21

нещо

преди 5 години

друго да искат ес.техните деца ходят на училище да рисуват и да пеят песнички-а нашите да ги,,морим,, и да стават англоговорящи роби

20

Анонимен

преди 5 години

17, учат се езици, които са от полза. Германците и французите учат английски, по-напредналите и испански. С английския и техният имат два езика, които се говорят в цял свят. Никой не е виновен, че български се говори от 11 милиона само (вече сиг и по-малко) и не е бизнес език.

19

Анонимен

преди 5 години

16 руския език носи много по-малка добавена стойност и перспективи за работа на детето ти от немски и френски да речем. Така че моето дете няма как да учи руски. Губи време е

18

Анонимен

преди 5 години

Дава се награда на този който в западна Европа снима надпис на български. Название на магазин, улица или каквото и щете там.

17

Анонимен

преди 5 години

Французите, германците и англичаните дали ще започнат да учат български? Или ще искат само ние да учим техните езици. Както и досега. И то по два, за да не се обиди някой от тях. А те ще ни пробутват нискокачествени, но за сметка на това скъпи храни за децата ни. Така искат да ни пробутат и езиците си. Някой мисли ли си, че в големите държави ще се учи български или литовски например? Цялата работа е да ни претопят езиково. И сега езиците са "равноправни", но кой ползва български на запад?

16

nina

преди 5 години

"...децата да учат по два чужди езика..."По мое време, а и дълго след това СЕ УЧЕХА два чужди езика - руски / за тези, които ще се изсмеят руският е един от официалните езици в ООН/ и още един по избор. Така, че - нищо ново.И за тези, които мислят, че така ще забравим българския език, е, НИЕ не го забравихме!Забравя го този, който иска да го забрави, който се срамува от него, който е БЕЗРОДНИК!

15

Анонимен

преди 5 години

Децата в БГ училище и сега са излишно много претоварени. ЕК комисия "препоръчвала"... Най-вероятно от ЕК комисия са имали предвид децата от източните и южните европейски държави да учат английски, немски и френски, та да може после по-лесно да бъдат използвани за работна ръка на "запад".Защото аз не мога да повярвам, че ще накарат самодоволните и със самочувствие западнячета да се затормозяват и напрягат с чужди езици, при положение, че всичко им е наготово "сервирано" за бъдещето.

14

Щъркел

преди 5 години

И докато учат два чужди езика съвсем ще забравят да говорят на собственият си.

13

Анонимен

преди 5 години

наблюдател турците ще са научили кюрдски преди това че и те са ялови

12

наблюдател

преди 5 години

Много скоро всички ще учим по три чужди езика дори и да не искаме: турски, арабски и ромски. Така де,за да можем да си купим хляб. Говоря за целия ЕС, не само за България.

11

.

преди 5 години

От сега им посочват пътя в живота - терминал 2

10

Анонимен

преди 5 години

Не занимавайте децата с езици преди 4 клас,защото ще объркате децата.И е добре първия език да се започне около 4 клас,а втория език около 7-8 клас,с много упражнения и практика в клас.Добре е първия език да е руски или английски.Не насилвайте децата,тези деца,които имат нужда да знаят езици ще учат повече,а тези които не виждат в бъдеще необходимост от език,не трябва да се насилват.Когато има повече практика и упражнения,езика се учи по-лесно.

9

Анонимен

преди 5 години

Тий премиерът не знае дори български,щели да карат децата да учат пи два.Смех..

8

Анонимен

преди 5 години

Забравих да спомена, че и в къщи говориме на 4 езика. Голям купон е вечерта на унгарския език:)))))

7

Анонимен

преди 5 години

:)))) Нашите деца говорят свободно 3 езика( без да броя български), а са на 13 г. Естествено, че не живеем в БГ.

6

смради

преди 5 години

А българският да стане избираем?Долна завера пак.

5

Анонимен

преди 5 години

Я си гледайте работата! Колкото по-малко едно дете прекарва в българското училище, толкова по-малка е възможността съвсем да затъпее. Може да учи и 2, и 3 чужди езика, стига са не е в бг училище.

4

Анонимен

преди 5 години

Да, ама и те да учат български, че да видят за какво става дума.

3

Анонимен

преди 5 години

Глупости. Точно "изследванията" показват, че няма полза да се учат чужди езици в такава ранна възраст. Тая специалистка откъде я изкопаха?

2

EK изтрещя

преди 5 години

Образованието в България и без това е безмислено. Най - страшното е, че в училище научават децата да не учат. Това е българското училище !