15

Анонимен

преди 6 години

Акушерките в България все по-малко. Чудно що ли? Ами защото чиновници, политици и тарикати в системата крадат и разхищават брутално, та за акушерките пари не достигат никакви. И те - ауу, каква изненада - отиват там, където НЕ Е така...

14

Анонимен

преди 6 години

По - малко са, защото лекарите не ги допускат до резултата от рекета. Всеки дърпа към него си.

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 15Като е здравноосигурена съпругата Ви, да бяхте потърсили частна клиника с договор с касата, неизчерпан лимит за прегледи и изследвания и да бяхте си взели направление.Да не мислите, че частните клиники работят безплатно?

12

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 13Вторият преглед го направихме в частна клиника и си го платихме.Въпреки,че съпругата ми е здравно осигурена.Такова е положението в българското здравеопазване-нямаш ли пари да плащаш си загинал.

11

АКУШЕРКАТА

преди 6 години

Работим на две места,за да свържем двата края ! Измъчени,изтормозени и не дооценени сме! Работим за минимална заплата, до като лекарите печелят от избор на лекар!

10

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 7Недоволен ли си,че е направен втори преглед? И кой го направи? Тия дето реват срещу медицинските кадри или някой друг?

9

!!!

преди 6 години

ТЕКУЩАТА ЗАПЛАТА НА ТОЗИ ТИП КАДРИ В ИСЛАНДИЯ ВЪЗЛИЗА НА 43.50$ НА ЧАС !!!

8

Анонимен

преди 6 години

Текущата заплата на този тип кадри възлиза на 43,50 долара на час, но тъй като за тях е много трудно да работят на пълен работен ден, те настояват за увеличение на възнагражденията с 13,8%.ЗНАЧИ, В ИСЛАНДИЯ АКУШЕРКИТЕ ПОЛУЧАВАТ 43,50 $/час и масово напускат, а в държавата на SICаджийските ДС-МУТРИ КАК Е ПОЛОЖЕНИЕТО?</body></html>

7

Eто защо

преди 6 години

"Всички акушерки от Националната университетска болница в Исландия са напуснали, съобщи местното издание Тhe Reykjavik grapevine. Колективната оставка на 95 акушерки е в знак на несъгласие с условията на работа и заплащането в лечебното заведение. Акушерките са взели решение да напуснат, след като два месеца са работили без договор с Националната здравна каса на Исландия. Проектодоговорът е изпратен на исланския здравен министър още преди Великден, но до момента все още не е одобрен."

6

ЗАКОН

преди 6 години

Преди време се заговори за приемане на Закон позволяващ Частна Практика на Акушерките . Защо не се прие .Личен Лекар ,може а Лична Акушерка не може .

5

Анонимен

преди 6 години

Докато тиквите си гласуват все по-големи заплати и съсипват икономиката, всички ще бягат навън. Не само акушерки.

4

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 2lВикаш лекарите са безгрешни.Моята жена роди второ дете март месец.И като я изследваха три седмици преди термина в държавната болница казаха,че всичко било наред.Но като я прегледаха с модерен ехограф и се установи,че водите й са намалели и има опасност за бебето.Та се наложи да ражда по спешност.Ако не бяхме направили втори преглед кой знае как щяха да се развият нещата.

3

шматка

преди 6 години

Не се вайкайте.Ще си внесем индийки виетнамки маори....

2

Анонимен

преди 6 години

Онзи ден започнах да чета словесната ди ария на някаква селска ***, която се оплакваше от лекарите и акушерките, щях да повърна

1

селянин

преди 6 години

Малко са защото се раждат повече ромчета от колкото българчета ,и трудно свикват с миризмите !