50

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 48Не може да не се смесва минало и настояще. Без минало няма настояще. Диалектика!!! Част от иранците са чисти ариици. Арабите са друго. Исторически арабската култура също не е раснала на гола поляна. Наследство е от древните култури. Ние българите да не сме наследници на келтите. Да ровим ли сега в българската история кого наследяваме. Стига толкова.

49

Анонимен

преди 5 години

Един ден САЩ ще има нужда и от Иран, и от Сирия, и от Русия и тогава няма да получат подкрепата им. И този ден приближава. Иран има ресурси и си ги пази - обяви нова високоточна балистична ракета с малък(разбирай 2000 км) обсег. Цената ще е смешна, което прави масовото и производство ключов елемент за оцеляването на Израел и американските бази в региона. Както и на американската флота. Нагнетяването на напрежение и дребнавия икономически тормоз се помни така, както тормозен ученик помни тормоза.

48

Анонимен

преди 5 години

Това, че ти се намираш на територията, която Аспарух е нарекъл България, не означава автоматично, че ти си Българин. По - скоро си българин. Уважението и респекта е крайъгълен камък за разбирателството.

47

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 34 Казвам го и на вас - това че днешен Иран се намира в земите на онези древни цивилизации не значи че е техен наследник. Нямат нищо общо. Престанете да месите древната история и съвременността. Та те дори не могат да се нарекат истински наследници на средновековните араби, защото онези са имали култура, наука, медицина, а тези имат само кухата си религия. Няма светско образование, никакъв културен живот изобщо има ли нормален човешки живот. Не мисля.

46

Анонимен

преди 5 години

До ИвановБихте ли ми изяснили къде преди 8000 години е съществувало цивилизовано човечество някъде по света. А що се отнася до древните цивилизации в поречието на Тигър и Ефрат, те нямат нищо общо с арабите. Древните цивилизации нямат нищо общо със съвременен Иран. Днешните зороастрийци подлежат на преследване, защото не изповядват ислям. Те могат да се нарекат потомци на древните цивилизации. Вие и господин 41 сте написали големи глупости, моля, не се правете повече на историци.

45

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 43Ами в случая с това не са направили нещо кой знае какво лошо.огото си писка. Пахлави си е бил много добре, светски човек със западно мислене и управлението му за света като цяло не е било проблем. А сега какво е? Власт на аятоласите. Религиозни фанатици. Какво бъдеще очаква държава с подобно управление? Аятолахът забранил Каква е тая власт, че еднолично да забранява? По същата логика може и да убива когато и когото си иска. Това съвсем не ми звучи като от края на 21 век.

44

Иванов

преди 5 години

До Анонимен 41:Аз ще Ви допълня малко. Когато близкия изток е процъфтявал преди 8000 години в западна Европа е царяла диващина. Току що са да убити и доядени последните кроманьонци. Какви домашни животни, та те са се яли един друг в условия на имбриндинг. Затова са такива из.ро.ди.

43

Наблюдател

преди 5 години

Много точно си го е казал човекът, няма смисъл от преговори. Все едно да си строиш къща върху пясък.

42

Анонимен

преди 5 години

Иранците никога няма да забравят кой свали демократично избрания Мосадек през 1953 с "Операция Аякс", и инсталира шаха Пахлави начело на Иран.

41

Анонимен

преди 5 години

Никоя страна без атомно оръжие не може да счита себе си за независима. Шарл дьо Гол

40

Анонимен

преди 5 години

Развитието на света е от западна Европа ...Всичко останало е чапа.--------Когато в "двуречието" човешката цивилизация е процъвтявала - Шумерите, Вавилон, Египет, Мидо-Персия, в така наречената Европа хората са спали под един покрив с домашните си животни!Когато един ден САЩ престане да съществува и като държава, и като империя, Иран ще продължи да съществува с хилядолетната си култура и история.

39

Анонимен

преди 5 години

Иран на великата Нация.. от 1979г. е под санкции на САЩ и още е жив..

38

Анонимен

преди 5 години

Държава без ядрено оръжие е равно на Либия Ирак и Сирия. Големите акули винаги са изяждали малките рибки.

37

PANOS KAMENOS

преди 5 години

Днешните иранци са араби и тзигани..Пишат от 1400 години на арабица = семитския абджат от Пустинята, пишат също като семитите от дясно-на-ляво.Приличат на черни роми и африканци, и са ИСЛЯМСКИ ФАНАТИЦИ == ВЕРНИ НА АРАБИНА МОХАМЕД И НА ПЛЕМЕННИКА МУ АЛИ = защото са ШИИТИ !АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ ГИ СМАЗА ПРЕДИ 3000 ГОДИНИ...А ДНЕС ГЪРЦИЯ, ИЗРАЕЛ И САЩ ЩЕ ГИ ПРЕГАЗАТ ЗА ДВА ДЕНА ТОЧНО...ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ВРАГОВЕ НА ЗАПАДНАТА ГРЪЦКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ == ТУРЦИТЕ или арабомонголци . И те не знаят какви са .

36

Анонимен

преди 5 години

Ква роля е играла никой не знае. Тв и племена има на 3000 години още ходят боси в африка. Развитието на света е от западна Европа ...Всичко останало е чапа.

35

Анонимен

преди 5 години

Името на страната е било Персия, англичаните почват да ги наричат Иран, което идва от ария-ан, тоест арийска земя.

34

Анонимен

преди 5 години

Иран е с най-голям процент жени висшистки в света. Персийките са едни от най-образованите жени в света.

33

Анонимен

преди 5 години

Иран е наследник на Стара Персия, която под една или друга форма е играла важна роля в развитието на цивилизацията, от Египет до Индия.Десетки държави са възникнали и отмрели, но персите са съществували винаги. Дали са много на света. И тази криза ще мине и замине.

32

До 31

преди 5 години

Благодаря за безценното инфо!След тези суперлативи, гледай опашките пред иранското консулство от желаещите за визи - да посетят и живеят в тази чудесна страна, да се учат в тези престижни университети (топ 300 от небезизврстната шанхайска класация)

31

Анонимен

преди 5 години

Близо до божия народ има една голяма и много тъъпа държава. Коятоо никой не харесва .