12

Анонимен

преди 5 години

Сами по себе си Таурина, Кофеина и Захарта в не са толкова опасни. Проблема е, че се комбинират и взаимно усилват ефекта си фърху организма. Така че освен енергийни напитки, консумираш и кафе и кола и алкохол, получава се много по-голямо натоварване на организма, отколкото ако ги поемаш разделено във времето.Отделно, че таурина побърква сърдечната дейност заради взаимодействието с калия и калция.

11

Анонимен

преди 5 години

Енергийните напитки са вредни с това, че са скъпи кофеинови безалкохолни с добавени Б витамини и таурин.

10

Анонимен

преди 5 години

колко години научен труд им бе необходим за да го установят?а думата енергийна е подвеждаща.

9

Анонимен

преди 5 години

един път порках редбули по необходимост и пак заспах на магистралататака че твърдението че дават прилив на енергия е само мит, всичко идва от вискито :)

8

Анонимен

преди 5 години

хах да се заемат със спорт... че то аз като тренирам приемам по 500мг кофеин напитки на ден за да избухна в залата

7

dmx

преди 5 години

Енергийните напитки са чиста отрова. Много ми е интересно "доктор" Анна Йорданова каква доза препоръчва като "умерено количество". Трябва да има механизъм, по който за нарушаване на етиката да се отнемат лекарски права. Медии лъжат в полза на рекламодателите, доколко това е нормално, всеки сам да прецени, но когато лекар не лекува, а разболява - да му се скъса дипломата.

6

kosio

преди 5 години

Откакто замених енергийната с ракия се оправи пулса и тонуса плюс бонус концентрация и здрав разум

5

Анонимен

преди 5 години

Не знам кои са тия луди да пият такива напитки. 2 е много прав, точно това се получава - излишна преумора на сърцето и в двете посоки.

4

Митакича

преди 5 години

до2! И на мене ми се случи нещо подобноно накрая и аз се отказах не напьлно, през два три месеца е така за келешльк си пийвам до една две енергийни напитчици.

3

Анонимен

преди 5 години

За първи и последен път пих енергийна напитка някъде преди десетина години. Бях на бар и много ми се спеше, викам я да пробвам една. Честно - от напитката повече ми се доспа. Оттогава грам не съм сложил. Чел съм, че и много вредят за зъбите.

2

Анонимен

преди 5 години

по вредно от това трудно се намира в магазина

1

Анонимен

преди 5 години

Аз бях почнал да пия по една 330мл кутия на ден от тея напитки. След време ми се разхлопа сърцето, получих здрава аритмия и тахикардия. Наложи се да пия и бетаблокери. В началото не направих връзката, но за всеки случай ги спрях. Също и кафето и колата. За няколко месеца се оправих. Сега си пия и кафе и кола, но никой не може да ме накара да пия енергийна напитка повече!