187

Анонимен

преди 6 години

Аз казах ли ви още преди 2 дена, че китайците са пълен т..ак. Само лъжат, че правят нещо, а всъщност не си мърдат пръста. Видими резултати!

186

Анонимен

преди 6 години

за да не слезе сам вече толкова време, проблемът явно не е само времето. може да се е подхлъзнал и паднал, може да е получил нараняване, може вятър да го е съборил, може десетки други неща да са, които не са му в контрола да са станали. факт е, че повече няма да го видим. никой не може да оцелее толкова време на такава височина, да не говорим диабетик.

185

qw

преди 6 години

Всички имаме различни приоритети, цели и разбиране за живота.Боян Петров е обичал да катери планини. От 2001 до сега е изкатерил 20 планини над 7000 метра. Средна цена (разрешителни, оборудване, шерпи, гидове и др.) за едно катерене е $40 000 долара.Г-н Петров има сериозни финансови възможности - как и да го смятаме това са над $800 000 похарчени за кеф.Научен работник в БАН? Не знам колко други бг алпинисти могат да си го позволят.Е, поне аз не мога. Но, само доброто му желаем.

184

Анонимен

преди 6 години

На българина му дай да се доказва в безсмислени дела! Ще се къпе в ледена вода, ще ходи по жарава или най - високо, над всички. Затова сме на такова дередже. Най-бедни в Европа! Важното е да сме Най.

183

Анонимен

преди 6 години

Не мога да ги разбера тия хора тьрсят си приключения на задни ка

182

Ян Бибиян

преди 6 години

Някой по повод на нещо беше казал:О, свещена......как беше?... Простота или Простотия?

181

Алпи-мазохисти

преди 6 години

Тръгнали са 100 китаеца обаче ще се върнат само 10 от тях .Горките китайци заради един самообиец ще си рискуват живота .Това алпинизма не го разбирам и не мога да ги разбера тия креттени .Вероятно испитват удоволствие от това блиските им да се притесняват винаги за тях .То е равносилно на садисти и мазохисти .

180

Нострадамус

преди 6 години

След 850 години ще го открият.

179

Ангел

преди 6 години

Стига сте ни заминавали с този ТРУП! Още преди 3 дена се разбра че го няма из лагерите!Нима мислите ,че се скита из ледниците вече седмица, при минус 35 градуса .Освен това е диабетик!Да си Алпинист диабетик е като да караш кола Пиян ! 1-2-3 пъти всичко е наред на 4-тия си ТРУП!

178

Това не нормално

преди 6 години

Зад всеки злостен коментар в тази статия стои по един комплексиран, малодушен всезнайковко, който поздравявам с Подуене Блус Бенд - Ден след ден

177

Баба ви Ванга

преди 6 години

Он ке остане:Forever young!

176

Анонимен

преди 6 години

Лоша организация, защо веднага след 3.05. не са предприети действия по спасяване?Какъв е смисълът от сегашните показни и безмислени акциии?

175

Стига лицемерие

преди 6 години

Бог да го прости ПОКОЙНИЯ Боян Петров! Всеки го знае, но никой не смее да извика: Царя е...Мъртъв е от 3-ти май, паднал в пропастта! Стига лъжи и разходи за нас, поне 300000 долара. С всеки ден все по-вече! Каквото търсил, такова намерил! Стига вече!

174

Анонимен

преди 6 години

Лоша работа стана с това спасяване/издирване. Само организацията отне пет дни. А повечето специалисти казват че това е максимума от време за оцеляване при такива условия. Ако все още е жив това ще бъде чудо невиждано. Ако беше добре според мен той щеше да слезе до сега. Ако се беше подслонил във височинен лагер, след ден два щеше да се опитва през деня да се придвижи до съответния по ниско разположен лагер, а не да чака китайците да се организират две седмици. Той по добре знае какво го чака.

173

бате

преди 6 години

От къде пари за тези всички негови авантюри-само не от държавата-СОРОООООООСОИДИТЕ-"зелените"

172

Ala_Bala

преди 6 години

Аз не съм алпинист. Азсъм турист.Преди 2 години бях на базовия лагер на на Джомолунгма ( Еверест ) в Тибет ( Северния базов лагер ) на 5200 м н.м.в. След 5 дневна разхождане до 4000 м и спане на 3650 м в Лхаса. Половината от нашата група не можеха да отидат до тоалетната, която беше на 150 м от палатките. Как си предстявате 7000 м н.мв. и вятър от 70 км/ч и температура поне - 10 Ц. Не съдете спасителите. Рискът е значителен на тази височини. Всеки си решава сам, но се иска воля, сили смелост.

171

123

преди 6 години

Защо от 3 май, когато се губи връзката не са предприети незабавните действия, с които днес сле дъжд качулка ни облъчват?100 китайци, хеликоптери, не излетяли, шерпи, искащи пари?Това се нарича престъпно бездействие!Ако искат по хубави снимки, може да изчакат още две три седмици за слънчево време над хималаите- това не е смешно, а чудовищно!

170

Анонимен

преди 6 години

Щом не са тръгнали да го търсят още преди дни, значи нямало е смисъл, не им се рискуват още няколко човешки живота за този, който се е отцепил от групата и самонадеяно е тръгнал сам. За съжаление няма шанс да е жив, а дали изобщо ще намерят тялото му...

169

Тъпанар

преди 6 години

Бе най-вероятно днес са видели парите, които семейството е превело и тогава са се задвижили. Предишните опити, са били от хора, които са го познавали. Най-тъжното ще бъде, да го намерят в някой от лагерите и да му се е случило нещо, докато спасителите са чакали финансовия транш...

168

ре

преди 6 години

Това ще да е някакво политическо решение на Китай, да покаже на света как трябва да се отнасят хората. Съвместно спасители от Непал и Китай, които уж са във вражда, заедно в невиждана досега спасителна мисия.А на нашенеца далаверка му се привижда.