86

РАБОТОХОЛИК

преди 5 години

И АЗ БЯХ КАТО ПАНОВ И РОБА В МИНАЛО ВРЕМЕ ... РАБОТИШ, РАБОТИШ, НАКРАЯ СИ ПЛАЩАШ ЗА ВСИЧКО. Е' АТИ...

85

RABOTOHOLIK

преди 5 години

I AZ BYAH TAKA ...

84

Шопа

преди 5 години

Нема да им работя нема да им пипна, нема да им стъпя, имам си градина имам си ракия, домати, сирене и хляб, свобода и щастите. За каков да се трепя като луд за мога да си позволя да живея в кутийка в супер скъп, мръсен град, да пътувам до работа и обратно по 2 часа и да имам само 1 час свобода вечер преди да си легна ??!?!!? Нещо логиката ми убягва. Бал съм го и у модерния живот, ще си живея по скромно, но щастливо и спокойно.

83

Анонимен

преди 5 години

Българинът много иска.

82

Реалист

преди 5 години

Роби винаги ще се намерят, ако не от Европа, тогава от други континенти. Интересно ми е онбаче, тези от източна Европа, които не желаят вече да бъдат роби, какво друго ще правят?! След като са неграмотни и необразовани. Вероятно си правят сметки да карат на държавни помощи. Следващата стъпка е да им отрежат всякакви държавни помощи, докато не се хванат отново да работят. Търтеи не им трябват на германците.

81

Анонимен

преди 5 години

Я колко "българи" се изсипаха в Германия,щото германците дават помощи за щяло и нещяло,пък сега се чудят,че "българите" не искали да работят на полето.Те ,тези "българи" и тука не искат да работят на полето,затуй са в Германия

80

?

преди 5 години

Zaglavieto vi e obidno smeshno. Dali taka trqbva da se otnasqte kum svoite sanarodnici e vapros na koito qvno ste otgovorili. Hodete vie na poleto. Polsle gledate da se natup4ete s organic food, izrabotena s racete na tezi ot4aqni I izostaveni hora. Sram me e ot vas.

79

Поручик Балканец

преди 5 години

Глупаво заглавие. А ГЕРМАНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ЛИ?! Ми кой за каквото е учил, я!

78

Щерю

преди 5 години

Не ще на клон - иска на бюро...

77

Panov

преди 5 години

8.80Е на час в ДЕ е общо взето доста ниска заплата, слагаш наем около 500-600Е топъл, и това е средно, храната ти е около 400Е, ако имаш кола, сложи застраховката, горивото, и от 1600Е ти остават реално около 300. Добави си нещата, които ти идват отделно като ГЕЗ например и телефона. Всичко това при положение, че си сам, и си икономичен. Това са 8.80Е/час. Многото пари. Само нищо не се споменава за горивата, че бенза е 1.50Е вече, дизела 1.30Е. А дизелфербота? Трябва да обикаляш = повече гориво.

76

роб в минало време

преди 5 години

Предпочитам у нас с малко пари и свободен,пред робство и гърбене в чужбина. Изпитал съм го едно време когато бях на 30 и вярвах че може с много работа да направиш пари. Прибрах се с 20 кила по-слаб и стотинки дето замнинаха за месец. Айде мерси,предпочитам да си клатя краката на сянка и да си пия бирата!

75

Анонимен

преди 5 години

Производителят на аспержи Юрген Якобс да наема работници от близкоизточните любимци на танте Меркел.

74

Бай онзи

преди 5 години

И не се напъвайте с много бачкане в германия щот така само пълните хазната. Пример: от 3000 евро бруто ще получите 1900

73

Бай онзи

преди 5 години

Вместо някои да ревът е по добре да се поинтерезуват преди да тръгнат относно посредниците и данъците защото това е важно. Сигурен съм че немците си плащат но когато има посредник , то може да има голяма разлика. А по големите кожодери са чуждите фирми включително и български които дори нямат лицензи. И колко българи преди да тръгнат за Германия са си извадили удостоверение че са женени, това е важен документ. Без него те хвърлят в данъчната група на неженените и ти взимат голям данък

72

мразя бачкането

преди 5 години

На кой му се бачка да бачка,кеф ти на къра -кеф ти на строеж да носиш арматура и бетон! Мен не ме търсете,предпочитам да си пия бирата на плажа и мезя рибка!

71

Така е

преди 5 години

Правилно българите са започнали да поумняват. Това е видно и от последните избори.

70

Анонимен

преди 5 години

Трябваше да им заринем пазара с качество и количество ,ама нали "финансите" гледаме и ходим на неплодородна германска земя да въртим мотика ,а плодородната българска пустее.Квоти,субсидии ЕС хранилка на "Богатия" Германец.

69

Препатил

преди 5 години

Всички тия фирми от чужбина - Германия, Чехия, Белгия и др държави, дето търсят бачкатори, са едни големи измамници!!! Не се връзвайте, ще съжалявате после!!

68

Иван

преди 5 години

На Дойче Веле всички статии са открито антибългарски. Изобщо не им вярвайте. Има достатъчно работници в Германия, просто търсят сензация. Немците са специалисти в манипулирането.

67

Анонимен

преди 5 години

На германското поле от робски труд направо се мре!