490

Младеж

преди 5 години

РУСИЯ Е НАЙ ВЕЛИКАТА СИЛА НА ЗЕМЯТА. ЕДНА НЕПОБЕДИМА СТРАНА КОЯТО ЗАВИНАГИ Е НАША ГОРДОСТ И ЕТАЛОН ЗА ВЕЛИЧИЕ. ЗА ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ РУСКИ ВОЙНИ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ; ШАПКИИИ ДОЛУ .

489

зорге

преди 5 години

Какви глупости се пишат само. Какви амбиции е имала Русия си е нейна работа важното е че ни освободи от турско. защо 500 години никой не ни помогна да се освободим. модерно е сега да се изопачава историята.Погледнете и тв. на всякъде говорят и се мъчат да покажат че ВСВ е спечелена от съюзниците. Само бегло споменават за източния фронт. А съюзниците откриха фтория фронт едва през юли 1944 г когато червената армия печелеше битка след битка и немците бяха изтласкани от СССР .

488

Възрожденец

преди 5 години

Не се подигравам,с тях или без тях ние пак щяхме да се освободим,само границите щяха да са други.

487

До Възрожденец

преди 5 години

Не знам дали си даваш сметка колко грозно е това което си написал? Не съм русофил и Съединението го смятам за най-достойната за голям национален празник дата; имперските заигравки на Русия са ми ясни, даже подозирам че, има много по-лоши неща за които не знаем (затова крият архивите)... но, на хора които са се вдигнали от далече да дойдат за да си проливат кръвта, и то доброволно, за тебе и за страната ти - да им се подиграваш ЛИЧНО - това е отвратително!

486

Възрожденец

преди 5 години

Горките крепостни неграмотни мужици ,дошли да освобождават когато са видели китните български села със спретнати къщи градинките пред тях точните ливади,гори и животните които претежават поробените българи са ни намразили веднага и до сега

485

П.Петров

преди 5 години

Колкото и да не им се вярва на чугунените самовари с промити от комунистическа пропаганда и фалшифицирани истории мозъци, такава е истината!Действията на Русия (в смисъл на управляващите Русия)на Балканите е само с цел завладяване на проливите и им е през оная работа за "славянските народи" !Докато руснаците в огромното си мнозинство са крепостни селяни в мисленето си и докато в Кремъл управляват хора със самочувствие на самодържци, Русия ще е заплаха за нас и останалите народи от Балканите!

484

Ефенди

преди 5 години

До Ю кортес Добре е , че има Русия... иначе сега щеше да се казваш Юкортес ага *** и щеше да гласуваш за реджепът Ердоган. Анадък ли !!! Майна

483

Анонимен

преди 5 години

О боже .... 130 годишна история ... Ай да живеем в натоящето, а ?

482

Анонимен

преди 5 години

България + Русия = Братски народи завинаги!!!

481

Киро

преди 5 години

Руско турската война е спечелена от Българското опълчение

480

Ю кортес

преди 5 години

Русия винаги е била и е окупатор

479

До 481

преди 5 години

Руско-Турската освободителна война е още по-хазартен ход но ти не го протестираш!? Султанът е обявил че, ще прочисти територията от население ако Русия нападне и тя напада, въпреки това... и то с доброволчески, недообучени части, без главните си елитни войски!!! Геноцида в Армения е точно по същия начин: малка руска войска, избиват я и избиват арменците. В нашия случай прочистването е щяло да бъде тотално! Хубаво че всички са имали боен дух, че е имало елитни финландски стрелкови части край Плевен които са завзели редутите и че българите са участвали активно! Иначе касапницата щеше да е за вси

478

До 497

преди 5 години

Май си разговарял със западно руснаци , защото те основно ни завиждат и плюят.Аз и един германец , италианец , холандец , французин или австриец , които съм срещал(а това са стотици) не ме е обиждал , но почти всеки руснак е пробвал тънки обиди.Веднъж дори един ни сравни със Сомалия и бързо се свлече на земята , смелчагата не посмя да стане.

477

До 481

преди 5 години

"Само безумец може да направи съединението без подкрепата предварително на нито една от великите сили. "-------Никоя нация не може да има държава ако разчита САМО и единствено на благоволението на другите и не поема риска да проявява СВОБОДНА ВОЛЯ. Всички велики нации, в критичен момент, поне веднъж са приявили такава! Съединението е бил нашият звезден момент - тогава сме казали ДА, напук на всички. Това трябва да ни е главният празник! Ако си българин, трябва да се освободиш от робската нагласа!

476

Анонимен

преди 5 години

Ай, друм тогава!

475

Я па я...!

преди 5 години

Не е случаен лафа: Колкото по далече от Русия , толкова по добре.

474

Анонимен

преди 5 години

До Русофил=лъжецРазговарял съм със западняци, често да ти кажа, те ни мразят и презират. За тях, ние, българите, сме потенциални роби. Западняците искат да няма България и българи, а тази земя, която е напоена обилно с БЪЛГАРСКА кръв , мъка и страдание, да бъд енаселена от НЕ българи, а българите да бъдат като бездушни слуги, и всеки да се разпорежда както си иска с клетите българи. Разговарял съм и с руснаци - сред руснаците има и добри и лоши хора - едните ни уважават, а другите ни мразят.

473

Русофил=лъжец

преди 5 години

Защо никога Русия не играе честно.Лъже всички народи , а иронията е , че собствения си народ най-много.Няма по мачкан народ от руския , дори африканците са по щастливи от тях.Да притежаваш половината земни богатства при една петдесета от хората в света и пак да ги държиш в мизерия и страх.Путин е най добрия тиранин в света , това не може да се оспори.А подръжниците му дори ги е страх да му гостуват.

472

Анонимен

преди 5 години

До иванКато си голям русофил, защо пишеш Русия с малка буква р?

471

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен" Много мразя гадните руснаци"Аз НЕ мразя Русия и руснаците. Не мразя който и да е народ, НО България ми е по- мила.