23

Анонимен

преди 5 години

Няма ли да предоставите поне един емайл на тези хора

22

Анонимен

преди 5 години

В нашия град има една жена с Даун- вече е над 55. Помня я още когато беше млада, винаги беше усмихната и вежлива, майка и я водеше със себе си да работи, да е сред хора. Т.е водеше нормален живот, гледаше родителите си, когато остаряха и се разболяха, страда, когато починаха. Сега е сама, но се грижи за себе си, общува...помни всички и всички поздравява, пита ги за здравето, за близките.... Не мисля трябва да се препоръчва , такива деца да се изоставят! Напротив, трябва подкрепа ...

21

Анонимен

преди 5 години

Преди години работех в магазин "София" (истинските софиянци го знаят). Имаше един Живко, даунче на около 20 години. Всяка сутрин ни носеше и ни продаваше вестници. Тогава вестникът беше 2 ст., ние му давахме кой по 5 ст., кой по 10, но си изкарваше добри пари момчето. Беше много сладък, винаги усмихнат, чист, а и говореше почти нормално.

20

Анонимен

преди 5 години

Всеки болен със синдром на Даун се развива различно в зависимост от грижите на семейството и колко е посещавало логопеди, специални педагози и възможностите на болния, но винаги си остават едни както ги наричат " слънчеви деца".

19

Аз

преди 5 години

Седемте лекари толкова и са били лекари. Синдромът на Даун се хваща още в първите месеци. Аз родих на 34, беше задължително да ми се направи изследване. Направиха го в началото на третия месец.

18

децата касички

преди 5 години

Живях в Щатите 6 години. Съседка, американка, дойде да ме пита дали мога да й съдействам да си осинови дете от БГ, но да е с увреждания. Колкото по-увредено, толкова по-добре. Парите нямали значение.Бях много учуден, но после разбрах, че получавали по 4 хил. долара месечно + разни други добавки и предимства, както и трудов стаж и осигуровки на майката, която го гледа.И понеже американците са ***, а като наближат 50-те, никой не ги иска на работа, те си намерили начин. И този доктор е искал да изкара някой лев, продавайки го.

17

до 10

преди 5 години

Такова изследване се прави само на рискови групи( ако в семейството има генетично заболяване) или ако майката минава 35г ,ако пожелае , първото изследване се прави в 9..10 седмица , при доказано генетично заболяване предлагат да се направи медицински аборт второ изследване може да се направи в 16 седмица има риск за бременоста. Ако в семейство има родено дете със заболяване тогава се прави изследване или ако жената или мъжа знаят , че носят повредени гени но не са болни.

16

Анонимен

преди 5 години

хора, вземете се в ръце !наскоро гледах световно по пара олимпиада по спортно катерене.Минах през всички емоции...... Че държавата прави едно нищо е ясно.Че прави малко за здравите хора също,но да зачеркнеш болен човек е........

15

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен10 -ти познавам човек със синдрома на Даун вероятно е на 50 .Изключително добре възпитан,ходи на работа ,вярно хамалска, но ходи .За да си допълва доходите събира вторични суровини, винаги е спретнат и чист,но то колко му е да го обучиш да работи с пералня.Кой му готви не знам защото е мъж ,но вероятно сам се справя с прости неща.Много ми се е искало да мога повече да си говоря с него ,но за съжаление поради говорните проблеми не разбирам около 25 процента от нещата.

14

Анонимен

преди 5 години

Стивън ХокингАнтъни Хопкинс

13

Анонимен

преди 5 години

Най- впечатляващата съдба е тази на Стивън Хопкинс, Бог да го прости!А майките никой не ги упреква.Просто БСП яхна протеста им.Така шансовете на децата станаха равни на нула.

12

Анонимен

преди 5 години

До 13Щях да се самоубия за да не натоварвам близките си или хората които обичам с моето лично нещастие.То па един живот.С две ръце да се вкопчиш в него и да не го пуснеш,а?С поема да го опишеш.Хайде стига глупости.Какво бих направил.Това бих направил.По добре да ме няма отколкото да се влачат по корем като червей и да разчитам на чуждата милостиня и състрадание.Така или иначе всички ще умрем в един момент от времето.

11

До 10

преди 5 години

До 10.Децата не съществуват, за да гледат родителите си. Ако ти беше инвалид, зависеща от чужда помощ, дори за елементарни неща, ти, 10, какво щеше да пишеш, а? На чужд гръб и 100 тояги са малко, ама ако гърбът беше твоя, друга щеше да я пееш.

10

До 11

преди 5 години

Само в краен случай се правят този вид изследвания, затова не е установено. До колкото знам, са и опасни, затова не са правени. Май бяха свързани с биопсия от ембриона. Повече не знам. Освен това и да се установи през бременността, това е нелечимо заболяване. Т. Е. няма значение кога се установява.

9

Анонимен

преди 5 години

Да им е живо и здраво детето, дано си създадат прекрасни спомени заедно. Само информативно - който е компетентен може ли да каже защо това не е установено през бременността? Нали има разни морфологии, ала бала? Не е ли това целта, да се види дали има някакъв проблем с детето? Или само се взимат едни пари и дотам

8

Анонимен

преди 5 години

Моето дете се роди преди две години и половина-когато беше бремена жена ми правиха и изследване и й казаха *** има голям риск детето да е с даун.Моята жена каза че въпреки това ще го роди-роди се здраво дете,благодаря на бога!тогава когато търсих инфо за това заболяване попаднах на това семейство и си ги гледам в фейсбук,много добри!пожелам им успех !

7

До 2

преди 5 години

Предлагат не лечение, а аборт. Недопустимо е в 21 век да се предлага аборт, само защото има болест. Но не само аборт. Така убиха Алфи Еванс. На 2 годинки, беше. Убиха го, защото беше болен. Умря душейки се с дни в тежки мъки. В 21 век. След разрешение от Съд за правата на човека. Хайде да не си внасяме английски и евроатлантически "ценности" от този тип.А на родителите - браво, хора! Продължавайте все в същия дух! Така трябва! Никога не спирайте! Вдъхновение бъдете и за другите родители!

6

До 4

преди 5 години

Има разни болести и не само по децата, а и по възрастните. Всичките те, когато инвалидизират, са жестоки. Сравнение не може да има. Неуместно е да твърдите, че дете с Даун е ок спрямо дете с ДЦП. Не го правете пак. Или ще се замисля и за морала ви.

5

Мика

преди 5 години

Прекрасни сте! Бъдете здрави и се обичайте!

4

Аз

преди 5 години

Респект! Само успехи пожелавам на тези хора! Браво!