294

до usa

преди 5 години

Не,не се интересува,и аз се чудя дали за мен ще има пари за пенсии.И май отговорът е не.По добре да си заделям някакви средства и инвестиции за старостта сам.На 53 съм

293

До 297

преди 5 години

Да, това е истината!Ако искаме нормално бъдеще, в министерствата не бива да "работят" "калинки" - роднини на някого във властта, а хора, които са високо квалифицирани, за да създадат условия.Трябва да доведат до закриване на всички фалшиви университети.Отнемане на "научни" титли на тези, които не ги заслужават.Създаване на специалности, които са нужни на съвременното общество и бизнес.Обучение на младите да е теоретично и практически на световно ниво.Атестация и преобучение на диппломирани

292

Анонимен

преди 5 години

За заблудените по-долу, дето прокарват идеята, че имаме безработни, защото не им ДАВАЛИ заплати по 5 000 лв и нагоре.Хора, разберете, че заплата акъл не дава!Акъл дава заплата, а не обратното.Образователната ни система произвежда хиляди негодни хора с някаква фалшива диплома. Те чакат да ги назначат на длъжност "цар", защото имат смешната си диплома от смешния "университет" където са я изкарали по смешен начин.Е, няма как да стане така. Да идат на Запад и там няма да прокопсат.

291

Прокопи

преди 5 години

Министерствата са пълни с хора които не работят. Бизнесът да си ги обучи защото по-добри може да не дойдат.

290

Анонимен

преди 5 години

Еми в България има само компютърни специалисти да не са болни да работят друго за няма и 2000лв заплата да внесат бежанци които да работят просташка работа

289

Анонимен

преди 5 години

До 282Пък и кадри има много. Просто заради мизерните заплати бягат в чужбина....голем го вадиш, обаче ако само 100 хил. ти се изтърсят на летището, ще виеш на умряло, щото даже и минималните заплати няма да може да им дадеш!стига сте спекулирали с това "връщане от чужбина", защото нито може да осигурите толкова много количество работни места, нито дефакто го искате! Даже напратив - много добре ви устройва всички разбойници ,сегашното положение!

288

Анонимен

преди 5 години

До292А защо тези хора не искат да работят? Защо никой не казва причината? Не били образовани, не били клалифицирани......Може да искат да работят за себе си и да търсят начин да реализират това!? защо изключваш такъв вариант? България е на едно от последните места по % самонаети. В 21-и век, века на интернет, това не говори добре.

287

Анонимен

преди 5 години

До ПуркоДържавната администрация е един тумор който гони едрите и средни фирми от България и остават дребни фирми с 5 човека персонал и смотан шеф който се мисли за господ....тъпо изказване, без никаква логическа връзка в него!абе да не би "големия бизнес", да мечта да си разиграва коня както на него му е удобно, а пък "лошата" държавна администрация да му дърпа юздите? Ако е така - дали пък чак толкова "лоша" тая администрация?

286

Анонимен

преди 5 години

Защо на подобни медийни изяви никой не казва какъв е генералният проблем за липсата на кадри? Имали сме 100 хил. свободни работни места и 150 хил. трайно безработни. А защо тези хора не искат да работят? Защо никой не казва причината? Не били образовани, не били клалифицирани... глупости до безкрай. ХОРАТА НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ЗА БЕЗ ПАРИ - това е причината. Ако щете 1 млн. работни места да отворите, ако се плащат едни 500-800 лв. човек все едно пак е безработен <==> не си заслужава да работиш.

285

Анонимен

преди 5 години

ТОЧНО ТОВА ГО ПИШЕШЕ В ПЛАНА РАН ЪТ!!! ЧЕЛ СЪМ ГО!

284

Пурко

преди 5 години

Държавната администрация е един тумор който гони едрите и средни фирми от България и остават дребни фирми с 5 човека персонал и смотан шеф който се мисли за господ.

283

Анонимен

преди 5 години

Абе само в Тикволандия може един *** да взима 5 000 лв...

282

Анонимен

преди 5 години

281 какво работиш за тия пари

281

Анонимен

преди 5 години

Всичко къдърно е избегало.

280

Анонимен

преди 5 години

То, хубаво но икономика и производство от "самонаети" няма как да се получи.

279

Анонимен

преди 5 години

Неподготвени са за ниските заплати, които предлагат. Ще получат някой апоплектичен удар. Не е шега. Робонаемателите така пазят здравето на работниците.

278

Анонимен

преди 5 години

Ако не ламтиш за много пари, но в същото време много силно цениш свободата и личното си време и пространство - няма нищо по-хубаво от това да си "самонает". Лошото е, че точно тази ниша от хора, много често бива умишлено блокирана, спъвана от големият бизнес.

277

Анонимен

преди 5 години

До 281Това нето ли е?

276

Оле

преди 5 години

Моят свръхинтелигентен шеф пък всеки път щом трябва да се направи нещо идва при мен и ми задава въпроса " ти как мислиш,как е най-добре да процедираме". Ми нали си суперподготвен шефски кадър. Защо чакаш все на чужди идеи. Пък и кадри има много. Просто заради мизерните заплати бягат в чужбина. Малко останахме баламурниците тук които да работят за смешни заплати.

275

.

преди 5 години

абе незнам ама почнах на 200лв и не се оплаквах - трупах опит. Сега 10 години по-късно вземам 5000 на ръководна длъжност. Ако чакате някой да ви даде даром ще са ви виновни работодателите, ако се стараете да се развивате и парите ще доидат..