67

бай Вълчо

преди 5 години

За влагането на палмова мазнина в сиренето и кашкавала вина имаме и ние потребителите. Искаме и се спускаме да купуваме евтин продукт. Големите вериги за да ни привлекат с ниски цени извиват ръцете на производителите и те в стремежа си да запазят статуса си на доставчик на някоя от немските вериги тук се принуждават да влагат палмовата мазнина. А защо никой не споменава влагането на калциев карбонат в сиренето? За бяло и твърдо сирене плащаме гипс не мляко.

66

Gosho

преди 5 години

Raspberry jam and vanilla flavour cream filled sandwich biscuits (UK):Съдержание:FORTIFIED WHEAT FLOUR, palm oil, sugar, RASPBERRY JAM (10%), milk whey powder, raising agent sodium hydrogen carbonate, salt, flavourings.На 100 гр: 22.4 гр мазнина (палмово масло), 31 гр захарНа Запад е палмовото масло нормална храна, а и лобито на мултинационални компании е силно

65

Gosho

преди 5 години

Потребителите у нас купуват все повече продукти с палмово масло. За 2017 година у нас са изконсумирани 12 000 тона палмова мазнина, съобщи Иван Грънчаров от УС на Асоциацията на млекопреработвателите. Експертът обясни, че проблемът у нас е, че растителните мазнини се влагат в кашкавала и сиренето в големи количества.

64

Анонимен

преди 5 години

ДО 67/ Това селско мляко което си купувал и при варене няма каимак или му е избито маслото или е кръщавано с вода. Имам крава и млякото като го сваря каимака илиза от тенжерата а на дъното и оставт 5 мм масло. Така 4е са ти продали селска води4ка.

63

Анонимен

преди 5 години

бе, и мляко от село съм купувал, но какво ли продават! каймак едва става, сякащ вариш вода за чай!

62

Анонимен

преди 5 години

Само 28 са си признали.

61

Анонимен

преди 5 години

28 млекопреработватели от 258 не влагат мляко! Какво ли слагат?ми, гасена вар!

60

Енгелс

преди 5 години

капитализмът ни убива с буклуците си

59

някой

преди 5 години

Страната ни държи челно място по внос на палмово масло.Къде и в какви хранителни продукти се употребява това масло?Има го във всички храни на пазара, маскирано като "растителна мазнина".Преди мислех, че това означава олио, но не, това си е чисто хидрогенирано палмово масло.Така че и хляба, който ядем е с "растителна мазнина", разбирайте хидрогенирано палмово масло.Защо не се спре вносът му?Тогава ще изчезнат всичките тези безсмислени статии и ордите контролни органи, които имитират дейност

58

anonimen

преди 5 години

и вкрайна сметка истинско сирене има само при баба на село...който живее в село е облагороден...който живее до село ако има възможност да купува тенекия сирене ще яде качествено сирене , ако ли не ще ядем батаци.Това е....7 милярда тъй се хранят с естествени продукти..няма как да стане..

57

Анонимен

преди 5 години

Затова мляко от село и правене на сирене,кашкавал,извара и каквото си щете,никак не е трудно.Или си поръчвате да ви го направят на село.

56

Анонимен

преди 5 години

A аз съм американо

55

ваню хокинг

преди 5 години

Аз пък нищо здравословно не си купувам. МОга да изкарам 2 месеца на чипс,бира и кренвирши. През шнура ми е колко ще живея,вие искате вечно ли?

54

A?

преди 5 години

Какви мазнини се влагат в бисквитите на Запад и Америка ???Знаеш ли ?Ами, палмово масло.

53

цирк бг

преди 5 години

Значи те ни лъжат и убиват бавно с лоши продукти а вия им пазите достойнството като не публикувате имената на мошениците за да може хората да се пазят от тях,страна работа....

52

стефчо

преди 5 години

само преди 50 г на света е имало два пъти по-малко хора,свиквайте с *** и пластмасовата храна. И по-лошо ше става,даже не ми се мисли какво ,а и няма да съм жив за радост!

51

Анонимен

преди 5 години

Аз си купувам само кашкавал и няма проблеми.

50

1

преди 5 години

До Анонимен-52,недей така,във всеки магазин,има слоган,"купувайте българското"най-качествено и вкусно било,и аз съм на същото мнение,нека фарират,те не се наядоха,нито сиренари,нито месари,нито зеленчукопроизводители,преди месец вдигнаха цената на хляба,заради слабата реколта,вчера, днес пак пишат из вестниците,много добра е реколтата на пшеница,а накрая,потърпевшите сме ние.

49

Анонимен

преди 5 години

б.лгаристанецо не спи а спираи да купуваш нека отрепките да фалирват

48

Анонимен

преди 5 години

Шумкарите крадяха от мандрите на хората, а техните наследници фалшифицират сиренето с палмово масло.