26

БАБА

преди 5 години

Умници,това дете го имаш от 7г.внезапно ли се оказа,че ще тръгва на училище и ще трябва да му купиш това онова за 200 лв.Ама що за въпроси за обсъждане .Научи го на ценности.

25

Анонимен

преди 5 години

С какво са олекнали? Със 100 лева?! Ако нямаш 100 лева за първия учебен ден на детето ти за какво се хабиш да го правиш и да го раждаш. Изключвам хората, които са преживели големи житейски трагедии. Останалите трябва да ви е срам.

24

Анонимен

преди 5 години

Vilislav-е, чета ти глупостите и си представям какви *** продаваш. Не е зле да се ориентираш към пазара в UK. Доста по-качествени неща на половин цена от блокуците, които внасяш ти. Надали ще ме разбереш и да се опитам да ти обясня. Раница издържала една година... Моето дете носи шведска Thule за 80лв. вече трета година. Тук ги продаваш за 200+лв., но я взехме намалена от UK. Ограмоти се, барем започнеш нещо нормално да продаваш.

23

Анонимен

преди 5 години

Какви олекнали портмонета бе?Ще падна от смях.Нали трябват 200лв най-много.

22

Vilislav

преди 5 години

В този период зареждам и раници и цената е около 40-60 лв. Над тази сума трудно се купуват, да не говорим, че качеството им не е по-добро то тези с по-ниската цена. Вече под 35-40 лв. са извращения, от Китай ги внасят колеги и за по 20-25 лв. Само, че раницата е за цялата година - слънце, и дъжд, и изтърване, някой път ги влачат, играят с тях, дърпат ги - деца са. Често в дъжда се мокрят, изтърват ги някъде из калта, искат пране. Раница за 20 лв не издържа това третиране.

21

Vilislav

преди 5 години

Напротив, толкова са. Анцуг и горнище комплект са по 25-35 лв. турските копия на известни спортни марки. Това са 70 лв. Маратонки пак турски 25-30 лв. Ама точно 100 лв. са. Казвам го, защото внасям дрехи от Турция и това са цените, на които се продават. По-евтини варианти няма, освен едни супер некачествени маратонки, които по едно време продавах за 15-18 лв., но спрях - те изкарват не повече от месец на сухо, да не говорим, ако вали. А идва зима. Та нормално са по 25-30-35 лв. за зимни.

20

Анонимен

преди 5 години

то и като не ходеше на училище пак му купувахме дрехи... Раница ... има варянти всякакви, аз лично смятам, че твърдите не са удачни, да не говорим, че са и доста тежки

19

Анонимен

преди 5 години

Маратонки и два анцунга не са 100 лв. Има вече доста евтини вариянти... за някой всъщност може и 1000 да легнат

18

Анонимен

преди 5 години

И още нещо - в класа имаме няколко "самотни" майки - не че наистина са самотни, ама по документи са така.В началото на годината врънкат за бележки, че да си получат облагите, а когато се почне събиране на пари първи изскачат с 50-левките в ръка. На едната детето остава да повтаря в момента (а не е от ***), нищо, че е с нова раница и смартфон.

17

Анонимен

преди 5 години

Да, ако не е раница за 130 лева (че ще му се смеят), ще е айфон за хиляда (че иначе пак ще му се смеят).Аман от комплексирани майки. На училище се ходи, за да се учи, а не за да се демонстрира колко пари са извадили мама и тати.Детето ми до 4-ти клас нямаше телефон, на родителска среща във 2-ри клас една майка попита - "ама вярно ли, че всички са със смартфони и единствено моето не е?". Толкова за комплексите на децата и родителите.Който иска да учи и без учебници ще го направи.

16

Мая

преди 5 години

Родителите са по-комплексирани и амбицирани от децата. Затова и така нареченото общество е такова нервно и криво. А, че децата не ходят на училище а на някакво финансово- материално състезание е факт. Деца без детство. Преждевременно остаряли.

15

Анонимен

преди 5 години

Големи скъсаняци, мрънкат за 200-300лв на ученик.

14

Анонимен

преди 5 години

учебни помагала, от които няма никаква нужда и полза. Важно е издателствата да печелят!

13

Анонимен

преди 5 години

Като започнете с такива статии рано-рано ... ме разбивате! Какво означава с "олекнали портмонета"... еми да, това дете има нужда от грижи и финанси! Второ от къде си ги измисляте тия цени не знам?! Има супер добри раници за по 30-40 лв. и то маркови! Трето: трябвало да му се купи анцунг?! Еми много ясно то и да не ходи на училище пак трябва да има дрехи?! И на фона на това, че учебниците са им безплатни не знам какъв е този негативизъм в статията?!

12

Петров

преди 5 години

До АнонименТи явно имаш опит с твоите деца щом си за този вариант, но ние сме грамотни не сме като теб и семейството ти.

11

Анонимен

преди 5 години

Терминал 2 и последния да загаси лампите! За съжаление!

10

Анонимен

преди 5 години

Стига сте писали глупости. Питайте някое дете дали иска да ходи на училище. Отговор: "Не! Защото там е скучно!". А, и друго в повечето училища се толерират тъмните от махалите, че без тях няма парички за заплати. А отличниците дори не ги поощряват.

9

Анонимен

преди 5 години

Няма никакъв трепет!Аман с тия простотии.Това с трепета го дрънках а навремето на 15-ти септември по Тошово време.Глупости разни.Което и дете да попиташ ще каже, че не иска да ходи на училище.Не коментираме, че това си е точно детска работа, а че хлапетата не чувстват трепет и жажда за знания.Те на 6-7 години тъкмо са започнали съзнателен живот.Не помнят какво е било преди 2 години.

8

Анонимен

преди 5 години

ала бала - отбий номер сте! как да ви вярва човек, вие най -елементарни факти не проверявате! само началото като прочетох, че имало по- малко от седмица до 1-ия учебен ден...

7

Анонимен

преди 5 години

До ПетровНаучи и твоите деца така да правят.Тъкмо ще са им пълни и портмонетата.