65

до 63

преди 5 години

и какъв е смисъла от безброй магистрали като основния пътникопоток и товарооборот е с ЖП и авиация, пък за такива като теб може да покараш една сефмица до владивосток. Проблема ви е че не ви се връзват руснаците на "ценностите" измислени, за пример социалната система в Норвегия супер "хуманна" аде нема нужда...

64

кочина

преди 5 години

В русия винаги е било *** и така ще е вечно ! Некадърен народ = слаба икономика !Слаба икономика = мизеруваща нация

63

Анонимен

преди 5 години

До k 70терора и диктатурата са в "демократична" Западна Европа а не в Русия !==приказки под шипковият храст !

62

was

преди 5 години

До Анонимен 57"Новосибирск е по на юг дори от България, до Казахстан и там е по-топло от България"............Другарю , нямам думи за да степенувам твоята пълна неграмотност!

61

k

преди 5 години

еврейското бабе в Германия вдинга пенсионната възраст на 67 години и никой не се осмели да каже нещо терора и диктатурата са в "демократична" Западна Европа а не в Русия !

60

was

преди 5 години

"У нас мащабът не е голям - хората ги е страх да протестират. Затова протестът най-вероятно ще бъде с приказки по кухните, но и кухненският протест в Русия е опасен - през 80-те тъкмо заради него в крайна сметка се разпадна цялата система" !!!!

59

мазепа

преди 5 години

Средната продължителност на живота в Русия за мъжете е 65,5 години, за жените -71г.

58

Анонимен

преди 5 години

задават се ... и други неща се задават!ситуацията е едно към едно с олимпиадата през 80-а... сега има нещо като ссср-2 на пътин и кгб-олигарсите... историята се повтаря.въвеждането на диктаторско -олигархичен, вертикален, силов стил на управление, при което всичко решава "царя" и замянатата на личните права и свободи на хората, "в името" на някакво имагинерно и безсмислено "национално имперско величие",дълго няма да издържи проверката на времето!историята е фрактална и се повтаря ...винаги!

57

Анонимен

преди 5 години

това не е вярно! В руския рай не се работи толкова много! Водката тече по улиците и в речните корита на Волга и другите реки! Груба манипулация! И са по- добре от ЕС, дето се напълни с мюсулмани! Имат само 20 % такива.

56

Анонимен

преди 5 години

Пенсиите водят до демографска кадастрофа.. Хората не разчитат не на децата за старини , а на пенсии . Някой ден тази пирамида рухва ..

55

Анонимен

преди 5 години

Какви магистрали в Русия бре, те там една магистрала от Москва до Петербург къде са някакви 600 км я строят вече 50 години, трябваше да е готова 2011, после 2015 после за световното, ама не казаха за кое световно ще е готова:) дори и 1/2 не е готова

54

Анонимен

преди 5 години

В повечето населени места в България хора не са останали, какво остава за улици и за къщи и каквато и да било инфраструктура.

53

Анонимен

преди 5 години

Магистралите в Русия са класи над гербавите гърбави магистралки които всеки 6 месеца се изгърбва, но фирмите на ГЕРБ сложиха милиарди в джобчетата от европарите.

52

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ взеха 30 милиарда заем за да плащат заплати на държавните чиновници и пенсии, но няма да е за дълго.

51

Анонимен

преди 5 години

До 57Супер инфраструктура имат, нема що цялата магистрална мрежа на Русия е точно 831 км. за сравнение нашата е малко повече, пъпреки че сме многократно по-малка и по население и територия, а по отношение на Новосибирск средната брутна заплата в Новосибирска област за 2017 година спред Ростат е 27100 рубли или около 800 лева брутна средна заплата, средната пенсия е 11380 рубли около 300 лева, с тия пари в Сибир освен хляб и картофи друго неможеш да си купиш

50

мап

преди 5 години

Има гугълстрийт. Всеки може да провери великата руска инфраструктура колко е велика.

49

хм

преди 5 години

Де сте ги виждали тези ровещи в *** пенсионери?Това са измислици.Виждал съм *** ровещи в *** и до тях каруца полупълна с метални отпадъци.

48

Анонимен

преди 5 години

Новосибирск е по на юг дори от България, до Казахстан и там е по-топло от България. Но дори и северните сибирски градове умат инфрастуктура за които София може само да мечтае.

47

Анонимен

преди 5 години

КОГА ВИДЯ ЗАГЛАВИЕ СВЪРЗАНО С РУСИЯ ВЕДНАГА ОТИВАМ ДА ВИДЯ И КОЙ Е АВТОРА И ЩОМ ПРОЧЕТА ,ЧЕ ТОВА Е ЕЛЧЕТО ИЗОБЩО НЕ СИ ПРАВЯ ТРУД ДА ЧЕТА ГЛУПОСТИТЕ ИМ ,ЗАЩОТО ЗНАМ,ЧЕ ТОВА Е ПОРЕДНИЯ АНТИ РУСКИ ПАСКВИЛ НА АВТОРКАТА ЮДЕЙКА

46

Анонимен

преди 5 години

Средната пенсия в Русия е около 15 000 рубли. След като един пенсионер си плати водата, тока, наема, отоплението от пенсията му остават 12 хил рубли. Това е все едно един пенсионер в България със 200 лева пенсия като плати тока, парното, наем за гарсиониерка и водата да му истаната 130 лева. Вместо това българските пенсионери ровят в кофите за боклyкa защото парното излиза повече от пенсията и не остава за храна, камо ли за наем, добре че повечето имат жилища останали от тошево време.