85

Анти-Америка

преди 5 години

До Американ Хайде бързо към Америка, марш!

84

знаем го

преди 5 години

Ходим там да гласуваме. Още след ремонта казах на жена ми, че до 4-5 години пак ще го ремонтират, защото още тогава парапетите се клатеха и всичко кънтеше на "кухо"-иначе изглеждаше лъскаво и добре боядисано. Тя тогава ме врънкаше да правим една преградна стена от гипсокартон. Сега се радва,че не съм я слушал и купих истински тухли. Аз мисля че в обществени сгради стените трябва да са по-масивни, защото се удрят, драскат и т.н. Картонът е ОК за таван или на високо примерно

83

Американ

преди 5 години

В Америка служителят на строителния контрол, сложил подписа си, щеше да полежи ефективно, да плати, и никога вече да не работи свестна работа. Ама нали била Кравария и я мразите, вместо да се поучите..

82

k

преди 5 години

"Сградата представлява колони, дограма и гипсокартон. Няма тухли! Срамота. Абсолютно престъпно строителство"огромната част от сградите и къщите в САЩ, а че и училищата са направени точно така - гипсов картон и стъклопакети, даже и дограма няма свиквайте със западните стандарти и начин на живот - нали това искахте

81

Пловдивска майна

преди 5 години

До ГостАбе май не е фалирала, защото си съществуват най-спокойно в моя град.

80

Един от Северозапада

преди 5 години

Кой лъже? Статията, към която е дал линк Пловдивската майна, или тая статия, тук? Там само суперлативи-тук-учлището е пред разпадане. Мирише от километри на гербаджийска работа.Важното е да се усвоят едни пари.И да се "смаже веригата" от долу до горе.

79

Перко

преди 5 години

Не знам защо се занимаваме със строителя. Намерил, взел. Трябва да го отнесе, който е платил

78

Иванов

преди 5 години

Това не е съвсем вярно, че тухлите ги няма. Има си строителен надзор и документация. Явно нещо е спестено. Да построиш и после да предадеш обществена сграда не е шега работа. Явно се касае за затваряне на очите при съществени недостатъци. Инвеститора е виновен - общината. Общината се ръководи от кмет. На него са подчинени хора - инвеститорския контрол. Прокуратура и съд да си свършат работата.

77

Гост

преди 5 години

тоя дето е дал разрешение за ползване, веднага трябва да се вкара в затвора! Строителната фирма сигурно вече е фалирала!

76

Иван

преди 5 години

Терминал 2.

75

Пловдивска майна

преди 5 години

За това училище ли става въпрос? https://petel.bg/NAY-MODERNOTO-UCHILISHHE-vav-Varna-e-v----Asparuhovo---__10360? Фирмата строител е от Пловдив, Стоянстрой.

74

Анонимен

преди 5 години

До ДимитровА нима регулацията, т.е. държавната намеса като вземат правоспособността и глобят проектанта и надзорника КАПИТАЛИСТИЧЕСКО ли е? Я осъзнай в какви наивни неща вярваш. За домашно ти давам да осмислиш каква е целта на капиталиста - максимална печалба с всички (и сега внимавай!) позволени от държавата средства или да построи училище за детето ти заради доброто си име. Жокер: Х.Форд е уволнявал инженери, че правили прекалено здрави агрегати в колите.

73

Димитров

преди 5 години

До 75 Анонимен"Ти тия приказки ги разправяй на друг, защото и малките деца знаят, че при капитализма всичко е подчинено на печалбата"Това е АБСОЛЮТНО невярно, в КАПИТАЛИСТИЧЕСКА държава, проектанта и техническият надзорник одобрил това строителство ще носи пълна отговорност, като им вземат правоспособността и ги глобят по 200-300 000 долара, най вероятно и затвор ако има ранен, само в *** лекари и инженери не НОСЯТ отговорност.

72

Анонимен

преди 5 години

До Solar PowerИ какво пречи на чистият капиталист да си фалира старата фирма и направи с нова и керванът да тръгне отново? Ти тия приказки ги разправяй на друг, защото и малките деца знаят, че при капитализма всичко е подчинено на печалбата и хич не се интересува дали таванът ще падне на главата на детето ти след 30 години или 6 дена. Единственото, което озаптява "чистият ти капитализъм" е именно остатъците от Соца, т.е. държавната, регулациите /контрола, иначе всички да сме умряли отдавна

71

Анонимен

преди 5 години

До КрайМи гепаджийте вече управляват 10 години а банкянския е в политиката от 2005 га стана кмет на софето! Та да попитам защо не управиха закона?

70

Край

преди 5 години

Проблема е един лоши закони и калпава съдебна система. 1. фирмата е дала рушвет и с останалите пари е направила някаква сграда;2. фирмата е безотговорен субект като всички български такива /2 лв. капитал/ и вече е продадена на опърпан ром.3. дори да се почне дело срещу някого то ще свърши 2032 г. с връщане на делото на първа инстанция заради - бла бла.резултат е куче влачи рейс.

69

marquise

преди 5 години

Кой е този ***, който е възложил, приел и платил плана за училище? Да се самосезира заспалата непробуден сън местна прокуратура!

68

Дзъ

преди 5 години

т.е. не е имало строителен надзор по време на строежа и ти да видиш общината чак еда сега констатира че нЕма тухли..... Варнаааа не така през просото - учете се от София - строим и след 3 месеца ремонтираме...а вие кво???... няма кво да ремонтирате ..не се прави така обмете малко опит с лидерите в тия схеми

67

Solar Power

преди 5 години

Напротив, при чистия капитализъм това училище щеше да е последната поръчка. Никой няма да потърси тази фирма с това изпълнение. Ако имаха и акции на борсата щеше да последва срив. Това тук в България не е капитализъм а някакъв хибриден курумпирана соц измислица. И по Живково време пак така беше. Трябваше някой да те уреди нещо да те бутне някъде да имаш вуйчо. Като ходиш някъде винаги да оставиш доп. пари макар,че е сметната услугата.... Когато се отърсим от тези порядки ще станем добре ....

66

Анонимен

преди 5 години

Тази фирма е собственост вече на някой сакат ром, ходи го съди или му вземи скъсаните ***.От общината са наясно всички какво е станало и защо. По важното е да се намерят виновните длъжностни лица в случая и да се покажат по телевизията в публично съдебно заседание.