29

Анонимен

преди 5 години

Пазарната икономика няма връзка с добруването на хората. Теоретиците твърдят че това е организация на производството която най-бързо реагира на търсенето. До тук добре. Само че ценообразуването е съвсем идиотско и произволно. Дава се възможност за изнудване на населението. Държавата абдикира от защита на населението и си чака данъците. Даже злорадо "потрива ръце". Колкото по-високи цени толкова повече приход от данъци. Затова цените само ще растат. Хайде някой корифей да опровергае.

28

Излъган

преди 5 години

A уж ни заблуждаваха,че след срива на турската лира,плодове и зеленчуци внос от там масово ще поевтинеят.Нанайсе...

27

Анонимен

преди 5 години

Никой апологет на пазарната икономика няма да може да обясни как така цените вървят само нагоре. Производителността нараства, количествата продукция нарастват, производството се роботизира. населението намалява, потреблението не нараства, а цените вървят нагоре. Освен спекула има ли нещо друго. Няма! Необходима е спирачка. Необходим е орган за канализация в ценообразуването. Сегашното ценообразуване е идиотизъм!

26

Анонимен

преди 5 години

Гласувайте за гробарите

25

Анонимен

преди 5 години

Цените НЕ СА СПИРАЛИ да вървят нагоре.

24

Иконата

преди 5 години

Не ми се мисли като дойде зимата.

23

баба мара

преди 5 години

стига сте льгали само захарта и олиото са евтини всичко останало е скьпо нямазначение че е лято доматите и чушките не паднаха под 2 лева а какво щв стане катовлезем в еврозоната които остане жив дотогава ще разказва хлябьт е клисав и поскьпна за маслото и яицата да не говорим сега е ред на св месо като изтребятживотните ще видите какво ще настане

22

Анонимен

преди 5 години

До реджеб иведик 22"ПРЕКЛОНЕНА главица сабя не я сече", бе бaламурник!!Има ОГРОМНА разлика!!!

21

реджеб иведик

преди 5 години

хахахха как ви гъбаркат и ви се подиграват с такъв тип статии..хайде почвайте анализните и философските коментари и виртуалните революции почвайте...отивайте във фейсбука или в някой форум на 2-3 ракии със салата или пък на няколко туби напитка с вкус на бира започвайте да правите там виртуални революции и въстания скрити зад "анонимността"зад компютрите си и смартфоните си правете виртуални революции..а те ще продължават да ви се подиграват и да ви мачкат..наклонена главица сабя не я сече :))))

20

СТРАНДЖАТА

преди 5 години

до 19 : Кака е тая кулиМария ,бе отворко ? Казва се ,,кулиНария,, !!! Италия,Франция ! Виждал си ги на снимка...

19

Анонимен

преди 5 години

Погледнете от добрата страна всичко нагоре по добре отколкото всичко надоле

18

11

преди 5 години

Класика. А заплатите същите от 92 година

17

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 11Във Франция и Италия всичко ми е петфектно.Месото му месо, плодове и зеленчуци колкото щеш, храната вкусна и приготвена по всички правила на кулимарията от истински готвачи а не менте-шефовете в Бг които напоследък се роят като *** и за нищо не стават.Това е положението. Кой както си го направи. Избирайте си Тиквата и му яжте тиквата.

16

Анонимен

преди 5 години

Е, НА ТОВА ЛОГИКА НЕМАААААА.ИДЕ ЕСЕН, РЕКОЛТА СЕ ПРИБИРА(не става въпрос дали я има или не) И КОГАТО ВСИЧКО Е ГОТОВО - ХАЙДЕЕЕЕ ЦЕНИТЕ НАГОРЕ. А СА ДЕ? Къде е логиката немам идея? И всяка година е така.

15

Анонимен

преди 5 години

По времето на комунизЪма сиренето приличаше на тебешир, нито имаше вкус, нито беше меко.

14

Анонимен

преди 5 години

Прави ми впечатление, не знам дали си въобразявам, ама сякаш всичко в последно време поскъпна бе?

13

Анонимен

преди 5 години

Абе хунтата, като ги избесите, нали после пак такива ще си изберете. Поне за 1 нещо е прав великият банкянски мислител - матрялът ни е лош и оправия няма.

12

Жо

преди 5 години

До "до 4"СТИГА с тези въздишки по отминали времена. И тогава ни пробутваха ***. Кумът ми работеше в голяма месарница на "Графа". Разказа ми, как са продали 2 тона 15-годишно месо от резерва и никой не е реагирал. Това става през 1986 г., а на самото размразено месо е имало печат 1971 г. Питайте някой работник в месокомбинат от онези години, какво са слагали в кренвиршите и колбасите, защото тогава излезе приказката, че слагат тоалетна хартия. Или сте забравили, че никъде не пишеше състава.

11

Анонимен

преди 5 години

До МенНормално е ток вода газ депутатски заплати да вървят нагоре................прав си ! а на нас само цените ни вървят нагоре !

10

Анонимен

преди 5 години

Няма комунистическа страна с качествена храна за населението.