50

Анонимен

преди 5 години

"Халогенните лампи са следващото нещо, което ще изчезне от пазара, тъй като ЕС насърчава енергийно ефективните продукти, които щадят околната среда."Не че имам нещо против ЛЕД-а, само че Ес да "насърчава" използването на нещо чрез забрана на друго не е никакво "насърчаване", журналистически роби.

49

Анонимен

преди 5 години

През социализма се продаваха криптонови лампи с нажежаема жичка на съвсем обикновена и ниска цена. Днешните халогенни са скъпи и безсмислени.

48

Я па я...!

преди 5 години

До поучителна история 34 А ти разбра ли че овцете са били в район с чума и са решили да се евтанизират профилактично?

47

Я па ти...

преди 5 години

До Влади 32 Влади , защо издаваш че обикновените крушки се продават на всякъде? Сега ще ги изземат и ще си купуваш ЛЕД.

46

до 47

преди 5 години

на Чайком-ите ще продадат и Белене, пак ставаме комунистическа колония, но този път от много лош тип, Маоистите са по-опасни и от Брюкселските Сталинисти на чело с Меркел - отговорничката в Източна Германия по Сталинистко обрадоване на Младежта!

45

IXXI

преди 5 години

най-обичам такива като 41, бас ловя, че всичко около такива хора е Мейд Ин Чайна или с други думи през живота си не са виждали какво е читав електрически уред, но плюят по Сделано в СССР, което е топ качество в сравнение с Мейд Ин Чайна. Освен това като е такъв Анти-Комунист, защо ползва продукти на Китайските Комунисти, просто не разбирам?!

44

Анонимен

преди 5 години

Като купувате евтин лед крушки, ще са вредни, много ясно. Има само няколко производителя, които правят качествени такива - Philips, GE и Osram. V-tac са български ментета, сглобявани в Китай с най-евтините диоди (>3000K) и най-простите драйвъри, които трептят отвратително.

43

Пак съм 44

преди 5 години

...А по отношение на Филипс, прекалено си платих чрез годините и не купувам нищо тяхно или от купените от тях марки. Има ги в нета.

42

До 24

преди 5 години

Опасявам се, че не си съвсем прав. Малко по-задълбочено - P=U*I*cos(fi), и именно кос(фи) е нещото, което пропускаше. При активен товар то е равно на 1, но при реактивен (капацитивен или индуктивен) е 0, нещо си (според капацитета или индуктивността). Дано приемаш това като градивна критика.

41

(-_-)

преди 5 години

до 37няма никакъв живак и каквито и да било газове в LED . ти бъркаш с луминисцентните лампи.

40

(-_-)

преди 5 години

за това ли LED крушките са значително по-скъпи.. ЕС насърчава.. ейй тия двойни,тройни стандарти..

39

Анонимен

преди 5 години

Айде,пак мечти за комунизъм, за Сделано в СССР! Вие луди ли сте,бе ***? Що не помните, че даже и крушки трудно се намираха в магазините през комунизма?Или батерии от 4,5волта или тоалетна хартия? Или маратонки Ромика или Трейнинг? Дънки, банани, даже хубави плодове и зеленчуци, щото ги изнасяхме, а за нас оставаше шкартото 4-то качество. Спорих днес с ***, дядо му бил партизанин-разбойник, бил се за свобода и осребрил борбата , внукът калпазанин, мечтаещ за комунизЪма!

38

Анонимен

преди 5 години

До до 37Така е.И в България имаше през соца и произвежадаха над 6 000 вида лампи,но затриха завода,само някакъв цех взеха някакви немци,но сега лампите са по-некачествени,явно пестят от материалите.И все пак са за предпочитане пред ЛЕД.

37

до 37

преди 5 години

Съветските са Razno, така пишеше на тях, с латински букви, още имам такава в мазето ми и не е мръднала, сигурно вече е на 40 години, така че 25 години гарантирани, може и 100 да изкара.

36

до 37

преди 5 години

аз имам крушки Narva, дори още се намират, но трудно. произведени в някогашната комунистическа Източна Германия, живота им е минимум 25 години. СССР също имаха модел и марка на крушка с нажежена жичка с 25 години живот но съм забравил как се казваше.

35

Анонимен

преди 5 години

До не си правНапротив,лампите с нажежаема жичка(нарича се спирала) могат да издържат над 10 години,ако са качествено направени и не са пестили от Волфрама,Молибдена,Медта.А в ЛЕД лампите има отровен живак и т.н.,самото излъчване на ЛЕД също е вредно.В лампите има и газове,иначе няма как да светнат или луминофор,суспензия.

34

до 34

преди 5 години

за какво са ти банани, най-пръсканият с пестициди, минимум по 40 пъти годишно ги пръскат банановите палми, а се стига и до по над 60 пъти. най-смешното е, че по време но комунизма българите са страхуваха от нитрати дето са като планинска вода в сравнение със съврменните химикали!!

33

поучителна история

преди 5 години

четохте ли, преди няколко месеца имаше една статия, как 1 овца скочила от много висок склон и цялато стадо от 500 я последвали, нито една от тези 500 овце не оцеляла, същото е с обществото. когато лидерите са най-простите, падането от пропаста е въпрос на време.

32

Анонимен

преди 5 години

Не щем банани,не щем и ЛЕД,искаме обикновени лампи със спирала!Съвсем обикновени!

31

Влади

преди 5 години

Ако LED-ките са от V-TAK, мерси! Гърмят на 5-6-тия месец. В Кауфланд бяха свикнали да ги подменят, без проблем, щото са ***. Проблемът при LED-крушките е, че диодчетата са свързани последователно и щом едно от тях изгори, отива цялата крушка. Китайски направи, нищо не е с гарантирано качество.А забранените крушки 100W с нагреваема жичка ги има навсякъде...