6

Ваньо

преди 16 години

Еми какво да Ви кажа господин,Николай Въргов!???Туберколоза има навсякаде и ако искате да знаете,сигурно сте заразен с нея щом си позволявате да петните имаето на града ни!Вие сте много нецивилизован и ако знаехте за какво ставана въпрос нкога не бихте написали нещо подобнО!а и повечето туберкулоза се развива в големите градове,разбирам че не сте оттук и не ви изнася ама туберкулозата е нещо съществено,не игра ,с която да се подигравате!Престанете,защото във Вашия град със сигурност има повече туберколозни оттука!Пазете си здравето господине!!!!!!!! (chuckle)

5

natalia zarkova

преди 16 години

V montana ima dispanser i lekari koito znaqt za kakvo stava duma,no ima risk v kvartal Ogosta.

4

лиа

преди 16 години

заразяването с туберкулозни бактерии не означава заболяване (само 5-10% от заразените се разболяват). при добра имунна защита организмът се справя с тях. в някои случаи бактериите биват оградени в тялото (в белите дробове) в гранулом. в случай, че имунната защита отслабне по една или друга причина, е възможно бактериите да се активират. симптомите са разнообразни и (уви) не специфични - повишена температура, нощно изпотяване, загуба на тегло, кашлица, болки в гърдите (...). лечението с антибиотици продължава няколко месеца. най-добра защита дават доброто здраве и силната имунна система. ваксината не дава пълна защита.

3

Ivkata - ne ot Monta

преди 16 години

А някой ще каже ли все пак, при това чудо проявават ли се някакви симптоми и какви? Като пишете такива статии давайте малко повече информация по случая - непросветените се шашкаме :)

2

Никола Въргов

преди 16 години

и техни роднини. Там ВЪРЛУВА туберколоза и не е само сред ***!

1

Tanq

преди 16 години

А бил ли е ваксиниран?