28

Именно

преди 5 години

До To6Ако наистина е казал страст, независимо каква, грехът преминал в страст е най-висшата степен на порока! Ако папата оневинява греха, преминал в крайната си фаза на страст, това означава че католицизма всъщност е една религиозна човешка идеология, която изповядва светските ценности, в които няма морал. Всяка страст е зависимост, чревоугодието един от големите грехове, сребролюбието (любов към парите) също, блудството и прелюбодейството са страстни зависимости от секса - смъртен грях!

27

Анонимен

преди 5 години

До VictimizedЗатова наричат православната църква Ортодоксална,защото тя не се е отклонявала от пъвоначалната форма на християнството.Католическата църква някога е била част от Православната,почти хиляда години,въпреки многото спорове помежду им.Сл появата на италианските градове-държави и тяхното замогване от търговия с Византия,България,Изтока,се зачева и лихварството,грабежите,започва разруха на Византия и Изтока,заграбват богатствата на изтока и Византия,сменят папата със свой човек и т.н

26

Victimized

преди 5 години

"Майката на Християнството е православната църква" Много си далеч от истината момче, пробвай с арианството първо и другите ранно-христиански секти от земите на България и Египед.Апостолското християнство няма нищо общо с догматичното православно или тотално сатанинското католическо....

25

To6

преди 5 години

Не виждам никъде да казва за педофилия, насилие над деца и .... Той казва "Страстната любов между мъжа и жената води до вечен живот". ДА, ЛЮБОВТА Е ДАР ОТ БОГА !!!

24

Анонимен

преди 5 години

Затова нямат Царе,а Крале.Царят или Василевсът са били на по-високо ниво и от самата църква на най-високото стъпало и е нямало друга власт над тях.С разрастването на търговията в италианските градове-държави,те постепенно увеличават мощта си и сменят папата със свое собствено протеже и т.н.,поемат контрола и над църквата,но това е много дълго за обяснение,не ми се занимава да пиша.

23

Анонимен

преди 5 години

До АнонименИмператор Константин спечелва борбата за престола благодарение на Християните,затова решава да подкрепи изцяло тяхната религия,прави я официална.Събира мъдреци,христяни и учени хора от различни краища на Византия,които да обсъждат и дискутират какво да влезе и какво да не влезе в Библията.Ето така се събират четирите евангелия и останалото в Библията.При православието е цезаропапизъм,а на запад го изменят в папоцезаризъм,т.е. цялата власт в ръцете на църквата,затова са и крале,а не

22

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 21КОГО ЛЪЖЕШ ТИ БЕ!! ПРАВОСЛАВИЕТО И КАТОЛИЦИТЕ И ПРОТЕСТАНТИТЕ ВСИЧКИТЕ СА СЕКТИ!!! С ФАЛШИВИ БИБЛИИ ПОЛОВИНАТА ПИСАНИ ОТ ЕВРЕИ ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА УЧЕНИЦИ НА ХРИСТОС!!!ИМА САМО ЕДНА ИСТИНСКА БИБЛИЯ ОТ 330-ТА ГОДИНА СЛЕД ХРИСТА СЪБРАНА ОТ МОНАСИ В ГЪРЦИЯ И СЪДЪРЖАЩА САМО ПИСАНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ НА ХРИСТОС!БИБЛИЯТА НА ПРОВОСЛАВИЕТО ПОЛОВИНАТА Е ФАЛШИВА И ТОВА Е ДОКАЗАНО! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СОДОМ И ГОМОР СЪБИТИЯ СЪСТОЯЛИ СЕ ПРЕДИ ХРИСТОС КОЙ ГИ СЛОЖИ В БИБЛИЯТА И С КАКВО ПРАВО!?

21

Анонимен

преди 5 години

Майката на Християнството е православната църква и Константинопол,всичко останало е разклонения и опит за повторения на оригинала,пречупено през собствена призма,а често и за облаги.Затова в православието няма насилие,нито инквизиция,нито е налагано насила,нито е спирало науката и е изгаряло учени или нещастни жени,напротив,манастирите и църквите са били използвани за препис и създаване на книги и наука,култура.Православието никога не е било агресивно и е било втора власт,след владетелите,а не

20

Анонимен

преди 5 години

САМО И САМО ЗА ДА СЕ ИЗМЪКНАТ ТЕЗИ ЩЕ ЛЕГАЛИЗИРАТ И ПЕДОФИЛИЯТА ПО ТЕРТИП НА АРАБСКИЯ СВЯТ И ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ В ТОВА!!!!

19

Анонимен

преди 5 години

Първо трябва осъдят сериозно хората посегнали на деца и да ги вкарат в затвора.Второ, да разрешат на техните свещеници да сключват брак,за да не посягат на деца.Първоначалната християнска религия е православието,тя никога не е забранявала да се женят свещениците,даже си имаме такава дума - поп и попадия.Откъде измислиха,че свещениците нямат право на брак и деца?

18

Анонимен

преди 5 години

До 16Няма да е още дълго така. Скоро всички сектанти изпълнения ще бъдат си а ти. Мюфтийство, църкви, си него и ги... Само като исторически паметници ще са... Аман от ненормалник до ненормалник вече.

17

Анонимен

преди 5 години

До 16По конституция в България няма официална религия.Има традиционна религия която е източното православие.И няма нито една официално забранена религия доколкото знам.Стига да са регистрирани като вероизповедание, може да се практикува свободно на територията на България.

16

Анонимен

преди 5 години

"Пробладаващата", драги мой не приятелю, е правилният термин. 13 век свърши, приеми го. И не, друго не искам, ни е смешно, когато някой се прави на важен. Ако католицизма бе забранен, я ми кажи, как така има оперира и католически църкви на територията на България?

15

Анонимен

преди 5 години

Папата е световен лидер.

14

ДО 15

преди 5 години

Официалната Религия в България е ПРАВОСЛАВИЕТО . Докато сме живи и децата ни и Правнуците ни , ЩЕ Е ТАКА . Ако искаш друго е твой проблем - Ще чакаш .

13

Анонимен

преди 5 години

До 14Не, тази религия не е забранена, защото Православната църква няма тази власт, но и се иска.

12

Да ви кажа

преди 5 години

Папата е Шеф на Католиците - тази Религия е забранена в България от Православната Църква . Заради Гей Истории и Убийства от отчета . Ако не вярвате питайте някои ПОП в България .Още се пише в Новини и Книги че Папата и Ватикана са Банката на Мафията .

11

Анонимен

преди 5 години

"Страстната любов между мъжа и жената води до вечен живот". Само леко трябва да се предефинира що е то "мъж" и "жена" и католическите свещеници с малко по-екстравагантни сексуални наклонности, ще станат достойни за вечния живот.

10

Питам бе!

преди 5 години

Този мен - докато стане папа - колко пъти му е плющяло аналчето - само питам...

9

ВЪПРОС

преди 5 години

С това Изявление на Папата , променя ли се стандарта за секс само между мъж и жена ?Ако е така - Това е Революция в Религията .