25

Анонимен

преди 6 години

Арабите пък са взаимствали думи от старите българи, персите,шумерите,асирийци,финикийци и други древни народи ...кръговрат.

24

П.Петров

преди 6 години

Само дето персите не са араби, нито говорят арабски.

23

Анонимен

преди 6 години

Алгебра и цифра също са арабски думи и то много важни. Всъщност когато арабите са имали блестяща култура и развита наука в дойчевелевите земи е било дивотия и блата, така, че днес археологията там почти няма смисъл.

22

Анонимен

преди 6 години

Правителствената рекламна журналистика е най-печеливша и затова повечето журналисти се ориентират на там.С тази статия авторът и ще получи жълти стотинки.

21

Анонимен

преди 6 години

Аз не виждам къде тук е новината? В езика ни има страшно много чуждици от много езици примерно гардероб от немски, дом то латински и тн и тн. Има цяла наука нарчена лингвистика която се занимава с това.

20

Несъгласен

преди 6 години

Тъпотия, някой иска да вземе пари заради написани глупости. Да беше прочел поне малко !

19

Анонимен

преди 6 години

Опитвам се да кажа че преди ..егър е била позволената дума.Сега е обратно.*** е обида, "Блак ман/уомън" е в добрия тон.Еволюция на езика.Промяната става след 60-тегодини на миналия век. Може би след хипис, сърдитите млади или какъвто адър *ит там.

18

Кина

преди 6 години

Глупости

17

Вонящ се СУДЖУК

преди 6 години

За това трябва да благодарим на великия СУЛТАН който е съхранил българския дух през вековете...българския народ се гордеее че в жилите им тече османско-арабска кръв..а сега с продажните управление на българските чорбаджиии-убийци майка България е заплашена да изчезне от картата на света

16

Анонимен

преди 6 години

"Думичката алкохол се използва във всички европейски езици. Това означава ли че в тях има арабска следа? Егати манипулативното заглавие!"Да, означава, че има думи с арабски произход. И какво от това ? Защо се палиш толкова ?

15

Анонимен

преди 6 години

"Замисляме ли се как езикът ни еволюира и се изменя?"Да.

14

Анонимен

преди 6 години

Дойче Веле..... Всичко е ясно. Няма смисъл да се коментира.

13

Анонимен

преди 6 години

До kreti"Аз освен бакшиш друга дума не виждам , всички други ги има и в немският!"---Има още думи. Влезли са българския език чрез турския. Ето няколко: сандък (от араб. сундук); кибрит; чай; чорап ( араб. джуриб); ракия (араб. - араки); и др.

12

Анонимен

преди 6 години

Стига сте смесвали древния свят със съвременния . Това е голяма глупост. Какво общо имат днешните араби с Шумер и Вавилон? Та те нямат нищо общо дори със средновековните си предци. Защото онези са имали наука и култура а днешните имат само петро долари, с които си купуват всичко и религия, с която да манипулират. Да вметна, това важи и за днешните гърци, които си мислят че са елини. Да умреш от смях.

11

Арабисто-питек

преди 6 години

До не съм арабистАз за христянин фундаменталист не съм чул досега.

10

не съм арабист

преди 6 години

До Факт!Истината е че това го правят християнските фундаменталисти , като не само изгарят библиотеката , но убиват с камъни една много известна жена учен.

9

kreti

преди 6 години

Аз освен бакшиш друга дума не виждам , всички други ги има и в немският!

8

Анонимен

преди 6 години

Пропуснали сте още една важна дума Алгебра от ал джебри на арабски

7

Анонимен

преди 6 години

Хайде стига глупости! Българският няма нищо общо с арабския, пък камо ли да говорим за арабска следа. Думичката алкохол се използва във всички европейски езици. Това означава ли че в тях има арабска следа? Егати манипулативното заглавие! Някой пак се мъчи да ми пробутва нещо. Арабската тема стана нещо много на мода . Но ви казвам, това вече ми писна. Арабите не ме интересуват. Особено след тия невероятни изцепки по целия свят. Да си решават сами проблемите най - сетне, стига са цапали навсякъде.

6

До Шматка

преди 6 години

Тази полумаймуни под теб дали знаят, изобщо, какво е Двуречие!? Цялата ни цивилизация идва от там.