100

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 101Ами щом са такива прасета англичаните защо нашите булсат комита стоят в Англия и не помръдват? Връщат се тези българи излъгани и експлоатирани от българи!

99

Анонимен

преди 5 години

Англичаните са едни прасета. И като такива най им приляга точно този вид работа. Просто ще се наливат с алкохола ще пътуват на полето, а не по нашите курорти. И може би най-накрая ще се отървем от нахалните простаци (англичани) по морето!

98

Анонимен

преди 5 години

Будали винаги ще има !

97

Анонимен

преди 5 години

Ревливи Източно европейци ще има винаги.А тия отишли да работят ангария в псевдо-затвори из разни ферми не са малко.Те просто не искат такива, които отиват да живеят на социални и да пълнят джамиите само.

96

Lina

преди 5 години

Да си ги берат ягодите, да си чистят а.китата на кравите, да си отглеждат тъмнокожите ин.дийски гости, които са ги превзели. Лицемерно общество, толериращо по цвят на кожата и местораждане си заслужава съдбата.Ще се научат, не са особено интелектуално натоварени, късно им идват прозренията. Говорим за народ,който тръпне при вида на принцове и принцеси, и кралици, вълнуват се явно от други неща. Имат си да издържат 1234678 монарха, така че не им е лесно.

95

vlady

преди 5 години

Фермерите да потърсят съдействие от архиерея на епархия Великобритания и Ирландия на Арменска Апостолическа Църква епископ Оваким Манукян.

94

Анонимен

преди 5 години

Когато аз ходих на студентски бригади в Англия в периода 2002-2007,нивото на българите като цяло беше добро.Всички бяха студенти и имаха познания по езика.Сега във фермите е някакъв ***,хора от села и паланки,без образование и култура.За това и са експлоатирани,като животни от фермерите,нещо което тогава не ставаше.

93

Едно време

преди 5 години

В казармата рано сутрин се питахме кой ще обере краставиците.

92

Анонимен

преди 5 години

Защо трябва да имат селско стопанство в Англия? От къв зор? Ние защо трябва да имаме черна металургия? Как ние си закрихме заводите и не мрънкаме, а те за един касис стана на проблем? Като е либерална икономика ще е такава за всички или нещо не е така? Я в Родопите колко касис може да се гледа, че и хора ще се намерят вероятно и особено за 4000 долара на месец.

91

Анонимен

преди 5 години

Плащайте повече за бране бе. Ще си включите разходите в цената на продукцията. Хайде не само ние да ядем скъпи ягоди. И англичаните да се бръкнат повече, ако искат да ядат пресни плодове и заленчуци.

90

Анонимен

преди 5 години

Този отлив на берачи на ягоди не е заради Брекзита, а е защото все повече българи и румънци търсят по-лека и по-доходоносна работа на острова. Иначе англичаните ги пускат безвизово берачите, ама вече няма толкова желаещи.

89

Анонимен

преди 5 години

Увеличете заплатите и ще си намерите пакита и индийци, които ще идват да ви берат доматите. С тези ниски заплати, само на българи и румънци може да разчитате.

88

Кривондел

преди 5 години

Докато хора умират от глад, а други хора изсичат последните останали джунгли в желание да се изхранят, в Англия ще гният плодове, в САЩ повече от половината от храната се изхвърля, а на първи август сме достигнали лимита на ресурсите, които тази планета може да възстанови.Въпросът е - има ли шанс да се осъзнаем преди да се самоунищожим, заедно с цялото разнообразие - и може би Животът като такъв?

87

кръпел

преди 5 години

набирам английски студенти с разговорен български език за бране на малини в Родопите ,отлично заплащане 10-20 лири на ден / зависи от кг и качеството / , 10-12 часа часа работен ден и събота , отлични условия за спане - в фургони / на нивата / х 5-6 човека с обща баня със студена вода и тоалетна на двора , трябва да са физически здрави и мотивирани .

86

sas

преди 5 години

Там на полето в Англия ли е прословутото изтичане на мозъци от България?Грам не ме вълнуват англичаните. Исторически двата ни народа не се понасят, така или иначе.

85

опетков

преди 5 години

До Анонимен 84 Не те знам на колко си, но разсъждаваш като дърт пенсионер, надъхан от книжките на Маркс и Ленин. Ако си младо момче, чудя се кой ви тъпче главите с тези глупости. Вярно, "робство" е при капитализма, но сам си го избираш. Може да отидеш да живееш на село, сам да си произвеждаш всичко и да не си роб. За такива като тебе трябва да се отделят няколко хиляди кв км и да се върне там "социализма" с всичките му "блага", да видим колко ще изтраете, ако оживеете изобщо.

84

За ок

преди 5 години

Имам чувство, че непрекъснато се опитват да промият мозъците ни, колко лоши са работодателите в чужбина. Най-вероятно всичко не е цветя и рози, но как променя това нещата в България. Покажете добрият пример тук в България. Показвате английски пенсионери колко прекрасно се чувстват у нас. Почнете ли да дъвчете една дъвка, дъвчете я до втръсване.Карате я на принципа, че една лъжа повторена сто пъти, става истина.

83

Анонимен

преди 5 години

Никаква рентабилност с тези ягоди! Я да засадят канабис, пък да пуснат пакистанци и афганистанци там да бачкат! Имат си потенциалните работници,но те са с профилирана насоченост- берач на канабис! Остава само да преустроят селското стопанство спрямо работната ръка!

82

ес солидарност

преди 5 години

Съкращават и започват внос от Италия и Франция, които вече потриват мазно ръчички.Както нас ни утрепаха и сега всичко е внос.

81

www

преди 5 години

Не виждам, какво общо *** Брекзит с тази ситуация. След Брекзит от британците ще зависи кой и за колко ще бъде допускан при тях. Ако им трябват сезонни работници, ще си отпуснат квота за такива... Няма да има отлив на желаещи да заминат. В момента има малко объркване и затова са тези колебания в търсене/предлагане.