43

Боби

преди 5 години

До Анонимен 36Тези дето са държавна поръчка имат договор за мин 10 години служба след дипломирането и чак след това отиват да стават граждански войници.

42

:):)

преди 5 години

стига си чесахте езиците, като издухаш гарнитура на главата на магистралата кой е виновен....че и тук чупи се редуктор към заден винт

41

до24

преди 5 години

доста различни са им заплатите, не приказвай глупости, тива не са войници с 700 лв

40

Kirik i Ulita

преди 5 години

Didjeite sha napraviat malko shumni diskoteki niakolko weekenda i sha vi izkarat parichki za novi helikoptercheta...a dotogava moje da polzvate plajnite helikoptercheta i parashutisti na Slanchev briag AD...Albena AD...Zlatni piasaci AD...Atia AD ....za voennite vi spasitelni igrichki...a moje i patriarhat da vi pusne malko zlato za novo helikptarche ot nekoi cherkoven zlaten pokriv...taka de,...voennite igri paziat i cherkovnnite zlatni pokrivi...ot kureshkite na glarusite...

39

емиграция

преди 5 години

Възмутени сме от някои коментари.Катастрофи с хеликоптери се случват по цял свят. Преди години 60 испански войници загинаха в Турция. А през 90 -те г. в Израел 40 командоси намериха смъртта си от два хеликоптера. БОГ да прости за всичките ни земни грехове! Трай си , бабо да не те стига повече такава трагедия.....

38

до 24

преди 5 години

Спомням си какви учители имахме в гимназията.Учителят ни по математика беше 2 пъти участник в международни олимпиади по математика,а учителката по физика беше завършила ядрена физика в СССР.И останалите ни учители бяха изключително добри- на нивото на университетски преподаватели бяха.Затова съм съгласен да взимат няколко пъти по висока заплата от сегашната.Те я заслужават-и добър подход към учениците имаха и прекрасни учители бяха.Шапка им свалям!

37

етнически турчин

преди 5 години

Да почиват в мир

36

Спартан ми дай...

преди 5 години

и повече не ме мъчи!Абе,до кога ще ръчкате по машините, та да купите *** на Н ат О й?Не ви ли е срам, че убивате хора, за ВАШИТЕ КОМИСИОННИ!Бог да ги прости!

35

Анонимен

преди 5 години

Българите отдавна са известни като нация техническа.В обратния смисъл де.

34

Yan

преди 5 години

Няма как при височина под 30 метра (линията на мъртвеца) хеликоптерът да влезе в режим на авторотация, още повече при спрял опашен ротор, който да компенсира реактивния въртящ момент на фюзелажа, то екипажът е обречен ............ за съжаление! Вечна им памет!!

33

Анонимен

преди 5 години

А хората говорят, че авиолекарската комисия във ВМА е подкупна. Вярно ли е това? Казват, че срещу пари, могат да сложат всеки кандидат на място за пилот във ВВС. Защото така държавата ще го изучи за нейна сметка. А иначе ще си плати около 150 000 лева (цената варира) за бревети и разни други документи, които ще трябва да си изкара сам, като ходи да се учи за пилот в частни летателни центрове.За незнаещите - Не, от години вече, не може само с учене в Технически университет. Не става!

32

Анонимен

преди 5 години

Oт статията: "беше ранен и е във ВМА"Ужас! Във ВМА здрав мъж да вкарате, там той може да забременее и да му създадат изкуствена проблемна бременност, от нехайсвто, непрофесионализъм и мърлявост!

31

Анонимен

преди 5 години

Вероятно повредата е била във задната балансираща перка. Това е по опасно.По принцип хеликоптерите могат да се приземяват и при спрял двигател на основната перка.Даже това е част от тенировките и изпита за пилот на хеликоптер. Издига с хеликоптера на някаква височина над тревна площ, изключва се двигателя и пилота трябва да се приземи възможно най гладко.

30

Анонимен

преди 5 години

Не е проблема само в техниката,хеликоптера дето се разби в морето беше нов.Просто с 25-30 часа на година нальот на каквото и да летиш ,все е опасно за теб,околните и техниката.

29

Анонимен

преди 5 години

Добре че не падна на парада над София че тогава кой знае колко жертви щеше да има.

28

Манолски

преди 5 години

що не падне някой хеликоптер с властимащите докато летят и папкат бадемчета и жулят уиски

27

Боби

преди 5 години

До Анонимен 26Новини нямаше за катастрофи, но имаше некролози на летци ... Ако някой искаше да знае подробности винаги се научаваха на ушенце.

26

Боби

преди 5 години

До Анонимен 19 21 24 25Да повторим за писачите щото не четатима грубо 3 поколения Ми-8(всичките се водят ми-8 в СССР/РФ)Ми-8(преди Афганистан), Ми-17(Афганистанския опит) и Ми-171(напълно съвременно производство с композитни материали и стъклена кабина)Произведени са над 17 000 хеликоптераЕдинствения хеликоптер който може да се сравнява с Ми-8 по произведени бройки е прословутия ХЮИ или UH-1 ИрокезСамо дето ХЮИ е 3 пъти по-малък хеликоптер от Ми-8До сега се произвежда, наследник Ми-38

25

Анонимен

преди 5 години

До ... 11защо през 2018 година се лети с машина ( изключително добра за времето си) на 55 години???? имаме един хеликоптер, който е на 55 години през 2018????Защото братска Русия не дава да купуваме нова техника за армията, е за това.Или ремонт на старите котори при тях да им пълним гушите, или нищо и Боко Тиквата изпълнява.

24

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 21Ох откакто влязохме в Натото много вертолети изпопадаха. Като бяхме във Варшавския сякаш не падаха ...толкова...Откакто влязохте в НАТО-то има 20 телевизии, които да дъвчат такива случаи всеки ден по цял ден.Във Варшавския договор в Земеделско знаме и в Работническо дело такива новини нямахте.Там пишеше само за победите на Партията над империализЪма.