енай-добре да се върне класическото, астрономическото време. Тосе определя според Слънцето. То слънцето зависи и отделянето на редица хормони. Тоест за нас - в края на октомври се въщаме на т.н. зимно време и оставаме на него. Другото е измишльотина за увеличаване на работния ден.

46

ЛЯТНО ВРЕМЕ

преди 5 години

Само лятно времеВинаги лятно времеПостоянно лятно времеНепрекъснато лятно времеЛятоооооооооооооооооооооо

45

Анонимен

преди 5 години

До 19 баба Пена,защо говориш глупости,знаеш ли,че 4 часа лятно време съответства на 3 часа реално истинско време.Кога се е съмвало в 3 часа през нощта?През зимното време се съмвало в 9 часа,дори в най късия ден през зимата в 7,30 е вече светло!

44

Анонимен

преди 5 години

Хайде на бас,че в бг wc ще остане лятното време.