22

Защо в Берлин

преди 5 години

Меркел няма да остави Украйна без приходите от транзита, защото иначе ЕС трябва да ги извади от джоба си, за да я поддържа. Така че, германците ще забавят Северен поток 2 докато руснаците клекнат на договора за нов транзит

21

Анонимен

преди 5 години

До Евролюб 30Лъжете като дърти ..........НИКАКВИ ПАРИ "ГАЗПРОМ" НЕ Е ПЛАТИЛ НИТО ПЪК СЕ КАНИ ДА ПЛАЩА! А колкото до укропията.......................това вече е изпята песничка!!!! и ТЯ САМА СИ Е ВИНОВНА.................ТОЧНО КАКТО НИЕ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!!!

20

Евролюб

преди 5 години

В момента Русия няма интерес да спира транзита през Украйна, защото нито Северен поток 2 е готов, нито Турски е вързан засега за Европа. Загубването на богатия и платежоспособен клиент ЕС ще е краят на Газпром и Кремъл много добре го знае. Така че договор ще има и за след 2020 и то по европейските условия

19

Анонимен

преди 5 години

За оновна причина за спирането на ЮП се посочва т нар. "анексия" на Крим. А пък една от причините за това е, че Украйна никога нямаше да даде разрешение за минаването на тръбите през 200- милната икономическа зона от Крим.

18

Владо Вр

преди 5 години

До 22.О,незнаещи!Договорът за ЮП беше подписан ПРЕДИ трети енергиен пакет да влезе в действие. Газпром и България подписаха анекс заради, за допускане на други доставчици на газ, заради новите изисквания(има интервю с тогавашният министър на енергетиката - намери го и го прочети). Въпросът е : от къде ще дойде този газ? В морето не става. На помпената станция на бълг. бряг - може, но трябват тръби за да го вържат към ЮП, а това е работа на чуждия доставчик. Никой не поиска да вложи пари

17

Анонимен

преди 5 години

Всякакви опити бяха направени (и продължават) да се осуетят намеренията на Русия да спре транзита на газ през Украйна. Но в крайна сметка руснаците ще постигнат целта си. Просто защото газът е техен и си е там. А това, че Украйна имала нужда от 3-те милиарда приходи от транзита и иска да ги направи 6, си е техен проблем. Тези преговори да не би случайно да започват след срещата между Путин и Тръмп?

16

Инж. Сворачи

преди 5 години

Путин им каза, че газ през Украйна няма да има. Това е. Накрая преговорите ще се протакат година и полвина и ще се провалят. Нито ЕС ще махне санкциите, нито руснака ще отстъпи. Ние пак ще си палиме печките с гума.

15

Анонимен

преди 5 години

До 22"Второ беше спрян от ЕК защото руснаците отказали да тече и друга газ по тресето им. "това е във връзка с третия енергиен пакет. Само че каквото важи за Северен поток - важи и за Южен поток. Руснаците поискаха да се направи изключение за Северен, но не поискаха такова изключение и за Южен. Мен ако ме питаш Русия и ЕС си играят на доброто ченге - лошото ченге с нас, а издоените сме ние в крайна сметка

14

анонимен

преди 5 години

След като изтече срока на договора газ през украйна няма да има.Газта за Европа ще минава през Беларусия в Полша поляците са дали съгласие американската втечнена газ не им е достатъчна а и е по скъпа.Борбата е да се поднови договора през Украйна защото тръбата е 80% американска и ако не подновят договора така ще им стой без да печелят от нея.

13

Анонимен

преди 5 години

До 21Русия като влезе в Европа пак да коли ...Германия ще има нужда от САЩ. Американците коли и машини си имат те да не са България :))) САЩ няма никва полза от Европа и го доказа с митата. Тука са само меки интересчии. Докато не забият нос в калта ... И накрая вземи се ограмоти след ВСВ КОЙ съживява и възтановява икономиката на Германия, че си малко залюханн.

12

Анонимен

преди 5 години

До 20 Бахтиии глупостите. Първо ЮП беше спряно по времето на Орешарски / БСП/ , Второ беше спрян от ЕК защото руснаците отказали да тече и друга газ по тресето им. Газопроводите в Украйна, като са правене Байдонн е бил сигурно ученик :)))

11

Анонимен

преди 5 години

До АнонименГермания няма нужда от САЩ, а САЩ от Германия.

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен18 знае ли чия е в същност газопреносната мрежа на Украйна? Имаше един вицепрезидент на име Джо Байдън, който най-вероятно 2020 ще е кандидат за президент. Негова е. Борбата е през Украйна да върви повече газ, а не обратното. Затова се съботират от САЩ и техните марионетки алтернативните газопроводи до ЕС. Това е лобито, което плати на българското правителство за Южен поток. Ето как нечии личен интерес става национален и интернационален. Е това лобизъм ли е или корупция?

9

Анонимен

преди 5 години

Германия прецака южна Европа за ЮП , прецака и САЩ със СП2. Това със сигурност няма да остане ненаказано. Ще дойде време Германия пак да почукаа на вратата на САЩ и ще яде големия.

8

Анонимен

преди 5 години

Ами хайде що не спират газа ?:))) Украйна сега е момента да им спре газа и да им овиснат сополите. СП2 не е готов. Турския също , а й да го направят ще транзетират през 10 държави. Украйна сега или никога може да иска нещо .

7

мазепа

преди 5 години

Въпросния договор изтича на 31 12. 2018г., тоест след пет месеца. Транзитът през Украйна се запазва, таксата се удвоява. Русия ще плаща 6 мрд. на Украйна такса пренос.

6

Анонимен

преди 5 години

До 12Вие сте повече в Турция, а ти се върни руския Гулаг !

5

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4Читай свою историю и возвращайся в Турцию

4

Анонимен

преди 5 години

До 3То във вашата история всички заграбени територии са записани като присъединялис !

3

Анонимен

преди 5 години

Крым присоединился в результате референдума.Никакой анексии нет