572

Николай Цеков

преди 5 години

Статията, която четете, е препечатка от Дойче веле и няма нищо общо с нахално записалата се като авторка Боряна Павлова! Ало, "Днес", това си е чиста кражба на интелектуална собственост!

571

Анонимен

преди 5 години

До До618 Плащещо е колко неграмотни *** ви наемат. Но обазуванието ви е такова.

570

extremist

преди 5 години

КОМУНИЗМА СИ БЕШЕ ЕКСТРА; 1000 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ СЕГА

569

Анонимен

преди 5 години

А днес как е, или няма кой да плати за едно изследване как бедни ни управляват и за управленските им прегрешения е виновна БСП... Отвратителен гербав медиен диктат.

568

До618

преди 5 години

При теб е клиничен случай, и да плащаш и да не плащаш "обазуванието" ти е на Ниво!

567

Анонимен

преди 5 години

Сега здравеопазването да не би да е платено? И преди и сега плащаше под масата. Същото и за обазованието.

566

Коко

преди 5 години

Живея от 30 години навън. Дойдох си миналото лято за няколко месеца, в моят роден град за последните 30 години няма нито една обществена сграда построена. Заводите - един е напрълно разрушен а друг е модернизиран но замърсява ужасно въздуха в града. Много деца с астма и белодробни заболявания. Докторите се оплакват а собствениците казват че нямали доказателства. Не знам обаче защо постоянно се връщат 30 години назад да говорят за комунизма след като управляващите сега са си чисти комунисти.

565

аз

преди 5 години

Модерната линия за НПРС в Кремиковци я пуснаха 2004 или 2005, като след повече от 15 години престой, вече беше морално и физически остаряла. И не знам откъде ги измисляте такива глупости за 500 млн.

564

анонимен

преди 5 години

След подписването на договора автоматизираните производствени линии бяха демонтирани и изнесени в Унгария, а за ДЗУ остана производството на дребна битова техника.

563

анонимен

преди 5 години

Разцветът на ДЗУ е през 80-те години , когато в производството му са включени нови ЗУМД 317 МВ/635 МВ - тип "Уинчестър": магнитен диск, магнитни глави, линеен двигател, механични детайли, гъвкави платки, НИМ, дискова подсистема. Изграден е и ГАПС - напълно автоматизиран цех за производство на голямо-корпусни детайли с роботи, автоматичен транспорт и автоматична смяна на инструменти. В ДЗУ се произвеждат управляващи устройства за роботи, панели за чисти стаи и др.През 1999 г., по време на Костов, ДЗУ е приватизирано от унгарската компания "Видиотон" за 56 000 долара. След подписването на до

562

Анонимен

преди 5 години

Хайде сега някой да ми каже някой завод От преди 9--------абе каскет , още пазим фишовете за заплата на дядо ми от 30-те , работил е в Минно Акционерно дружество Пирин с германско участие , национализирано от червените и преименувано на Горубсо.

561

аз

преди 5 години

До 608Вземал си 700 лв. 89та на куково лято. Масовата заплата беше 200лв., разни специални производства 300 и директори 600. Стига сте лъгали!А мантрата за младите специалисти я разправяй на някой друг. Издигаха децата и внуците на комунистите и понеже бяха толерирани от системата като студенти, масово бяха некадърници и правиха поразии за хиляди.

560

Анонимен

преди 5 години

До Я па я...!Пари не са имали мързеливите и некъдърните колега! И сега е така,който си клати крати клаката в канцерарията,пАри нема!Който е необразован-пАри отново нема!

559

Анонимен

преди 5 години

До азРаботил съм в подобно модерно предприятие-ДЗУ Ст.Загора-около 4 г.до 89-та.Заплата за млад специалист в производството 450-500 чисто,към 89 получавах приблизително 750-800.Премиални за Нова година и почти всяко тримесечие.Изключително амбициозни и талантливи млади инженери и специалисти,подготвени за подобен вид работа,техника и технологии!Да не забравя,че в продължение на 5-6 г.почти всички пороизводства бяха консултирани с японсики и др.чужди специялисти!

558

Я па я...!

преди 5 години

Соца беше убаво нещо ,*** що се спомина?Пари нямаше , но си драпахме таш..те.

557

анонимен

преди 5 години

През 90-те години В Кремиковци се построи модерна инсталация за непрекъснато леене на стомана. В тази инсталация се вложиха някъде към 500 милиона долари. Така че много ми е интересно какво стана с нея.

556

Циник

преди 5 години

Тошо пред делегатите на 145ия конгрес на БКП:- Тази година другарЕ, и другаркЕ ние ще живеем по-добре от миналата!Глас от залата:- То хубу....ами ние?

555

Анонимен

преди 5 години

БСП - мафия преди, мафия и сега и все ненаказана и над закона!

554

Анонимен

преди 5 години

Събудете се вече,не сме соц.република не сме в 20век живеем в Демокрацията Европейска държава сме миналото остава в миналото разберете го това най после

553

аз

преди 5 години

Стига с тези лъжливи факти! Модерно предприятие в България нямаше! Всичките бяха от 60-те години с технология от 30-те. Истината е, че социалистическият строй осакати трудовата дисциплина, а при гарантирани пазари, не ти пука какви *** изкарваш. Бракът беше от 30 до 50%! Ставаше 0% или като се изхвърляха негодните неща или минаваха втори и трети път да се оправят. Част тях пак си оставаха брак. Оттам бяха и чудовищните липси.