8

Анонимен

преди 5 години

Защо ми изтрихте поста?Попитах- защо статиите за хората в неравностойно положение ги публикувате по малките часове, когато е ниска посещаемостта на сайта? Ако ги публикувате през деня, след минути ги изтиквате със статии за Путин, Тръмп, Ердоган, любовни хороскопи.Днес на фокус държите пак Путин, а в Бг ври и кипи.

7

Анонимен

преди 5 години

Някой да обясни какво ще става с интеграционните добавки и процентите нетрудоспособност на хората с увреждания след приемането на поправките в наредбата за медицинската експертиза на 18 юли.

6

Анонимен

преди 5 години

Има някаква служба "Социален патронаж", но тя сигурно се занимава с възрастни, на които някой трябва да носи храна всеки ден. По-долу става въпрос за инцидентни случаи, при които здрав възрастен човек само понякога има нужда от еднократна помощ и си плаща за това. Не е лошо да има такава услуга.

5

До До 1 и 2

преди 5 години

До до 1 и 2През ум не ми е минавало да противопоставям едната група на другата.Но години наред възрастна жена, живееща в съседство, разчиташе само на съседите, за да не гладува в дните, когато има поледици. Разчиташе и някоя от съседките да стои при нея, когато дойде да й измие прозорците непознато лице, намерено по обяви. Тази жена не беше бедна, не беше изкуфяла, беше имала престижна професия.Но синът й беше заминал със семейството си зад океана и се връщаха на 3 год. веднъж за по 1 седмица

4

до 1 и 2

преди 5 години

Какво да ти кажа , не че си ме питал Така е - пенсионерите са едни от най-прецаканите , кога ще се погрижи някой за тях - едва ли ще стане скоро - с тези управляващи / ненаситни за крадене/ - > няма как да стане . Ноооо хората с увреждания/ било деца - било възрастни/ са друга тема . Не е хубаво да се противопоставят едни на други . Който е гледал болен на легло - знае за какво става дума .

3

Много от старците,

преди 5 години

останали сами, се самообслужват, но им е трудно сами да си измият прозорците, опасно е да се качват на стълба.Затова е разумно към общините да има такива служби, на които да могат да се обадят и да кажат, че днес не могат да излязат от дома си заради поледиците и ревматичните си нозе. Или че е нужна помощница да дойде и да изчисти. Възрастният човек ще си плати за услугата, но ще е сигурен, че хората са проверени. Рисковано е да се търсят по обяви.Който е работил 40 г. заслужава тази услуга.

2

Хората с пъленТрудов

преди 5 години

стаж са били полезни, плащали са данъци и продължават да плащат. Държавата ги осъди да си броят стотинките, като им дава мизерни пенсии. Но повечето от тези хора не тежат на никого, макар и децата на много от тях да са в чужбина или да живеят в други населени места.Само че в поледицата тези хора не могат да идат да си купят хляб или лекарства, също и когато се разболеят. Редно е към общините да има служба, на която могат да се обадят и да разчитат, че някой ще дойде да помогне срещу заплащане!

1

Анонимен

преди 5 години

За децата разбрахме. Майките се борят, за да получават нещо като заплата за това, че цял живот ще отглеждат такова дете. Хуманно е държавата да им гарантира такъв статус и със сигурност на данъкоплатците това ще им е по-изгодно, защото, ако всички такива деца бъдат настанени в медицински или социални заведения, за да бъдат отглеждани там, хем хазната ще дава повече пари, хем няма да ги гледат добре.Но аз питам, кога най0после ще има адекватни грижи и за онези, които са с по 40 г. трудов стаж?