51

La France

преди 5 години

Да бе връщали се. Полякините идват във Франция и там им се случват все хубави работи! ;) :P

50

Polska

преди 5 години

Свърши тая. Поляците дръпнаха доста и вече се връщат.

49

Анонимен

преди 5 години

Ами събери 2 и 2 и се сети, че следващият коментар също е мой. ***.

48

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 47Каккъв анализ бе? Написал си глупости. Човекът те пита можеш ли да предложиш как да излезем от ситуацията, а той написал "анализ на проблема и причините - те /които/ са относително ясни".

47

Анонимен

преди 5 години

"Много е просто" - следва анализ на проблема и причините - те са относително ясни."*** отговор няма" - отговорът на простия проблем не е ***.

46

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 43Извинявай, но нищо не си казал. Започваш с "Много е просто". После говориш несвързани неща и накрая завършваш с "*** отговор няма". Браво, с тази критика правиш добра услуга на капитализма. Следващия път първо помисли добре какво искаш да кажеш и после се изказвай.

45

Анонимен

преди 5 години

Добро утро шашкънци. Елате на работа на пасажерските корабчета в Германия и Австрия да видите нямали 16 часов работен ден всеки ден, има ли синдикати, професионални съюзи и какви са официалните и реалните заплати.

44

Анонимен

преди 5 години

Няма как един човек да разреши проблем, дето цялото човечество се опитва да реши /без заинтересованите, които пречат на това/. Може би с малки крачки да се пробват някои "политики" да ги наречем, без да се събаря всичко из основи. Резките завои може да са пагубни и историята го доказва.Малкият проблем е, че монополите никога няма да разрешат такова нещо и на практика с бодра крачка вървим към взрив отвътре. Няма да е добре за никой.

43

Анонимен

преди 5 години

"Ти добре критикуваш, но какво по-добро предлагаш?"Много е просто. Капитализмът поставя алчността в основата на всичко. Прави ли едно нещо пари, значи е добро. Робството - супер е, оптимизира разходите. Войната - супер е, икономиката хвърчи. Дрогата - супер е /ако ние я контролираме, иначе не/ и така до безкрай. Окрупни всичко до пълен или прикрит монопол и дери безконтролно - супер е, пара пада.Да вземем да сложим нещо друго в основата, или да пооправим някак капитализма. *** отговор няма

42

Me

преди 5 години

Същите разлики ги има и на национално ниво във всички страни. Например В ЮК- ако в Шотландия получаваш 40к за дадена професия, за същата работа в Лондон ще е минимум 60к годишна заплата. И в България е така, заплатите в София и в провинцията са с огромни разлики. Не виждам някой да се оплаква по вестниците от това. Това му се казва пазарна икономика. С такива статии и настроения, се гонят инвеститори и това е пагубно за икономиката

41

Анонимен

преди 5 години

До Коняр МакГредърТи добре критикуваш, но какво по-добро предлагаш? Кажи ни, ако наистина искаш да помогнеш на българина, а не само да внесеш смут в Родината.

40

Анонимен

преди 5 години

До Коняр МакГредърПраво в десетката. това е системата и смарт поколението не може да я разбере. Ти имаш една конструирана и променяна система в послените 30 години според интересите на ЕС и ФАЩ (големите корпорации). Всичко друго е илюзия и матрица.

39

Анонимен

преди 5 години

Преди да критикувате, бъдете реалисти. След 45г соц и краха му, ние нямахме нито конкурентноспособни предприятия нито капитали. За съжаление, при това положение нямахме никакъв избор. Единственият ни път за развитие и шанс за успех са чуждите инвестиции труд, дисциплина и пестиливост. Това е пътят който следва Китай и дава надежда за успех. Така че спрете да се оплаквате и започнете да работите и укрепвате стабилността на държавата, ако искате да успеете.

38

Анонимен

преди 5 години

Предпочитам да ме експлоатират западняци, вместо да робувам на родните мутри. Западняците поне плащат за свършена работа.

37

кръговрат!

преди 5 години

Преди оправдаваха ниските заплати с ниската производителност на труда.Сега оправдават ниските заплати с реинвестиране във фирмата. Обаче това оправдание издиша, защото веригата се върти- реинвестициите подобряват производствените технологии, което води до повишаване производителността на труда. Повишената производителност на труда предполага повишаване на заплащането на труда.А защо не "реинвестират" заплатите, а?!Една промяна води до друга промяна. Но те стопират "промяната", щом касае РЗ.

36

Анонимен

преди 5 години

Западът дава достатъчно доказателства за това, кои са най-успелите. Оттам и приказката за първия милион. После да не си помисли някой, че се променят - просто плащат на хора да им чистят "имиджа". А са си все същите безскрупулни състезатели в една игра без правила.

35

Анонимен

преди 5 години

Квалификациите по мой адрес са просто номер едно. Подминавам ги с усмивка.Това доколко съм се "реализирал" в системата е без особено значение за разговора. Според околните ми съм достатъчно реализиран, не се оплаквам. Но за разлика от кариеристи като теб, се интересувам и от останалите. Не ми е безразлична тяхната съдба. Има мрънкала, безспорно. Но има и качествени хора, които са лишени от възможността за много неща. Често "успяването" включва прегазване на себеподобни. Не всеки е готов на това

34

Анонимен

преди 5 години

До Коняр МакГредърНе те нападам, това е истаната, да жалка е, но да се самозалъгваме, означава да удължаваме агонията. Ти си представител на една прослойка в общество, която се е предала, пораженец в изчаквателна позиция, някой нещо да направи за него, някой нещо да му даде /подари/, а той самия нищо не прави, освен да мърмори - нормално на тикава като теб не им трябва свобода, те искат твърда диктаторска ръка, някой да ги казва какво и по колко пъти да правят, да са част от стадото и толкова.

33

Анонимен

преди 5 години

Lol, scrubs ... Ами научете се, да печелите пари, а не да ми ревете...

32

Коняр МакГредър

преди 5 години

"брътвежи на един неудачник"Толкова четеш каквото пиша. Класическия случай на слабия спорещ е да напада опонента си, понеже няма други аргументи.