45

Анонимен

преди 6 години

Нещо не разбирам какво общо има 1 май с Априлското възстание? 1 май е ден на труда. Възстанието избухва на 20 април, ако не се лъжа затова е наречено априлско. По нов стил това е 3 май!?! Някой знае ли и може ли да го обясни?

44

Хан Тервел

преди 6 години

Няма какво да се удивляваш че са палели къщите им- всичките са масони и сатанисти. 10 години по късно З.Стоянов сипие кафето с Ахмед ага Барутанлията в Пловдив уговаряйки се каква ще е новата му роля в предстоящет Съединение подкрепено от Англия. Сценарият е същият като днешните арабски и др.пролети. Вдигаш бунт, после възмутените демокрации свалят диктатора. Тогава е бил султана, а после и царя.

43

Анонимен

преди 6 години

Вместо да се удивляваш, турски ***, земи прочети истинската история.Или прочети историята на кюрдската борба срещу турците.

42

опасни съперници

преди 6 години

До сакиВсички наши революционери емигрирали в Русия са били предавани на турците...

41

Анонимен

преди 6 години

До сакиЗащо всички истини се завоалирват? -Считат ни за опасни съперници или друго?Историята се пише от победителите!

40

Анонимен

преди 6 години

И КАКВО ЩЕ ГОВОРИМ САМО ЗА БЪЛГАРИТЕ.Няма съсед на Турция, който да не е пропищял от турците.И те самите си го знаят.Надявам се кюрдите никога да не ги оставят да спят спокойно.

39

Анонимен

преди 6 години

Знаеме го това нищо неизземвано безпричинно!АКо причина е, че не са изпълнявали всички прищявки на турците, когато минавали през българско село, да причини е имало. И това са били турските издевателства. Има много научни трудове, които показват как са бягали българите от турския рай.И като ще говорим за договори - кога турците ще си изпълнят договора от 1925-та година за обезщетението на стотиците хиляди българи изгонени от Южна ТРАКИЯ.ТУРЧИН ДОГОВОР НЕ ИЗПЪЛНЯВА.

38

саки

преди 6 години

"Международната незаинтересованост" Има една Руска империя,крайно заинтересована от подготовката и провала на въстанието.

37

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНищо не е било насилствено изземвано безпричинно!!!! Тук става дума за плячкосване не от турския аскер а от башибозуци и тем подобни. Коприщенци доброволно са си платилиИзселванията са съгласувани между Русия и Турция - православни срещу мюслюмани!Хъшовете са били бегълци вън от закона, участници в бунтове.ХЪШ на влашки значи както викаме на кокошките КЪШ-КЪШ...Опълченците са крадяли ракия и кокошки.

36

Дядо Радой

преди 6 години

Топчето пукна,но Драгалъвския Велик Ай Дук още дълго ще мърси земята ни,която окраде и на задокеански краваре продаде.

35

справка

преди 6 години

До АнонименДа се въстава срещу законно установената официално власт има кръвопролития.Самите комунисти казваха, че с кръв са я взели тази власт и с кръв ще я дадат!Този, който не се е бунтувал през турско и е мирувал, той не е бил убиван!

34

Анонимен

преди 6 години

Нищо не се било иззело.... Ти нормален ли си?При турската окупация се е изземало всичко. Достатъчно било турчин да се оплаче на властта и на българина се отнемало всичко.Затова цели села са се изселвали.стотиците хиляди българи, които днес живеят в Молдова, Русия, Украйна, Унгария са избягяли от хубавия живот в Османската империя.

33

Анонимен

преди 6 години

Поклон пред хората, които тръгнаха да събарят ска.паната им империя.Световният печат тогава е бил пълен със снимки и репортажи за турските кланета.Виктор Юго се обръща с отворено писмо до всички правителства да се спарт турските издевателства. Но и до днес Турция не се е променила.Има тонове документи в свитовните архиви, те седнали да ми обясняват какви са били ангели и колко добре сме си живеели.

32

масон

преди 6 години

До цецо пинъсаЗаписките на Захари Стоянов са преработвани хиляди пъти...........

31

Анонимен

преди 6 години

В Копривщица са се скрили като мишки !

30

Мършииии

преди 6 години

Ееееех че е болно и просто стадо..не разбрахте ли че всичко е пропаганда с поръчкови говорители,разни менте историци и третополови пътешественици...за какво робство се говори при управлението на СУЛТАНА...робството е сега ,днешно време бе мършиии

29

Флирт

преди 6 години

Русия и Турция до днес приятелски си общуват и сътрудничат. Само ние ги мразим!

28

Идиоти!

преди 6 години

До popa ot razgrad500 години рахатлък с имот,дом,нива и *** какво робство е това?Да ти изземат всичко и гладен да седиш дали е по-добре?

27

popa ot razgrad

преди 6 години

не мога да разбера едно - какъв е бил този ад, какво е било това робство, какви са били тези кръвожадни османлии, какво е било това тегло, дето е накарало гордия и свободолюбив български народ да проспи 500 години...

26

Анонимен

преди 6 години

До БашибозукАбе да те питам и ти ли си 2 имена - едно турско и едно българско? Ние 500 години сме успели да запазим писменост, култура и обичаи вие даже и имената си сменихте само за 45 години :). Гордейте се и двамата с "Отврат" че сте отколешни мекотели!