До АнонименПрав си, но само до някъде. То и месото е пълно със стимуланти, антибиотици и каква ли не шитня. А и храната с която са угоявали животните е с неясен произход и неясно съдържание. Да оставим настрана последващото оводняване, осоляване и не знам още какво.....Абе издръжливо животно сме ние българите, ама сме си животно:(
Цитат от Бисмарк ,който важи както за законите приемани в България ,но също така и за производството на кремвирши."Законите са като кренвиршите по-добре да не виждаш как ги правят."
Преди 3 години бях в дълга, тримесечна командировка в Будапеща. Там стигнах до извода, че който не е кле..л маджарки - нищо не е разбрал от живота. Уникални мадами! Не ми се връщаше накрая.
До Ветеринар 96.Името дебърцини води от унгарския град Дебрецен,където тези местни изделия били традиционен продукт.По това време Унгария беше соц. държава,при това града не е чак толкова далече от България.Така ,че учете ,даже и да е география.На Златните пясъци и Слънчев бряг лятно време беше пълно с унгарки
До защо няма бял хлябАбе тролчев, ако нямаш 100 лв. за една домашна машина за хляб да ти дам:)
Най-много си харесвам Белият български хляб,с бялото си ни брашно. Човек може да се наяде лятото само с него сирене и домати. Закриха всички фурни наоколо. И където ида в магазин да търся хляб,все ръжен,черен никак не е нов. На мен лично не ми харесва черният хляб, не ми е сладък,а все ме убеждават колко бил по-полезен. Нямам здравословни проблеми да не ми пробутват ръжения дето не харесвам.
Да ви кажа освен кренвиршите и замразените сатленки като се стоплят и те такива, както и някои пилешки пържоли от Била и другаде,миришат едно странно дори и след като са били печени.И топлата витрина не ми я хвалете.Помня как си купих едно пиле тъкмо извадено от пещта,още докато го ядях имаше странен вкус,макар че беше горещо. И после 3 дни повръщах,май месото му беше старо.Така е в България...
И 100% месо да сложат в кренвиршите, пак няма да са качествени и вкусни защото и месото което влагат в колбасите, не е качествено. С тези кренвирши един нормален хот дог не може да се направи, колбасите са под всякаква критика и не стават за сандвичи. /нямат хранителна стойност /Луканката също не е онази която беше. Нека първо българските производители да направят качествени български продукти, преди да се оплакваме от двойните стандарти при внос на западни хранителни стоки. Чужденците знаят че бълг. потребител е свикнал на некачествени стоки!
Хора помня 97-98 година когато беше голямата криза по времето на Костов. Тогава в каймата слагаха КУЧЕШКО. Една позната,която работеше в сферата на млечните продукти ми беше казала,че докато са пакетирали кашкавалът в цеха, се чували да църкат мишки. Ужасих се хора... А помните ли когато още нямаше толкова големи вериги и хората продаваха в разни гаражи развалени стоки? В магазините по едно време през 90-те не продаваха прясно мляко,а само бабички тайно сутрин го продаваха на улицата -разредено.
Ако искате да умрете бавно и мъчително, просто трябва да ядете всеки ден кренвирши, дебарцини, кучешка радост и салам,,Камчия". Първите 2 седмици просто ще имате обриви, на 2рия месец ще ви боли стомахът, на 3-4-я вероятно ще повръщате, до 6 месеца ще се гъкнете. А ако искате всеки ден да имате диария яжте: дюнери, Макдоналдс и Бургер кинг. И престанете с това ГМО,имам чувство,че ям пластмасови зеленчуци.
Под хамериканско робство е така! Рупайте химикали и мас, и благославяите свободата и свети сорос!
Българите не сме яли месо и кашкавал от магазина, поне вече 25 години. Повечето българи, когато питат истинските сирена и кашкавали, правят физиономии и не вярват, че имат такъв вкус. За сушените меса, не ми се говори изощо. Успех, за 6-7 лева, да ми направиш килограм сушеница, която не е 40 процента мас, 20% месо и 40% неща от неживотински произход.
Кренвиршите ни поне с 50% месо, а защо не 100%... Кога?