49

Анонимен

преди 5 години

Дъщеря ми е учител в 140 училище ! Днес имаше учебен час от 11 ч и понеже беше там 10 ,директорката я привикала с думите "Защо не си на работа ?"Но това , че в къщи е започнала от 8 30ч да проверява тестове и да се подготвя за преподавателските часове ,които води на 10-11 клас ,това въпросната директорка не го отчита! А почти всеки ден е от 8,00 до 19ч това също не се отчита , затова младите ще бягат , защото ги товарят като магарета за сметка на старите , които не стоят повече от 800ч -

48

валери иванов

преди 5 години

Внимание! В Националната финансово стопанска гимназия един учител е уволнен под натиска на някои родители и някои ученици, защото пише реални оценки. Ето докъде доведе парите да следват ученика.

47

Ивайло Братоев

преди 5 години

Не е много удачно всеки да изказва като последна инстанция по въпроси на образованието и да не приема ничие друго мнение...??? Няма еднотипност, в различни учебни заведения се работи различно, някъде Директорите се престарават, за да трупат имидж/ не от любов към децата/ и всичко това го отнасят учителити, които работят на 1000 оборота/ при тях се натрупват 58 часа/...другаде се работи по около. 24 часа седмично.Заплатите са близки. Истината е, че заплатите да се удвоят.Това е!!!

46

Анонимен

преди 5 години

Даже и 4 часа да работят на ден , пак заслужават уважение .НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ,ЧЕ ТОВА СА ХОРАТА , КОИТО СЕ ГРИЖАТ , ОТГОВАРЯТ И ВЪЗПИТАВАТ ВАШИТЕ ДЕЦА ,когато сте на работа или си пиете кафенцето с дружките.Тоест имате си безплатна държавна детегледачка .

45

Анонимен

преди 5 години

Нормативът на учител е средно 20 учебни часа на седмица. Или по 4 учебни часа дневно, което е 160 минути на ден или около 3 астрономически часа в училище. Как става това с 59 часа седмично?

44

kreti

преди 5 години

Учих педагогика в България, майка ми беше Учителка , но ми просветна че трябва да съм или *** или идеалист за да храня семейство с учителска заплата. Бих си камшика от Бойкова Мутроландия и не съжалявам. Как ще преподавам на олигофренчета които не знаят в къщи как да се държат камо ли в Училище важи за 50% от децата поне. После сбили се междучасието , кой е виновен учителя защото има почивка в която трябва да е пазвантин на 20 мамуни. Не може неграмотен шофьор за взима повече от учител.

43

Анонимен

преди 5 години

не обеснявайте на тоя *** и елементарно образован народ колко трудна е учителската професия, учили до 7 клас дават оценка на човек учил 17 години,това го има в елементарната държава България.Скоро няма да имате българи учители....

42

Анонимен

преди 5 години

УВАЖАЕМИ, НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ ПРОФЕСИИ И ДЕТАЙЛИ КЪМ ТЯХ КОИТО НЕ ПОЗНАВАТЕ, НЕ РЕАГИРАЙТЕ НЕГАТИВНО И ЗЛОБНО КЪМ ПРОФЕСИЯ КОЯТО ОСТАНА БЕЗ МЛАДИ ХОРА. КАК Е В ЕВРОПА- ДЕТСКИ ГРАДИНИ- ЕДНА ГРУПА- 7/10 ДЕЦА В ГРУПА ДВАМА УЧИТЕЛИ И ПОМ ВЪЗПИТАТЕЛ, ДАНИЯ 35 ДЕЦА ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА, СТАРТОВА ЗАПЛАТА 2280 ЕВРО, В БГ- ДЕТСКА ГРУПА-30/35 ДЕЦА ЗАПЛАТА 760 ЛВ, ДВАМА УЧИТЕЛИ И ЕДИН ПОМ ВЪЗПИТАТЕЛ И РАЗНИ ДРУГИ УЧАСТНИЦИ, КОИТО ОБИКНОВЕННО НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ПРАВЯТ НО НЕ СА ПРИ ДЕЦАТА.

41

Анонимен

преди 5 години

Сутрин от 7, до 15 часа, колко часа е? 8- нали? Е как стават 59 седмично? Пиша до 15, но включвам всичко, дори и преглед на контролни и т.н.. А работника който работи по 12 часа за 500 лева, на кой да се оплаче?

40

ТАТИ

преди 5 години

59 ЧАСА - ама на месец .

39

Анонимен

преди 5 години

До РККАЗа тежките раници не са виновни учителите. Отиди да тъсиш сметка на "....." в просветното министерство.Да не би учителите да са ги измислили и отпечатали тези учебници! Не мога да разбера защо за всичко, според вас, трябва да е виновен учителят, който всъщност е един мъченик на образователната "система"!

38

Анонимен

преди 5 години

Работя в системата,но не съм синдикален член.Всичко ,написано по-горе, е вярно до последната точка.Подкрепям предложенията безусловно.

37

komitata

преди 5 години

явно синдикатите с оная лидер в дълбока пенсия играят с всички управляващи -колкото образованието отива надолу и населението намалява драстично толкова се настова за привилегии които държавата няма ресурс и нови заеми обсебват дефицита -не учителите учащите изчезват и техните семйства -от 9 милиона вече сме под 7 ,скоро ще сме колкото през 1936г.Частния биизнес е 30% от населението на държавата таково чудо ням а в света въпреки всичко издържаме безброй партии и огромен държавен апарат

36

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 18За едно учителско място в Прованса кандидатстват 30 човека. Вземат на работа човек на Партията. Трябва да си човек на кмет, зам.кмет, обл. управител и пр., за да те вземат на работа. Диплома, квалификация, знания, умения- нищо не значат. Само връзки.Конкурсите са фарс. Ненужен. Поне да ги премахнат, защото е излишно хабене на време, нерви и унижение за всички, които нямат връзки.

35

Анонимен

преди 5 години

Учителите работят половин ден, максимум 4 часа. Този "синдикат" им смята частните уроци, където правят пачки от многобройните изпити, които нароиха. Седмично работят най-много 15-20 часа.

34

РККА

преди 5 години

На последната родителска среща сграбих уч. раница на синковеца и предложих на госпожата да я вдигне,гледаше ме като онези рогатите преживните,контрирах я с предложение на нея и колегите и да им връчим по една такваз и да я мъкнат по цял ден онемя.Организацията им е,, хайлазин ООД,,на всяка среща ми изнасят една и съща лекция на тема ,,Невероятното хамалуване на средностатическия български даскал,,а липсата на резултат се оправдава с вироглавството и тъпо.тата на децата ни..

33

даскал Пандо

преди 5 години

Манипулирате ! Седмичният норматив на повечето учители е 20 часа седмично !!! Има и едни 20 часа за самоподготовка,проверка на писмени работи ,но 80% от учителите не ги запълват...

32

Zkala

преди 5 години

Kakva rabota ve...vakancia sega...krai gorichkata Bankya div camping...mineralni bani...eftin pliaj...

31

Анонимен

преди 5 години

До пипи дългото чорапчеНе се напъвай,а си оправи правописа и словореда,тогава може и да те вземат!

30

до 30

преди 5 години

За зелен кон не знам, ама зелено магаре има и думите ти го доказват.