16

Лили

преди 5 години

Браво на Ася! И аз като си получих дипломите бях много впечатлена от надписването! В момента калиграфията ми е страст и все повече ми харесва да пиша на ръка, въпреки че работя на компютър. Наистина има някаква магия в ръчно направените и изработените неща. В днешното забързано време, в което всичко може да се намери за отрицателно време и цена има повече стойност да подариш нещо ръчно изработено (от теб), отколкото нещо купено.

15

Анонимен

преди 5 години

Аз пък много си харесвам и двете дипломи (за бакалавър и за магистър). Видно е, че жената наистина се е постарала да стане красиво. Казвате има компютри-да има, но е един вид уважение да получиш ръчно изписана диплома. Не случайно най-големите университети издават дипломите си ръчно, а някои дори и на ръчно изработена хартия и във вид на свитък.

14

До 12

преди 5 години

Най-много ме дразнят такива назадничеви закостенели нискоинтелегнтни ***. Дай ако искаш да забраним принтери, печатерските машини и да се върнем към средновековното преписване на ръка, или пък най-добре да пишем само по стените на пещерите. Такива професии не случайно изчезват, просто няма нужда от тях.

13

Lili

преди 5 години

Преди тридесет години, калиграфът в същия университет, беше сгрешил оценките от дипломата ми.Скъса ми нервите няколко месеца, докато чаках да я поправи.Още ли къса нервите на хората това мързеливо чудо?

12

До Анонимен 9

преди 5 години

Типично чалгаджийско мислене! Какво ли разбира прасе от кладенчова вода. Него си го влече помията!

11

Анонимен

преди 5 години

То България изчезва ,затюхкали са за една професия ? Ама нали скачахме ,скачахме

10

kukla

преди 5 години

Ами че то за сегашното време е характерно че изчезват най-различни професии. Даже за много хора е срамно вече да кажат че работят. Благодарение на риалити форматите размираме че на мода са направо *** и ограничени индивиди. И доста от тях сигурно са с така изкалиграфисани дипломи. Идва ми на ум една плеймейтка, дето май учеше философия, или една дето не знаеше столиците на Европа, пък беше май географка. Следаващата новоразвиваща се масово професия очаквам да е сузанитка.

9

Анонимен

преди 5 години

Щото един принтер с подходящия шрифт(ръкописен, с по няколко варианта на буква) не е 99% толкова добър, колкото ръчното изписване, нали? И 99.999% от вас няма да забележат разлика. И 8000 дипломи ще отнемат ден-два?Нищо, щом е традиция ги пишете на ръка. Но не го превръщайте в геройство или трагедия...

8

Анонимен

преди 5 години

В тая държава останаха само някакви графове, феодални старчета, професор Бойко Тиквата и балъците, които им се връзват да работят за тях без пари.

7

до матряла по долу

преди 5 години

Благодарение на такива незабележими неща , като ръчното написване на дипломата, се гради авторитета на една институция като СУ . Жалкото е че жената губи време с дипломи на 80-процентници като теб.

6

БившСтудент

преди 5 години

Девойката надписва дипломите, а ректорът няма време да ги подпише и ги подписва с печат (от секретарката). Това е ирония.

5

Питър

преди 5 години

Защо да е "изчезваща" професия? Очевидно длъжността е една и ще се намерят хора. За което - ура! А на мрънкалниците, успели и в тази красива новина да видят повод да излеят жлъчта си, искам да кажа: да го "вентилирате" под вода....

4

Анонимен

преди 5 години

Kaлиграфи, румбилдорци, грендомлъци.... гадатели по кокалчета...всякакви измислени "хранилки" за наши хора...Да пасат патките, поне ще има полза от такива!

3

Магистър

преди 5 години

Нямам и един работен ден по специалността си. Все ми е тая за диплома и загубеното ми време.

2

Анонимен

преди 5 години

Миналата година получих дипломата си за бакалавър от СУ и точно това ръчно калиграфско изписване ми направи най-силно впечатление в нея. Радвам се, че благодарение на вас научих и името на жената, създала тази уникална красота. Огромна признателност!

1

Анонимен

преди 5 години

Наистина интересна статия!