47

ДУБАЙ

преди 5 години

А БЕ НАЙ ДОБРЕ СИ Е В СТУДЕНТСКИ ГРАД КЕФ ТИ УЧЕНЕ ПИЕНЕ ЖЕНИ АЛКОХОЛИ ВЪГЛЕРОДИ НАРГИЛЕТА И ПРЕД ФАНТАСТИКО СНОБАРЩИНА И ДУПЕТА

46

невероятно,но факт

преди 5 години

Напоследък се говори,че американски университет е този,в който еврейски и руски професори обучават китайски,индийски и японски студенти/разбира се,че има и студенти от други държави за червен пипер/Доколкото съм информиран в най-добрите университети в САЩ и Англия студентите се обучават на това,което е важно и полезно за тези две държави и как да го прилагат,като се върнат по родните места.Това го видяхме вече от нашите юпита!А какво да кажем за Чикагската икономическа школа на Милтон Фридман?!

45

BatBulgar

преди 5 години

Абсолютна пропаганда. Нито един Американски или Великобритански ВУЗ не трябва да е сред топ 10. Там нищо не се учи. Имам познати и приятели завършили ,,най-елитните" им Вузове... горкичките... освен за пари за друго не приказват. Най-богатите американци си пращат децата в Европа (Германия, Италия, Австрия, Швейцария) Вие си правете сметката, щом елита на САЩ не учат там, а само позьорчетата като в НБУ.

44

Анонимен

преди 5 години

В мАсковский университет се учат опорки, затова не попада в топ 10.

43

Анонимен

преди 5 години

а защо масковскии университет имени ленина не е в топ 10?

42

Вяра

преди 5 години

Срам за СУ с това 800+ място!Сега ще се хвалят,а реално това си е погром.Само вече името остана на този университет!

41

пожарникар-милиардер

преди 5 години

р0би учете... не се става така лесно човек!

40

Г

преди 5 години

Тук има много коментиращи, които казват, че образованието е пилеене на пари и време. В България може и да е така, но света не е само България. Моят скромен съвет е - УЧЕТЕ! По всяко време, навсякъде, всичко! Не само в училища, университети, колежи. Четете книги, учете езици, пътувайте, опознавайте света и хората в него. А който иска, нека си остане на едно място - духовно, материално и географски.

39

Професор доктор Спок

преди 5 години

Нашето алма матер е точно между Държавния унивеститет на Судан и Университета в Танганайка. Не знам кой прави тези безумни класации, но в БГ одавна има по-реномирани университети от пропадналия СУ Климент Охридски, като например няколко медицински университета, както и ВИАС. Но всяка година естествено само СУ е в нелепата им класация.

38

професор

преди 5 години

плащайте и учете, това ми осигурява добър живот тук и сега, даже и по някоя млада и наивна, или не толкова, студентка забърсвам като бонус, а на вас ви обещавам добър живот в бъдеще, но това бъдеще се гответе да е от следващият ви живот...

37

зелената тиква

преди 5 години

нали, знаете, човек се учи докато е жив, като станете на 60-70 години (и още старрческата деменция не ви е налегвала), тогава да не забравита да анализирай и коментирай дали висшето ви образование е било грешка или да! тука някакви зелени тинейджъри с розови очила и идеализма на незряла тиква, коментират и слагат минуси, на точни и верни коментари.

36

Анонимен

преди 5 години

И ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИТЕ ЛИ МОГАТ ДА УЧАТ ТАМ?

35

Г

преди 5 години

За всички дървени философи тук - елате до Оксфорд или Кеймбридж да видите какво е фабрика за умове. Някой по-долу го е казал вече, че това са корпорации с милиарди активи и стотици милиони печалба на година. Произвеждат и продават ум и прогрес! Наскоро излезе статистика, че двата университета притежават повече земя от Английската Църква! А за средата, в която се учи просто няма смисъл да говорим, но все пак ще се опитам да опиша с три думи - спокойствие, чистота, зеленина.

34

Анонимен

преди 5 години

Че какво им е дообро на тези ВУЗ-ове? В американската преса и телевизия е пълно с материали за анархията в тях- гонене на преподаватели, терор от студентите, всеки, който изкаже неполиткоректно мнение за жени, негли или ЛБГТ се гони, спадане нивото на образование, все по-изсмукани от пръстите специалности, все по-високи такси. Плащайки огромни такси студентите искат уют, спокойствие и приятен живот, а сериозното учене пречи за това.

33

до 32

преди 5 години

Те същите дето ти пишат тук, сега или се мислят за *** или раждат с упойки и цезарово сечение - не просто глезльовци, ами лигльовци! Ще отнеме хилядолетия, но няма страшно, ще изчезнат, майката природа винаги се е справяла със слабите индивиди.

32

до 22

преди 5 години

значи ми остават броени месеци, а в момента се чувствам в отлично здраве... баща ми е на 80 на лекари не е ходил никога, даже по време на войната е израждан сам от баба ми без лекари и пази ножицата, с която баба ми сама е прерязала пъпната му връв и самата връв. та може ли да има нещо като ДНК и естествен подбор?! Може ли хората да са станалипросто жалки опитомени глезльовци?

31

Анонимен

преди 5 години

Няма проблеми аз ще ви плащам 130хил. долара заплата , ще ви затворя в затворен комплекс , наема 4000 долара , бира 30 долара , минерална вода 10 долара , и данъци като в САЩ ще ви взема .. И халал да са ви многото пари..

30

Анонимен

преди 5 години

До икономист Икономист и университет Иконмиката е религия за грабеж , това не наука , Трябва да ви изхвърлят от университетите и да ви пратят еврейско медресе..

29

икономист

преди 5 години

Университета е чисто и просто инвестиционно решение, не само, че времето е пари, т.е. изисква да инвестирате няколко години от живота си, но и струва допълнително пари, защото е свързано с разходи. Като всяка инвестиция, за повече хора, е инвестция на загуба, дори голяма загуба, защото никога не успяват да излязат на реална печалба от тази инвестиция или да правят драстично повече пари, още повече като извадим вложените години в университета.

28

Анонимен

преди 5 години

хахаха..я завърши станфорд, върни се българия и чакай 75000 долара заплата от раз? пак за apple..дали? ама надали. страната има значение, не университета. дори самите apple ще ти кажат ами ние в чужбина плащаме колкото на местните.