74

Анонимен

преди 5 години

"Ние би трябвало по-скоро да помислим за качеството на професионалния живот, което предлага днес нашето общество, за да стигнат младежи на 25 години дотам да кажат: искам да спра да работя на 40 години."Без коментар!

73

Анонимен

преди 5 години

Спестяваш и накрая хоп - пускат печатницата и лихви по депозити- йок... Каква гаранция, че и другите активи няма да ги изманипулират и някакъв сорос да прибере кинтите и после фондация- дишай дълбоко и който не диша е враг на демокрацията

72

противоречие

преди 5 години

До ФактНали девиза на швабите е РАБОТАТА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН!!! На кого да вярваш?-на БОГ!

71

Анонимен

преди 5 години

До скъпернициИкономията е майка на мизерията! Стига ми да имам спестени за погребение.Правителството не позволява някой да забогатее освен дадена партия на власт!

70

колега

преди 5 години

До ГУРБЕТЧИЯТАКазват, че от гурбет не се забогатявало. Само дето свикваш на много и отново отиваш.Колкото и да печелиш в чужбина - толкова и оставяш там!

69

пенсионерите

преди 5 години

До АнонименЗатова военните се пенсионираха на 45 години и пак им се работеше нещо леко!На 45 години ме съкратиха и където да търся работа казваха до 35 години приемаме!Преди пенсия се препоръчваше по-улекотена работа и по-прилична заплата. НИЩО!!!Когато бяхме млади ни викаха,че сме малки и като пораснахме ни наричаха старци!Нашата възраст и трудов стаж нямаха никаква стойност сякаш ни носеха на гръбНикакъв респект и уважение към въздрастните. Навсякъде те подиграват и обиждат.

68

Анонимен

преди 5 години

Напълно съм съгласен. До 45 се работи нормално, след това е пълен леш. Човек се изморява, не му се работи и е неефейтивен. Обаче всичко е направено, за да има пари в пенсионната система и солидарно всеки пенсионер да получава пенсия.

67

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 5 години

БОГАТ СЕСТАВА СЪС СОБСТВЕН БИЗНЕС , А НЕ ДА РАБОТИШ ЗА НЯКОЙ ДРУГ И ДА СЕ ЛИШАВАШ ОТ НАЙ-НЕОБХОДИМИТЕ НЕЩА ЗА ДА СПЕСТЯВАШ И ДА СТАНЕШ БОГАТ !КОЙТО Е ИЗБРАЛ ДА СТАВА БОГАТ ПО ВТОРИЯ НАЧИН С ЛИШАВАНЕ И СПЕСТЯВАНЕ ,ТОЙ НИКОГА НЕ Е ДОВОЛЕН ОТ ЖИВОТА СИ , И НАКРАЯ ПАК УМИРА НЕДОВОЛЕН ! ПРИМЕР -КОМШИЯТА Е БИЗНЕСМЕН ИМА МЕРЦЕДЕС И ОТДЕЛО ИМА КАРАВАНА , НО АЗ СЪМ ОБИКНОВЕН РАБОТНИК И ЗАПОЧВАМ ДА СЕ ЛИШАВАМ ЗА ДА СПЕСТЯ ПАРИ ЗА МЕРЦЕДЕС И КАРАВАНА ЗА ДА НЕ СЪМ ПО-ДОЛЕН ОТ КОМШИЯТА !

66

скъперници

преди 5 години

Това са скъперници ,които ако не им миришат изпражненията ще си ги изядат само и само за да спестят 5 стотинки повече ! Никой не ви е казал да охолстване , но поне се се лишавайте ,яжте , пийте и се обличайте нормално ! Тези техни сметки да се лишават до 40 г. и да станат богати може и да не излязат верни ?! Кво правим ако на 35 г. те блъсне кола и те убие ?! Само дето си мизерувал и си се лишавал напразно , умираш и очите ти отиват отворени !

65

Ванката

преди 5 години

Какви егоисти!? Тези хора са си сбъднали мечтите и за да си позволят да не работят вече, значи са изкарали достатъчно, следователно са и внесли достатъчно осигуровки и данъци. Егоисти и *** са политиците и тези, цоцали цял живот от социала.

64

Факт

преди 5 години

Тия явно не са наясно с основния принцип на капитализма-бясна надпревара за пари,при която единици изплуват,а огромната маса потъва.Преди голямо постижение беше формирането на солидна средна класа,но тия времена минават.Има много начини да се вкарат в пътя такива отцепници,дето си мислят,че може да се живее тихо,спокойно и просто.Единият от тях е наводняването с мигранти,което ще ги принуди да се борят даже за живота си.Друг начин са перманентните кризи,които изяждат спестяванията.А бе намерили

63

Анонимен

преди 5 години

брАВО ! СТРАХОТНА СТАТИЯ!ДЕФАКТО СМЕ РОБИ ДА РАБОТИМ 40 ГОДИНИ!! И ЖИВОТА ТИ МИНАЛ!! проблем оба4е е здравното осигуряване!

62

Анонимен

преди 5 години

В същност, те няма да спрат да ровичкат в Интернет и да изкарват парички от борси и сайтове. Е, няма да внасят пенсионни осигуровки, но няма да искат и пенсии.Ще полентяйстват, полентяйстват и ще се върнат на работа, защото човек е социално животно и не може дълго да остане сам, освен ако не е неща психо.

61

Чиновник

преди 5 години

Всеки търси лесното. Да се изклинчи от работа и да се лентяйства е отколешна мечта на човечеството. Аз например, ако не работя 1 седмица започвам да откачам.

60

::

преди 5 години

До сравнениеМного им завиждаш на "милиционерите" за ранното пенсиониране. А ти явно и за милиционер не ставаш щом говориш за тях с такава злоба и завист.

59

Прави са

преди 5 години

От труд до труд има огромна разлика. Едно е да си професор, който иска да преподава, друго е да си миньор, лекар.Или графичен дизайн и ако имаш простата на 60, да не ти пречи, защото работиш у дома.Мечтата ми от 4 гоз. възраст е пенсионер.Италия, Норвегия говорят за ББД (бузусловен базов доход)След време компютри и роботи ще диагностицират и оперират.Ще има все по-малко работещи.Да работиш 12 ч. на ден си е робство, под определен час е стрес.Смисълът на човек е да твори, а не да е робот.

58

Анонимен

преди 5 години

Егоизъм? И що да е егоизъм, след като харчат собствени, заработени средства? Щото не искат да работят за да изхранват търтеите, които изкарват цял живот на социал и се плодят повече от плъхове? Жалко, че в България доходите са на такива нива, че трудно можеш да спестиш нещо и дори и да успееш, няма да ти стигне за много време.

57

.!.

преди 5 години

Милиционери , данасаджии, несеосовци, разузнавачи са достигнали германската мечта-ранно пенсиониране, неплащане на осигуровки, огромно обезщетение при пенсиониране, и в добавка-гарантирана държавна пенсия, без да си внасял осигуровки.

56

соцялно слаб депутат

преди 5 години

А тука ако може и до 90 години да се пенсионираш с 200лв пенсия

55

сравнение

преди 5 години

Само допреди нясколко години и милиционерите се пенсионираха на 40 г, без да са платили 1 стотинка осигурвка , с по 20 заплати подарък. Тези пенсионери сега са на около 47-48г. Пълни безделници и търтей. Разликата от Германия е,че там живеят и си хармат спецтявания, ав българия българските милиционери на 40 г се пенсионираха с максимална гарантирана пенсия. Днсе пенсионната възраст в милицията е 53г-което нищо не променя-младежи, неплатили никакви осигурвки стават безделници на 53г.