22

Анонимен

преди 5 години

Основна причина - лумпения до шия!

21

Анонимен

преди 5 години

Причината е наивността на хората от третата възраст и респекта им към институциите,останал от соц.времето и тотално изчезнал в днешно време.Причината е и в безхаберието на кметовете,които без усилия могат да предпазят възрастните хора само с едно събрание и разяснение на схемите,освен ако и те самите не са в тях.

20

Анонимен

преди 5 години

Оказва се, че всеки дъртак е с готовност да участва в корупционна схема, после младите били такива и онакива.

19

Victimized

преди 5 години

При възможностите за следене които има сега, да няма никой заловен, означава, че повечето ало измамници са координирани с полицията и службите или СА от тях. Няма друг вариант. Няма как да имат информация за това с какви пари разполагат тези хора, няма как да ползват телефони без да се притесняват, че ще има изискване на телефонни разговори както и проследяване на телефоните. МВР не е нищо повече от най-голямата престъпна структура в България.

18

Анонимен

преди 5 години

....Присъда от 12 години затвор издаде съдът на остров Родос срещу 26-годишен български гражданин за телефонни измами. Жертвата на измамата поискала помощ от полицията за арестуване на българина...------Защо в Гърция може а в България НЕ???

17

Анонимен

преди 5 години

Когато измрат ввсички живели по време на комунизма, тоагва ще се оправи България. Тези хора приемат даването и взимането на подкупи като нещо нормално и затова вече 30 години преход не можем да се оправим.

16

ужас

преди 5 години

Ало журналистите изискайте от МВР да публикува социол.проучвания който поръчват,не ги публикуват защото резултатите са страшни за тях,над 80%нямат вяра на полицията,а това значи че трябва да я закрият по европейски критерии.

15

точка

преди 5 години

Такива неща се случват в страни в който мафията си има държава.

14

Анонимен

преди 5 години

Причините за това явление са две.Едната е, че хората са свикнали да си решават всеки проблем с подкуп и търсене на връзки. Всеки. Направо е генетично заложено още от турско та до ден днешен.Другата причина е обикновена глупост.

13

Анонимен

преди 5 години

липсата на доверие към институциите и толерантността към корупционните модели на поведение, които гарантират успех, са част от факторите, даващи успех при подобни схеми.Ами нещата са ясни!!!

12

Анонимен

преди 5 години

Срещу блока в който живея има пейки. Наглеждам ги от време на време, но няма оставени пакети.

11

Анонимен

преди 5 години

Е накрая няма ли някой да каже кои са измамниците

10

това е

преди 5 години

Такива неща се случват в страни в който тотално народа не вярва на системата за сигурност и правосъдие,и бандитите го знаят и използват.

9

zeus

преди 5 години

До 1234Герберче, а ти като крадеш ще отидеш ли? Знам отговора, нали Цацата е ваш човек, най-много да те изключат показно от партията, а тихо да те назначат на сладка службичка ;)

8

кой

преди 5 години

Институциите работят за себе си а не за народа който ги издържа,как да им имаш доверие?

7

TOP SECRET

преди 5 години

А дали некой служител на Балнка не им дава Информацията за банковите сметки , щото те няма как да знаят , я Европол да провери че ДАНС за нищо не ги бива

6

сега

преди 5 години

А защо няма доверие в полицията?какво направи властта да покачване на доверието?нищо няма реформи няма промени нищо,народа негодува срещу полицията а те за награда им повишават заплатите!?за какво говорим?

5

вервайте ми

преди 5 години

Верваме ви , разбире се , как не ...пустите му 80 % !

4

1234

преди 5 години

До zeusКак гарантираш?Ако лъжеш ще идеш ли в затвора без да ползваш адвокат?Писач!

3

10000000000%

преди 5 години

До zeus 10000000000000000000000000% си прав човек